Premier League All Stars! Ποια είναι η κορυφαία ενδεκάδα;

Premier League All Stars! Ποια είναι η κορυφαία ενδεκάδα;

Το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, η Λίγκα που προσελκύει τα βλέμματα εκατομμυρίων φιλάθλων σε όλο τον πλανήτη. Η Premier League καθηλώνει, προσελκύει τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και κάθε αγωνιστική κρύβει εκπλήξεις και συγκινήσεις. Το bwin News γυρίζει το χρόνο πίσω και σας παρουσιάζει την καλύτερη ενδεκάδα της διοργάνωσης.

Ενισχυμένες Αποδόσεις στην Premier League!

Πετρ Τσεχ | Τσέλσι,  Άρσεναλ | 2004 – 2020

Ο Πετρ Τσεχ θεωρείται ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στην ιστορία της Premier League. Ο Τσέχος αγωνίστηκε για 15 χρόνια στην Αγγλία, πρώτα στην Τσέλσι (2004-2015) και κατόπιν στην Άρσεναλ (2015-2019), όπου ολοκλήρωσε την καριέρα του. Με τους «Μπλε» κατέκτησε τα πάντα: 4 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα, 3 Λιγκ Καπ, ένα Europa League και ένα Champions League, το πρώτο στην ιστορία των Λονδρέζων.

Με τους «κανονιέρηδες» πρόσθεσε ένα ακόμα Κύπελλο στη συλλογή του, ενώ είναι ο μοναδικός τερματοφύλακας που έχει κερδίσει τα «Χρυσά Γάντια» με δυο διαφορετικές ομάδες. Κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων clean sheets στην ιστορία της Premier (202). Ψηλός (1.96μ.), αθλητικός, ευκίνητος, δυνατός, αποφασιστικός, ηγετικός και διακρίνονταν για τα ρεφλέξ του, τις επεμβάσεις του, τις τοποθετήσεις του, την οργάνωση της άμυνάς του και τη συγκέντρωσή του.

Άσλεϊ Κόουλ | Άρσεναλ, Κρίσταλ Πάλας, Τσέλσι | 1999 – 2014

Για πολλούς, ο κορυφαίος αριστερός μπακ στην ιστορία της Premier League. Mε 385 συμμετοχές στη διοργάνωση, φρόντισε να κάνει τη διαφορά τόσο στην Άρσεναλ όσο και στην Τσέλσι, πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις. Η απόλυτη… απειλή από τα αριστερά, παίκτης εκρηκτικός, με εξαιρετική ντρίμπλα, αλλά και σέντρα. Μετά το… αγροτικό του στην Πάλας, καθιερώθηκε στην Άρσεναλ και την εκτόξευσε με τις επελάσεις του.

Build A Bet* στην Premier League: Συνδύασε πολλές αγορές σε ένα στοίχημα από τον ίδιο αγώνα !

Ο Άσλεϊ Κόουλ ήταν ένα ανεκτίμητο μέλος των «Invincibles» και κέρδισε 2 τίτλους Premier League και τρία Κύπελλα Αγγλίας πριν μετακομίσει στην Τσέλσι το 2006, σε μια κίνηση που… χλευάστηκε πολύ από τους οπαδούς των Gunners. Άλλωστε, του έδωσαν το παρατσούκλι «Cashley Cole». Ο  Άγγλος μπακ δεν επηρεάστηκε, συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα στους Μπλε και σήκωσε Champions League, έναν τίτλο Premier League, έναν τίτλο Europa League, ένα League Cup και 4 FA Cup. Ποτέ δεν άφησε τα στάνταρ του να πέσουν και ήταν εξίσου «θανατηφόρος» στην επίθεση και στην άμυνα για περίπου μιάμιση δεκαετία.

Τζον Τέρι | Tσέλσι, Νότιγχαμ, Άστον Βίλα | 1998 – 2018

Eνας σύγχρονος στόπερ, ένας παίκτης που έγραψε τη δική του ιστορία στα βρετανικά γήπεδα. Για τους Αγγλους είναι… legend, μιας και το πάθος του, αλλά και η σκληράδα του τον έκαναν μοναδικό. Απίθανος σε συλλογικό επίπεδο, σφράγισε την κορυφαία περίοδο της ιστορίας των Μπλε. Επαιξε σπουδαίο ρόλο στα 4 πρωταθλήματα, στα 5 Κύπελλα, κατέκτησε τρία League Cup, 2 Σούπερ Καπ Αγγλίας, αλλά και στην Ευρώπη ήταν στους κορυφαίους για το Champions League του 2012 (χαμένος τελικός το 2008) και το Europa League του 2013. Κορυφαίος Αγγλος το 2005, τέσσερις φορές στην 11άδα του Champions League και μία με την Εθνική Αγλλίας (78/6) στο Μουντιάλ του 2006. Σούπερ αντίληψη, παθιασμένος αμυντικός, ήξερε πως να προσφέρει εμπιστοσύνη στην άμυνά του.

Νεμάνια Βίντιτς | Μαν. Γιουνάιτεντ | 2006 – 2014

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η θέση του στόπερ αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της Γιουνάιτεντ. Τι και αν έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμύρια λίρες, παίκτες σαν τον… Νεμάνια Βίντιτς δεν υπάρχουν στο ρόστερ της Μάντσεστερ. Ενας τεράστιος αμυντικός, άντεξε το βάρος της φανέλας, πήρε στις πλάτες του την άμυνα της Γιουνάιτεντ και βοήθησε στην κατάκτηση 15 τίτλων. Στις 5 Ιανουαρίου του 2006 οι «Κόκκινοι» δαπάνησαν 7 εκατομμύρια λίρες, τον έκαναν δικό τους από τη Σπαρτάκ Μόσχας κι έλυσαν το αμυντικό τους πρόβλημα για πολλά χρόνια.

Χιλιάδες ειδικά στοιχήματα στην Premier League

Ο Σέρβος φόρεσε 300 φορές τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, πέτυχε 21 γκολ, κατέκτησε 5 τίτλους Premier League, 3 League Cup, ένα Champions League, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και 5 Community Shields! Ο Σέρβος μαζί με τον Ρίο Φέρντιναντ αποτέλεσαν ένα από τα καλύτερα δίδυμα στο Νησί την τελευταία 20ετια! Άλλωστε, ο θρυλικός Ντιντιέ Ντρογκμπά τόνισε πως ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που αντιμετώπισε στην Premier League!

Κάιλ Γουόκερ | Τότεναμ, Άστον Βίλα, Μαν. Σίτι | 2009 –

Μαζί με τον Γκάρι Νέβιλ αποτελούν τους κορυφαίους δεξιούς μπακ που έχουν περάσει από την Premier League. Tι και αν ο αμυντικός της Σίτι έχει πατήσει τα 33, κάθε χρόνο οι δυνάμεις του παραμένουν ανεξάντλητες. Το καλοκαίρι ήταν κοντά στο να αποχωρήσει για το Μόναχο και την Μπάγερν, ωστόσο ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον κράτησε στην ομάδα και δικαιώθηκε. Τρομερά εκρηκτικός, μπορεί να λειτουργήσει εντυπωσιακά και σε τριάδα, ενώ δημιουργικά ξέρει να κάνει τη διαφορά με την ποικιλία στις μεταβιβάσεις του. Οι αναλυτές τονίζουν πως θυμίζει τον Ντάνι Άλβες, αφού και στην κατάκτηση των τροπαίων παρουσιάζει ανάλογη συνέπεια. Με τη Σίτι μετρά 5 Premier League, 2 FA Cup, 4 League Cup και ένα Champions League.

Στίβεν Τζέραρντ | Λίβερπουλ | 1998 – 2016

Είναι ο κορυφαίος μέσος που έχει περάσει από τα βρετανικά γήπεδα; Ζιντάν και Πελέ συμφώνησαν σε αυτό το ερώτημα. Ηγέτης, παίκτης που έτρεχε ακατάπαυστα, ακλόνητος και πιστός σε μία πολύ δύσκολη εποχή για της Λίβερπουλ. Μάλιστα, ήταν αυτός που την οδήγησε σε σπουδαίες στιγμές, σκοράροντας σημαντικά και όμορφα γκολ. Ναι, δεν πήρε πρωτάθλημα, σίγουρα θα τον σημαδεύει για πάντα το λάθος που στέρησε τον τίτλο, όμως ήταν εντυπωσιακός στη σπουδαιότερη ανατροπή σε τελικό Champions League (2005).

Εχει έναν χαμένο τελικό, αλλά και 2 Κύπελλα, 3 League Cup, ένα Σούπερ Καπ Αγγλίας και ένα Ευρώπης, μετά το UEFA του 2001. Η 3η θέση στη «Χρυσή Μπάλα» του 2005 ήταν στις κορυφαίες στιγμές, εκείνη τη χρονιά ψηφίστηκε καλύτερος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής. Αναδείχθηκε κορυφαίος Άγγλος το 2006 και 8 φορές στην all star 11άδα της Premier League.

Ρόι Κιν | Νότιγχαμ, Μαν. Γιουνάιτεντ | 1993 – 2005

Από τους πλέον εμβληματικούς, κυριαρχικούς, ηγετικούς μέσους στην ιστορία της Premier League. Το απόλυτο αφεντικό της μεσαία γραμμής και μοναδικός στυλοβάτης της χρυσής εποχής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Αλεξ Φέργκιουσον (1993-’06). Μαζί με τον Πολ Σκόουλς δημιούργησε ένα απίθανο δίδυμο στο κέντρο. Πολύ σκληρός, τρομερά δυνατός, αλλά και αντιαθλητικός, υπήρξε ένας εκπληκτικός αμυντικός μέσος. Αστείρευτες δυνάμεις, πανέξυπνος και τα χιλιόμετρα που «κατάπιε» πέρασαν στην ιστορία.

Κατέκτησε 7 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα, ισάριθμα Σούπερ Καπ και έκανε μυθικές εμφανίσεις στο τρεμπλ του 1999 (απίθανη εμφάνιση στην ανατροπή του Τορίνο κόντρα στη Γιουβέντους), χρονιά που πήρε και το Διηπειρωτικό). Κορυφαίος της σεζόν το 2000 και πέντε φορές στην all star 11άδα, έχει μπει από τον Πελέ στους κορυφαίους όλων των εποχών.

Κέβιν Ντε Μπρόινε | Τσέλσι, Μαν. Σίτι | 2008 –

Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο πιο επικίνδυνος, all-round παίκτης στο αγγλικό πρωτάθλημα, αληθινός αρτίστας της μπάλας. Βλέποντάς τον σε πλήρη ανάπτυξη μέσα στο γήπεδο, εντυπωσιάζεσαι από αυτά που κάνβει. Λιτές ντρίμπλες, εντυπωσιακά σουτ, αλλά και υπέροχες μεταβιβάσεις. Η πρώτη επαφή με την Premier League δεν ήταν ιδανική, μάλλον… εφιαλτική. Στα χέρια του Μουρίνιο δεν μπόρεσε να βγάλει το απίθανο ταλέντο του, κάτι όμως που συνέβη με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος βελτίωσε τις ικανότητές του και κυρίως απογείωσε την δημιουργική του φαντασία.

Απίθανες χρονιές ρεκόρ με 16 ασίστ, με 20 και συνέχισε με διψήφιο αριθμό. Τον Απρίλιο του 2023 έπιασε σε ασίστ τον Ντέιβιντ Μπέκαμ (259), με τον Βέλγο να καταγράφει το μυθικό ρεκόρ του έχοντας παίξει 15.000 αγωνιστικά λεπτά λιγότερο από τον Άγγλο σταρ. Η πάσα του είναι τόσο μαθηματικά υπολογισμένη στο κεφάλι του, ώστε να μη γίνεται να ανακοπεί από τους αμυντικούς. Τα δικά του σλάλομ, οι μαεστρικές αλλαγές παιχνιδιού, οι αδιανόητες κάθετες αποτυπώνουν και στο χορτάρι το παρατσούκλι «Ginger Pele» που του κόλλησαν στο σχολείο.

Τιερί Ανρί | Άρσεναλ | 1999 – 2007 

«Πρέπει να βάζω άσχημα. Δεν θέλω να φανώ κάπως αλλά συνήθως δεν βάζω τέτοια. Μου αρέσει να κάνω κάτι όμορφο στο γήπεδο, μου αρέσει να παίζω για τον κόσμο» τόνιζε ο Τιερί Ανρί. Έχει πετύχει το καλύτερο γκολ στην Premier League, υψώνοντας την μπάλα και κάνοντας τρομερό βολέ πάνω από τον keeper της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φαμπιάν Μπαρτέζ, στο Highbury. Μπορεί να μην πέτυχε όσα γκολ ο Σίρερ, όμως έπαιξε σε λιγότερα ματς (258) απ’ όσα ο Αγγλος (441).

Κορυφαίο live στοίχημα στην Premier League και αγορές για κάθε λεπτό!

Ο Γάλλος έγινε είδωλο για την Άρσεναλ και την Premier League κάνοντας πράγματα που έμοιαζαν αδύνατα. Δεν σταμάτησε να πετυχαίνει όμορφα γκολ για τους «Gunners», όμως κατάφερε να προσθέσει τα «άσχημα» στη συλλογή του και αυτά τον εκτόξευσαν. Βρήκε δίχτυα 24 φορές το 2001-02 βοηθώντας του Λονδρέζους να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και στις επόμενες τέσσερις σεζόν συνέχισε με 24, 30, 25 και 27. Πέτυχε 20+ τέρματα σε πέντε σερί χρονιές, όλες αυτές ήταν ο πρώτος σκόρερ της Premier League, ενώ πήρε δύο φορές το βραβείο από τους παίκτες (2003, 2004) και 3 από τους δημοσιογράφους (2003, 2004, 2006).

Ο Ανρί έκανε μια μικρή επιστροφή στο Λονδίνο τον Ιανουάριο του 2012 ως δανεικός από την New York Red Bulls πετυχαίνοντας ένα γκολ, δίνοντας τη νίκη στο τελευταίο λεπτό κόντρα εκτός έδρας με την Σάντερλαντ. Ακόμα και στα 34, έκανε τη διαφορά. Το 2004 ήταν ο star των «Invincibles» πετυχαίνοντας 30 γκολ σε 37 εμφανίσεις και περνώντας για πάντα στην αιωνιότητα της Premier League!

Άλαν Σίρερ | Μπλάκμπερν, Νιουκάστλ | 1992 – 2006

Ποιος να συγκριθεί μαζί του… Στα 25 χρόνια της Premier League κανένας δεν έχει πετύχει περισσότερα γκολ. Τότε, η διοργάνωση είχε κλείσει μόλις 16 μήνες και ο Σίρερ παρά το γκολ, είχε περάσει το μεγαλύτερο διάστημα τραυματίας καθώς είχε υποστεί ρήξη χιαστών. Δεν ήταν βασικός σε κανένα ματς από την Boxing Day του 1992 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1993.

Είχε πετύχει 16 σε 21 αγώνες πριν τραυματιστεί, επίδοση που είχε ξεπεράσει μόνο ο Τέντι Σέριγχαμ με 22 στη σεζόν. Οταν όμως ο Σίρερ επέστρεψε, στα 19 ματς που άρχισε με την Μπλάκμπερν σκόραρε 24 φορές. Πέτυχε 31 γκολ σε 40 αγώνες το 1993-94, 34 σε 42 το 1994-95, μετά 31 σε 35 το 1995-96 παίρνοντας τον τίτλο του κορυφαίου από τους συντάκτες το 1994 και το 1995 το βραβείο των παικτών στον δρόμο προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Αγγλος στράικερ αρνήθηκε να μείνει στην Μπλάκμπερν και υπέγραψε στη Νιούκαστλ για το ποσό ρεκόρ των 15 εκατ. λιρών για να γίνει πρώτος σκόρερ στην Premier League για τρίτη διαδοχική σεζόν. Οταν κρέμασε τα παπούτσια του το 2006, ο Σίρερ είχε βάλει 148 γκολ με τους «Magpies» και συνολικά 260. Επίσης, έχει το ρεκόρ με τα χατ-τρικ (11) και τα περισσότερα σε μία χρονιά (5, το 1995-96) και τα περισσότερα σε έναν αγώνα (5, κόντρα στην Σέφιλντ Γουένσντεϊ το 1999). Η Premier League δεν είδε ποτέ ξανά μια τέτοια μηχανή γκολ και απομένει να δούμε τι θα μας φέρει το μέλλον…

Γουέιν Ρούνεϊ | Έβερτον, Μαν. Γιουνάιτεντ | 2002 – 2018 

Το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε με την Εβερτον κόντρα στην Αρσεναλ τον Οκτώβριο του 2002 σε ηλικία 16 ετών ήταν το πρώτο από τα 208 του στην Premier League, αλλά κι αυτό με το οποίο συστήθηκε στους κορυφαίους! Ενας εντυπωσιακός φορ, ταχύτατος, εκρηκτικός, με τρομερή αίσθηση του γκολ , ικανός να παίξει στα φτερά, αλλά και κέντρο. Εγινε αρχηγός της Γιουνάιτεντ και μαζί της κατέκτησε τα πάντα, 5 πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, 3 League Cup, αλλά και Champions League, Εuropa League. Δεν ήταν όμως ένας τρομερός γκολτζής (κέρδισε το βραβείο του παίκτη της χρονιάς το 2010), αλλά και εξαιρετικός πασέρ. Πέρα από τα τέρματα που έχει βάλει ο ίδιος, ο Ρούνεϊ έχει δώσει και περισσότερες από 100 ασίστ, με τους Ράιν Γκιγκς, Σεσκ Φάμπρεγας και Φρανκ Λάμπαρντ να είναι οι μοναδικοί που βρίσκονται από πάνω στη σχετική λίστα.

Το Hall of Fame της Premier League

Οι Αρσέν Βενγκέρ και Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μπήκαν στο Hall of Fame της Premier League κι έγιναν οι πρώτοι προπονητές που το καταφέρνουν αυτό. Στο Hall of Fame βρίσκονται και οι: Στίβεν Τζέραρντ, Φρανκ Λάμπαρντ, Ντένις Μπέργκαμπ, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ρόι Κιν, Ερίκ Καντονά, Τιερί Ανρί, Άλαν Σίρερ, Σέρχιο Αγουέρο, Βινσέντ Κομπανί, Ντιντιέ Ντρογκμπά, Πολ Σκόουλς, Πατρίκ Βιεϊρά, Γουέιν Ρούνεϊ, Ιαν Ράιτ, Πίτερ Σμάιχελ, Τόνι Άνταμς, Πετρ Τσεχ και Ρίο Φέρντιναντ.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X