Παναθηναϊκός - Άλμπα Βερολίνου: Κόντρα στους φορμαρισμένους Γερμανούς!

Παναθηναϊκός – Άλμπα Βερολίνου: Κόντρα στους φορμαρισμένους Γερμανούς!

Εναρξη: 21.00, 17/12/2020
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε, πήγε το ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης σε δυο παρατάσεις, αλλά λύγισε και ηττήθηκε. Σε εξαιρετικό μομέντουμ η Άλμπα. 

Ο Παναθηναϊκός μπορούσε να φτάσει στην μεγαλύτερη νίκη της φετινής σεζόν απέναντι στην σαφώς ανώτερη και ποιοτικότερη Ρεάλ, αλλά στο τέλος έμεινε από δυνάμεις και γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες με 97-93 στην δεύτερη παράταση. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν να κρατούν την τύχη στα χέρια τους στην τελευταία επίθεση της κανονικής περιόδου, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν αυτό που θέλουν. Η Ρεάλ απλά εκμεταλλεύτηκε κάποιες λεπτομέρειες στην δεύτερη παράταση και έφτασε στη νίκη. Όπως εκμεταλλεύτηκε και την αδυναμία των «πρασίνων» να επιτεθεί στο τέλος της regular season. Πρώτος σκόρερ ο Νέντοβιτς με 27 πόντους, ακολούθησε ο Παπαπέτρου με 18. «Παίζουν το δικό τους τρόπο παιχνιδιού, δεν το αλλάζουν ποτέ τον τρόπο που προσεγγίζουν το ματς. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό. Πρέπει να παίξουμε την άμυνα που θέλουμε. Είναι ομάδα που της αρέσει σε ελεύθερο παιχνίδι να διαβάσει καταστάσεις. Θα παίξει ρόλο η προσωπική άμυνα μας» τόνισε ο κόουτς, Βόβορας για την αναμέτρηση με την Άλμπα.

Σε εξαιρετικό μομέντουμ η Άλμπα

Η Αλμπα μέσα στο Βελιγράδι απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, φεύγοντας με το διπλό από την έδρα του Αστέρα. Ενα εξαιρετικό τελευταίο δεκάλεπτο κι επιμέρους σκορ 19-28, οι Βερολινέζοι έστειλαν το ματς στην παράταση. Εκεί είχαν το πάνω χέρι και πήραν τη νίκη με σκορ 84-90. Ο Αμερικανός γκαρντ Πέιτον Σίβα ήταν εκείνος που έκανε τα πάντα προκειμένου να φτάσει η γερμανική ομάδα στην εκτός έδρας νίκη κόντρα στον Αστέρα. Αγωνίστηκε 20:21 και σε αυτό το διάστημα μέτρησε 19 πόντους έχοντας 2/2 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 6/6 βολές, 6 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

Τρίτη διαδοχική νίκη και πέμπτη στην τελευταία επτάδα για το σύνολο του Ρενέσες, που είδε τους παίκτες του να έχουν εξαιρετική δημιουργία. Να σημειωθεί μάλιστα ότι τις τελευταίες εβδομάδες η Αλμπα αγωνίζεται δίχως τους πολύτιμους Ερικσον (γκαρντ), Φοντέκιο (φόργουορντ) και Λάμερς (σέντερ), που θα λείψουν και από την αποψινή μάχη με το «τριφύλλι».

Παναθηναϊκός – Άλμπα Βερολίνου, η παράδοση

Τέσσερις φορές έχουν αναμετρηθεί στην Ελλάδα, με την Αλμπα να μετρά τρεις νίκες και τον Παναθηναϊκό μία.  Συνολικά στη EuroLeague, ο Παναθηναϊκός μετρά τρεις νίκες και οι Γερμανοί δυο.

Παναθηναϊκός – Άλμπα 105-106 (Ευρωλίγκα 2019-20)
Παναθηναϊκός – Άλμπα 66-68 (Ευρωλίγκα 2014-15)
Άλμπα – Παναθηναϊκός 59-65 (Ευρωλίγκα 2014-15)
Παναθηναϊκός – Άλμπα 82-58 (Ευρωλίγκα 2012-13)
Άλμπα – Παναθηναϊκός 73-79 (Ευρωλίγκα 2012-13)

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Ευρωλίγκα με αμέτρητα ειδικά!

Σχολιάστε

X