Οι κορυφαίοι που δεν κατέκτησαν την «Χρυσή Μπάλα»! (Poll)

Οι κορυφαίοι που δεν κατέκτησαν την «Χρυσή Μπάλα»! (Poll)

«Μέσι και Ρονάλντο έχουν δημιουργήσει δίκαια ένα δίπoλο τα τελευταία χρόνια με αυτά που έχουν καταφέρει» είχε πριν πριν μερικά χρόνια ο Κακά, με τον Αργεντινό σταρ πάντως, να αφήνει πίσω του τον Πορτογάλο. Ο Μέσι σήκωσε το όγδοο βραβείο, αφήνοντας πίσω του τον Ερλινγκ Χάαλαντ. Ο θεσμός ήταν δουλειά του France Football από το 1956 μέχρι το 2009 και πριν το 1995 πήγαινε μόνο σε παίκτες από την Ευρώπη.

Πρώτος εκτός της γηραιάς ηπείρου και μοναδικός Αφρικανός που έχει κατακτήσει τον τίτλο είναι ο Ζορζ Γουέα και πρώτος από την Λατινική Αμερική ο Ρονάλντο. Λίγο μετά το τελικό αποτέλεσμα και τη νίκη του Αργεντινού στη μάχη με τον Χάαλαντ πάμε να δούμε παίκτες που την τελευταία 20ετία έχουν βάλει το όνομά τους στην ιστορία του αθλήματος αλλά δεν πήραν ποτέ την Χρυσή Μπάλα…

Build A Bet*: Συνδυασμός ακόμα περισσότερων αγορών από τον ίδιο αγώνα!

Πάολο Μαλντίνι | 1984 – 2009
Πέρασε στην ιστορία, ως ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς. Μια μυθική καριέρα 24 ετών με την Μίλαν, ένας απίθανος αριστερός μπακ και σούπερ στόπερ έχει τα πάντα στο παλμαρέ του, εκτός από… Χρυσή Μπάλα. Ο Μαλντίνι έπαιξε σε οκτώ τελικούς Champions League και κατέκτησε τους πέντε, όπως και 7 πρωταθλήματα Ιταλίας. Στο βιογραφικό του έχει συμμετοχές σε τελικό Euro (2000) και Mundial (1994) με την Εθνική Ιταλίας. Ο Ιταλός έπαιξε σε 902 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με τους «Ροσονέρι» και για πολλούς τόσο το 1994 όσο και το 2003 θα έπρεπε να ήταν ο νικητής της Χρυσής Μπάλας. Ειδικά, το 1994 είχε κατακτήσει πρωτάθλημα, Champions League με τους «Ροσονέρι» και είδε την Ιταλία να χάνει το Μουντιάλ στα πέναλτι.

Ράιαν Γκιγκς | 1990 – 2014
Τα έδωσε όλα για τη Γιουνάιτεντ, αλλά και τα κέρδισε όλα! Ο θρυλικός Ουαλός έπαιξε σε 963 αγώνες (168 γκολ) σε όλες τις διοργανώσεις με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ήταν μέλος της ομάδας του Αλεξ Φέργκιουσον που έβαλε τη σφραγίδα της στην Premier League. Ο Γκιγκς πανηγύρισε με τους «Κόκκινους» 13 πρωταθλήματα, δυο Champions League και το 1999 κατέκτησε το ιστορικό τρεμπλ μετά την απίθανη ανατροπή με την Μπάγερν Μονάχου στο Camp Nou. Από την legendary εκείνη φουρνιά της Γιουνάιτεντ, ο Γκιγκς ήταν ο επικρατέστερος να πάρει τη Χρυσή Μπάλα, ωστόσο αυτή κατέληξε στον Ριβάλντο.

Auto Cash Out*, Build A Bet*, Edit My Bet* & ατέλειωτο Live Streaming*!

Ραούλ Γκονθάλεθ | 1994 -2015
Μια θρυλική μορφή, ένας μεγάλος σκόρερ, ο παίκτης που έγραψε τη δική του ιστορία με τη «Βασίλισσα». Πρώτος σκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης και του Champions League μέχρι την έκρηξη του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ραούλ ήταν ένας απίθανος παίκτης, αλλά και αρχηγός. Επαιξε σε 741 αγώνες με τους Merengues, πέτυχε 323 γκολ, κατέκτησε τρεις τίτλους Champions League και έξι στην La Liga πριν αποχωρήσει για τη Σάλκε. To 2002 θα μπορούσε να είχε διεκδικήσει τη Χρυσή Μπάλα, όταν είπε πετύχει σε μια χρονιά 29 γκολ, είχε μοιράσει 13 ασίστ και είχε κερδίσει με τη Ρεάλ τα πάντα εκτός συνόρων.

Τζίτζι Μπουφόν | 1995-2023
Ο κορυφαίος τερματοφύλακας όλων των εποχών είναι στη λίστα των παικτών που δεν κατάφεραν να πάρουν Χρυσή Μπάλα. Κι όμως, ο Ιταλός κατέκτησε δέκα Scudetti με τους Μπιανκονέρι, ενώ έπαιξε σε δύο τελικούς Champions League. Πανηγύρισε το Κύπελλο UEFA με την Πάρμα το 1999 και το 2006 το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Ιταλίας, σε μία χρονιά που για πολλούς άξιζε περισσότερο την Χρυσή Μπάλα από τον συμπαίκτη του στην Squadra Azzurra, Φάμπιο Καναβάρο. Ο τερματοφύλακας-μύθος ήταν σε εκείνη την 3άδα μαζί με τον Ανρί και αναδείχθηκε 2ος. Αλλωστε, εκείνη τη χρονιά, πήρε από τη FIFA το βραβείο του κορυφαίου γκολκίπερ, μέλος της καλύτερης ενδεκάδας σύμφωνα με την UEFA, αλλά και καλύτερος τερματοφύλακας στη Serie A (13 φορές συνολικά).

Όλοι τρόποι κατάθεσης, άμεση ανάληψη! Γράφεσαι με απλά βήματα.

Τσάβι | 1998 – 2019
Μαλντίνι, Γκιγκς, Τσάβι, παίκτες που έζησαν τα πάντα με μια ομάδα! Ο Τσάβι τα πήρε όλα με την Μπαρτσελόνα κι έπειτα από 833 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και 17 σεζόν, μετακόμισε στο Κατάρ. Ο Τσάβι Ερνάντεθ είναι ένας από τους κορυφαίους passers όλων των εποχών, όπου μαζί με τον Ινιέστα δημιούργησαν ένα δίδυμο βγαλμένο από τα ωραιότερα όνειρα. Αλλωστε, οι δυο τους ήταν το 2010 στην τελική 3άδα για την Χρυσή Μπάλα, αλλά έχασαν από τον Λιονέλ Μέσι. Καριέρα σαν παραμύθι, μιας και ο νυν κόουτς της Μπάρτσα κατέκτησε μεταξύ άλλων τέσσερα Champions League και οκτώ πρωταθλήματα Ισπανίας, ενώ πήρε διαδοχικά δυο Euro και ένα Mundial με την Εθνική Ισπανίας.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς | 1999 – 2023
Ανήκει στους μεγάλους παίκτες που δεν κατέκτησαν το Champions League και δεν έπαιξαν καν στον τελικό. Ένα τέρας φυσικής κατάστασης και εργασιακής ηθικής, ένας στράικερ της ανώτατης κλάσης, ικανός να σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του κι ένας δεινός σκόρερ που κουβαλούσε την τέχνη της ντρίμπλας στο αίμα του και στα πόδια του. Η ίδια μοίρα επιφύλασσε το ποδόσφαιρο και για το μεγάλο του είδωλο, τον Ρονάλντο. Οι δυο τους στέκονται ψηλότερα από κάθε άλλον σταρ που δεν κατάφερε ποτέ να σηκώσει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά. Κι ίσως αυτή η συνύπαρξη να λειτουργεί ως παράσημο για τον «Ίμπρα». Το 2013, ο Ιμπραΐμοβιτς ήταν στην ακμή του, 2oς σκόρερ πίσω από τον Κριστιάνο, έχοντας πετύχει ένα ανεπανάληπτο γκολ εναντίον της Αγγλίας. Ηταν το τέρμα που το έδωσε το βραβείο «Puskas». Ήταν σπουδαίος και στο Champions League, ενώ ήταν ο πρώτος σκόρερ και στη Ligue 1. Ωστόσο, τερμάτισε πολύ πίσω από τον Ρονάλντο (που δεν πήρε τρόπαια) και τον Μέσι (που είχε μια κακή χρονιά).

Ενισχυμένες Αποδόσεις κάθε μέρα!

Γουέσλεϊ Σνάιντερ | 2002 – 2019
Πως γίνεται αυτός ο παίκτης να μην έχει κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα; Το 2010 η Ιντερ του Ζοσέ Μουρίνιο έκανε το ιστορικό τρεμπλ με βασικό playmaker και απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ (41 ματς, 8 γκολ, 16 ασίστ). Ο Ολλανδός πήγε με κεκτημένη ταχύτητα στο Mundial της Νοτίου Αφρικής και ήταν εντυπωσιακός σκοράροντας πέντε φορές και οδηγώντας την ομάδα του μέχρι την… παράταση του τελικού! Ολα αυτά όμως δεν ήταν αρκετά για να του χαρίσουν τον τίτλο της Χρυσής Μπάλας, ο οποίος πήγε στον Λιονέλ Μέσι. Ο Σνάιντερ ήταν για πολλούς το μεγάλο φαβορί, ωστόσο έμεινε με τη χαρά μιας εντυπωσιακής χρονιάς.

Αντρές Ινιέστα | 2002 –
Μπαίνει στην ίδια ζυγαριά με τον Τσάβι. Ενα από τα βασικά γρανάζια της πιο επιτυχημένης ομάδας της τελευταίας 10ετίας, Μπαρτσελόνα, αλλά και της Εθνικής Ισπανίας. Ο Αντρές Ινιέστα, ήξερε όσο ελάχιστοι να κάνει το δύσκολο να φαίνεται απλό. Ενας πολυσύνθετος playmaker που κατέκτησε τέσσερα Champions League, δυο Euro, ένα Mundial, αλλά και επτά πρωταθλήματα Ισπανίας. Ο Ινιέστα μαζί με τον Τσάβι βρέθηκαν φιναλίστ στη Χρυσή Μπάλα το 2010 με τον τίτλο να πηγαίνει στον Λιονέλ Μέσι. Μην ξεχνάμε πως ο Ισπανός ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ που χάρισε στους Ιβηρες το Παγκόσμιο Κύπελλο κόντρα στην Ολλανδία.

Χιλιάδες επιλογές από αμέτρητα πρωταθλήματα, με νέες αγορές και ειδικά στοιχήματα παικτών! 

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X