Παναθηναϊκός – Χίμκι: Ενας ακόμη τελικός για το «τριφύλλι»

Παναθηναϊκός – Χίμκι: Ενας ακόμη τελικός για το «τριφύλλι»

Εναρξη: 21:00, 22/02/2019
Γήπεδο: ΟΑΚΑ (19.250)

Για την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τη Χίμκι στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Παρασκευής (21:00) με στόχο τη νίκη που θα τον φέρει πιο κοντά στην πρώτη 8άδα, ωστόσο ο δρόμος παραμένει μακρύς και δύσκολος για το «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, το 19ο τρόπαιο της ιστορίας του στο θεσμό, όμως το έργο του ενόψει Ευρωλίγκας είναι αρκετά δύσκολο. Ακολουθούν απαιτητικά εκτός έδρας παιχνίδια με Γκραν Κανάρι και Νταρουσάφακα. Η Χίμκι μπορεί να έδειχνε βελτιωμένη μετά την αλλαγή προπονητή, όμως ταξίδεψε στην Ελλάδα έχοντας δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα.

Υπάρχει και άλλος… τελικός για τον Παναθηναϊκό!
Μπορεί να κατέκτησε τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ την Κυριακή με 79-73 στην Κρήτη, βάζοντας τον 19ο τίτλο Κυπέλλου στην τροπαιοθήκη του, όμως οι τελικοί δεν έχουν τελειώσει για τον Παναθηναϊκό. Ωραίοι οι εγχώριοι τίτλοι, όμως πάντα η ευρωπαϊκή πορεία, η ευρωπαϊκή καταξίωση είναι στα σχέδια του «τριφυλλιού».

Η φετινή χρονιά στην Ευρωλίγκα είναι μία από τις χειρότερες των τελευταίων ετών, έπειτα από 22 αγωνιστικές παραμένει στο δεύτερο ταμπλό του βαθμολογικού πίνακα και ο αποκλεισμός από την κανονική διάρκεια είναι ορατός (αυτή τη στιγμή βρίσκεται 12ος). Η κατάκτηση του Κυπέλλου σαφώς και δίνει άλλον αέρα στους παίκτες του Ρικ Πιτίνο, ο οποίος θα παρουσιαστεί δίχως τους Λοτζέσκι και Παππά κόντρα στους Ρώσους.

Αλλο Ρωσία, άλλο Ευρώπη για τη Χίμκι!
Δύο σερί νίκες στην Ευρωλίγκα, τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα, ο περίεργος και ακατανόητος τρόπος λειτουργίας της Χίμκι στα τελευταία επίσημα παιχνίδια της. Νίκησε τη Ζαλγκίρις (74-64), έκανε δύσκολο διπλό στο Μαυροβούνιο επί της Μπούντουτσνοστ (98-90), όμως η συνέχεια στην Ευρωλίγκα και οι βλέψεις για την 8άδα δεν είναι… παιχνιδάκι!

Το έργο στην Αθήνα είναι δυσκολότερο απέναντι σε μία ομάδα (Παναθηναϊκός) που καίγεται για τη νίκη. Ολο αυτό το σκηνικό την ώρα που μαθαίνει πλέον να παίζει δίχως δύο κομβικούς παίκτες στο παιχνίδι τους (Γκιλ και Σβεντ). Οι Ρώσοι διαθέτουν την 4η χειρότερη εκτός έδρας επίδοση στη φετινή Ευρωλίγκα με τρεις νίκες και 8 ήττες σε 11 εξόδους. Ταξίδεψαν στην Ελλάδα προερχόμενοι από δύο διαδοχικές ήττες από Λοκομοτίβ Κουμπάν (82-84) και Ούνικς Καζάν (73-58).

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Χίμκι – Παναθηναϊκός: 76-68 (Ευρωλίγκα 2018-19)
Χίμκι – Παναθηναϊκός: 78-61 (Ευρωλίγκα 2017-18)
Παναθηναϊκός – Χίμκι: 93-65 (Ευρωλίγκα 2017-18)
Χίμκι – Παναθηναϊκός: 78-77 (Ευρωλίγκα 2012-13)
Παναθηναϊκός – Χίμκι: 67-79 (Ευρωλίγκα 2012-13)

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Euroleague με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X