Μπούντουτσνοστ – Παναθηναϊκός: Το βλέπει σαν τελικό

Μπούντουτσνοστ – Παναθηναϊκός: Το βλέπει σαν τελικό

Εναρξη: 20:00, 02/11/2018
Γήπεδο: Morača Sports Centre (6.000), Ποντγκόριτσα

Για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ο ασταθής Παναθηναϊκός ταξιδεύει στο Μαυροβούνιο για να αντιμετωπίσει την αδύναμη –με τα δείγματα των πρώτων αγωνιστικών- Μπούντουτσνοστ στην Ποντγκόριτσα. Δύο νίκες και δύο ήττες στο πρώτο καρέ αγώνων για το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ, τη στιγμή που οι Μαυροβούνιοι μετράνε τέσσερις διαδοχικές ήττες. Όλα αυτά, μία αγωνιστική πριν το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό το οποίο θα χορεύει σε ρυθμούς Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός θέλει πάση θυσία νίκη πριν φιλοξενήσει τους «ερυθρόλευκους» στο ΟΑΚΑ.

Το μέτριο ξεκίνημα
Δίχως να έχει αντιμετωπίσει ακόμα ομάδες από το… πάνω ράφι (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης, Ολυμπιακός, Φενερμπαχτσέ), ο Παναθηναϊκός μετράει ήδη τις πρώτες του ήττες. Μπάγερν Μονάχου (79-80 στη Γερμανία) και Ζαλγκίρις (83-87 στο ΟΑΚΑ) οι ομάδες που… πλήγωσαν το «τριφύλλι».

Επειτα από τέσσερα σερί εντός έδρας παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, με απολογισμό τρεις νίκες και μία ήττα, ο Παναθηναϊκός καλείται να δώσει δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις. Αρχικά με την Μπούντουτσνοστ το βράδυ της Παρασκευής (02/11) και στη συνέχεια για το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Προμηθέα Πατρών τη Δευτέρα (05/11). Στο πρόσφατο ματς πρωταθλήματος, επικράτησε εύκολα του Ρεθύμνου 88-64 στο Μαρούσι.

Μετά και την είδηση της επιστροφής του Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος έλειψε από τα πρόσφατα ευρωπαϊκά ματς, ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε πάνοπλος και πανέτοιμος στο Μαυροβούνιο. Με 20 λεπτά συμμετοχής κόντρα στο Ρέθυμνο, 16 πόντους, 6/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/1 βολή, 3 ριμπάουντ, ο Λοτζέσκι έδειξε σε καλή κατάσταση και να βοηθήσει τους «πράσινους» στο Μαυροβούνιο.

«Δεν μπορούμε να σταθούμε σε δικαιολογίες ότι χάσαμε παιχνίδια λόγω κάποιας απουσίας. Ωστόσο, ναι, είναι πολύ σημαντικό που επιστρέφει ο Λοτζέσκι», το σχόλιο του Τσάβι Πασκουάλ. Για να προσθέσει: «Είμαστε στο 2-2, χάσαμε ένα ματς στην παράταση και ένα στον πόντο. Είναι νωρίς να μιλάμε για τελικούς, αλλά αυτό το ματς είναι σαν τελικός για εμάς. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που βελτιώνεται», αναφέρθηκε ο Καταλανός τεχνικός για την Μπούντουτσνοστ.

Με διαφορά από τη δεύτερη
Δεν ήταν κρυφό, ούτε κάτι μυστήριο, ότι η Μποούντουτσνοστ θα ήταν ο πιο αδύναμος κρίκος στο ξεκίνημα της Ευρωλίγκας. Τέσσερις αγωνιστικές, τέσσερις ήττες, ενώ διαθέτει τη χειρότερη συγκομιδή πόντων αυτές τις αγωνιστικές (64 κατά μέσο όρο) με διαφορά από την επόμενη (Μπάγερν, 75 κατά μέσο όρο).

Αγωνιστικά πετάει σε… χαμηλές πτήσεις προερχόμενη από κακές εμφανίσεις και στην Αδριατική Λίγκα. Ηττα 63-58 από την Τσεντεβίτα στην Κροατία, σημειώνοντας τη δεύτερη στις πέντε πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Την ώρα που παρουσιάζει άνευρο ξεκίνημα, ίσως επηρεασμένη και από την πρώτη της φορά στην Ευρωλίγκα, βγαίνει και ένα ιδιαίτερο-θετικό στοιχείο. Διαθέτει μία από τις καλύτερες άμυνες, με μόλις 80 πόντους κατά μέσο όρο.

Βέβαια, στο σύλλογο του Μαυροβουνίου ψάχνουν την ένεση, την κίνηση όπου θα αλλάξουν την εικόνα σε Ευρωλίγκα και Πρωτάθλημα. Μία από αυτές ενδέχεται να είναι η αποχώρηση του Ααρον Κραφτ, ο οποίος δεν έχει ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του.

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Euroleague με αμέτρητα ειδικά!


Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

Σχολιάστε

X