Λιντς: Η «χρυσή» γενιά των 00’s! (Poll)

Λιντς: Η «χρυσή» γενιά των 00’s! (Poll)

Λιντς, η ομάδα των 00’s που έκανε την Αγγλία πιο… πλούσια ποδοσφαιρικά! Τα «παγώνια» εντυπωσίασαν με το ελκυστικό τους ποδόσφαιρο, αποθεώθηκαν και πέρασαν στην ιστορία ως μια από τις πιο ελκυστικές ομάδες της Premier League.

Ενισχυμένες Αποδόσεις στην Premier League!

Αυτή την ομάδα τη θαυμάσαμε για το ελκυστικό ποδόσφαιρο, το ταλέντο, το πάθος των παικτών της. Η Λιντς των ΄00s ήταν ικανή για μεγάλα πράγματα, άφησε τη δική της σφραγίδα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και η διάρκειά της θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερη… Το παραμύθι άρχισε τη σεζόν 1999-2000 όταν στον πάγκο της βρέθηκε ο άπειρος Ντέιβιντ Ο’Λίρι μαζί με τον θρύλο της ομάδας Έντι Γκρέυ. Tο ρόστερ έσφυζε από ταλέντο, Μιλς, Μπάκε, Μπρίτζες, Ρόμπινσον, Φάουλερ, Γουντγκέιτ, ο παίκτης που ξεσήκωνε τις εξέδρες, ο Χάρι Κιούελ, αλλά και οι δύο Ιρλανδοί Κέλι και Χαρτ. Η χρονιά εκείνη είχε τα πάντα, μεγάλες επιτυχίες, καλό ποδόσφαιρο, όνειρα για έναν ευρωπαϊκό τίτλο, αλλά και… αίμα που σκόρπισε θλίψη στον σύλλογο. Στο Κύπελλο UEFA η Λιντς έφτασε με άνεση στα ημιτελικά και φαινόταν πως είχε πάρει φόρα για ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο! Μέχρι… την Κωνσταντινούπολη.

Η φοβερή πορεία της ομάδας διαλύθηκε το βράδυ της 5ης Απριλίου του 2000, στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπου δύο οπαδοί του συλλόγου μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου από χούλιγκαν της Γαλατάσαραϊ! Ο πρώτος αγώνας των ημιτελικών είχε προγραμματιστεί για την επόμενη ημέρα, η Λιντς ζήτησε να αναβληθεί, 4η UEFA προς έκπληξη όλων πίεσε προς πάσα κατεύθυνση ώστε να γίνει κανονικά η αναμέτρηση! Ηττα 2-0 στην Τουρκία από τη σπουδαία Γαλατά του Χάτζι, ισοπαλία 2-2 στην Αγγλία με τον απίθανο Τάφαρελ. Η Λιντς αποκλείστηκε, ωστόσο πήρε την 3η θέση το πρωτάθλημα και μαζί το εισιτήριο για το Champions League.

Η είσοδος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε συνδυασμό με την άνοδο 20% στα εισιτήρια και 40% στα τηλεοπτικά έσοδα έφερε κέρδη στο σύλλογο, αλλά κι ένα τεράστιο δάνειο έκανε την ομάδα πανίσχυρη. Η Λιντς απέκτησε τον Ρίο Φέρντιναντ έναντι 18 εκατ. λιρών από τη Γουέστ Χαμ, τον εξαιρετικό αμυντικό χαφ Ολιβιέ Ντακούρ, τον Ντομινίκ Ματέο, καθώς και το «θωρηκτό» στην επίθεση Μαρκ Βίντουκα.

Build A Bet* στην Premier League: Συνδύασε πολλές αγορές σε ένα στοίχημα από τον ίδιο αγώνα !

Μια χρονιά όνειρο…

Η Λιντς με μεγάλες εμφανίσεις κόντρα στη Μόναχο 1860 θα βρεθεί στους ομίλους του Champions League. Μπαρτσελόνα και Μίλαν ήταν τα φαβορί, ωστόσο η τελευταία λογάριαζε χωρίς τα… παγώνια. Η νίκη εντός έδρας κόντρα στους «Ροσονέρι» με το τέρμα του Μπόγιερ, αλλά και η εξάρα απέναντι στη Μπεσίκτας (δυο γκολ του Μπόγιερ) θα φέρουν την εκτόξευση στον όμιλο. Ωστόσο, το ματς που μνημονεύεται ακόμα και σήμερα από τους οπαδούς της ομάδας ήταν το 1-1 με τους Ροσονέρι μέσα στο Μιλάνο. Κόντρα στον Σεφτσένκο και την παρέα του, oι Αγγλοι με κορυφαίο τον σκόρερ Ματέο πήραν την ισοπαλία και παράλληλα το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Κορυφαίο live στοίχημα στην Premier League και αγορές για κάθε λεπτό!

Εκεί, η Ρεάλ, η Λάτσιο και η Άντερλεχτ θα βρεθούν απέναντί της, όμως με 3 νίκες, μια ισοπαλία, και 2 ήττες η ομάδα του Ο΄ Λίρι θα βρεθεί στα προημιτελικά. Επόμενος αντίπαλος μια ακόμα τρομερή ομάδα της εποχής, η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Xαρτ, Σμιθ, Φέρντιναντ έβαλαν το κερασάκι σε μια απίθανη εμφάνιση, όπου η Λιντς διέλυσε με 3-0 τους Γαλιθιάνους. Γλυκιά ήττα στον επαναληπτικό και η ομάδα του Ο’ Λίρι στα ημιτελικά του Champions League, και την καθιέρωση στην συνείδηση του κόσμου.

Ωστόσο, μέσα σε μια εβδομάδα χάθηκαν κόποι μηνών, το σερί 13 νικών διακόπηκε από την Άρσεναλ και η σπουδαία Βαλένθια με μια μυθική εμφάνιση (3-0) έκοψε τα όνειρα για κάτι μοναδικό! Ηταν το τέλος του παραμυθιού για την τρομερή Λιντς. Η μη έξοδος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έφερε την οικονομική κατάρρευση. To καλοκαίρι του 2003 το ξεπούλημα συνεχίστηκε: ο Κιούελ στη Λίβερπουλ, ο Ντακούρ πήγε στη Ρόμα, ο Γούντγκεϊτ στη Νιούκαστλ και ο Μάρτιν στην Έβερτον! Μέσα σε μια εξαετία, η ομάδα που υμνήθηκε από τους Αγγλους οπαδούς και όχι μόνο υποβιβάστηκε στην τρίτη εθνική κατηγορία και το χρέος έφτασε τα 103 εκατομμύρια λίρες.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X