Παναθηναϊκός – Μιλάνο: «Διαζύγιο» με Πασκουάλ, επιτακτική η νίκη!

Παναθηναϊκός – Μιλάνο: «Διαζύγιο» με Πασκουάλ, επιτακτική η νίκη!

Εναρξη: 21:00, 21/12/2018
Γήπεδο: ΟΑΚΑ (18.500)

Η νέα ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης για τον Παναθηναϊκό με 89-68 στην Ισπανία «έσπασε» το γυαλί στις σχέσεις ανάμεσα σε Τσάβι Πασκουάλ και διοίκησης, όπου μία μέρα πριν το ματς με τη Μιλάνο ήρθε το επίσημο διαζύγιο των δύο πλευρών. Χρέη υπηρεσιακού προπονητή στο παιχνίδι της Παρασκευής θα αναλάβει ο Γιώργος Βόβορας.

Με την πλάτη στον τοίχο κινείται, πλέον, το «τριφύλλι» στην Ευρωλίγκα, όπου το βράδυ της Παρασκευής (21:00) στο ΟΑΚΑ φιλοξενεί την Αρμάνι Μιλάνο με μοναδικό στόχο τη νίκη. Κάτι που θα του φέρει περισσότερη άνεση για τη δύσκολη συνέχεια. Με ρεκόρ 6-7 έπειτα από 13 αγωνιστικές να τον τοποθετούν αυτή τη στιγμή στο όριο της 8άδας, η περίπτωση νέας ήττας θα του δυσκολέψουν περισσότερο τη χρονιά.

Η Αρμάνι Μιλάνο το πάλεψε κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου στο πιο πρόσφατο παιχνίδι στην Ιταλία, όμως ηττήθηκε με 78-80 για την 7η ήττα της. Ιδιαίτερο βράδυ και για τον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος επιστρέφει ως αντίπαλος αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ με τη φανέλα της Μιλάνο.

Με Βόβορα υπηρεσιακό προπονητή ο Παναθηναϊκός
Το γυαλί είχε «ραγίσει», μετά την ήττα στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ, οι σχέσεις του Παναθηναϊκού με τον Τσάβι Πασκουάλ έλαβαν τέλος. Στο κρίσιμο παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ θα παρουσιαστεί με υπηρεσιακό προπονητή, σε ένα βράδυ όπου το «τριφύλλι» παίζει έναν πρόωρο τελικό, δεδομένου ότι ακολουθούν ΑΕΚ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα αντίστοιχα μέχρι το φινάλε του χρόνου. Τρία δύσκολα, τρία επικίνδυνα παιχνίδια για την πορεία των «πρασίνων».

«Το ματς με την Αρμάνι είναι ένας πρόωρος τελικός. Χρειαζόμαστε τη νίκη. Το Μιλάνο θα έρθει με πέντε σερί ήττες. Πρέπει να αλλάξουμε πρόσωπο, να μπούμε με θέληση και πάθος για κάθε κατοχή», το σχόλιο του μέχρι πρότινος συνεργάτη του Τσάβι Πασκουάλ και πλέον στο τιμόνι της ομάδας, Γιώργου Βόβορα. «Δεν είχαμε ψυχολογία στη Μαδρίτη, πρόωρος τελικός με τη Μιλάνο», πρόσθεσε και ο σέντερ, Γιώργος Παπαγιάννης.

Τον τελευταίο μήνα και συγκεκριμένα από τις 23 Νοεμβρίου και έπειτα, ο Παναθηναϊκός μετράει 4 ήττες σε 7 αναμετρήσεις εντός και εκτός συνόρων. Ακόμα και οι νίκες κόντρα σε Περιστέρι (80-75), Νταρουσάφακα (75-67) ήρθαν έπειτα από δυσκολίες και δικό του ξέσπασμα στο φινάλε. Μόνο κόντρα στον ΠΑΟΚ (93-83 στην «Πυλαία») έχτισε από νωρίς διαφορά.

Δύσκολη έξοδος για Μιλάνο
Σε ρηχά νερά κινείται στις τελευταίες αναμετρήσεις η Αρμάνι Μιλάνο, η οποία στην τελευταία 8άδα αγώνων σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα –σε διάστημα δηλαδή ενός μήνα- υπέστη πέντε φορές την ήττα, όλες στην Ευρώπη. Στο ιταλικό πρωτάθλημα, μπορεί να έχει τρεις διαδοχικές νίκες, όμως η μία ήρθε δύσκολα στην παράταση (107-106 την Ντινάμο Σάσαρι) και η άλλη ζόρικα επί της Βανόλι (76-75).

Στο παιχνίδι της Τετάρτης κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου γνώρισε την ήττα 78-80, το πάλεψε μέχρι το τέλος, όμως έδειξε άδεια ψυχολογικά και αγωνιστικά. Μετά τον Παναθηναϊκό, οι παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζιάνι φιλοξενούν Βαρέζε και Μπρέσια στο πρωτάθλημα, ενώ ταξιδεύουν στο Ισραήλ για να αντιμετωπίσουν την Μακάμπι στις 27 Δεκεμβρίου για την Ευρωλίγκα.

«Είναι ένα περίπλοκο παιχνίδι. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να ανακτήσουμε τη “χημεία” μας σε ό,τι αφορά τον Νέντοβιτς και την καλύτερη δυνατή επάνοδό του έπειτα από τον τραυματισμό του. Ο Παναθηναϊκός έχει “χτιστεί” για μεγάλος στόχους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιταλός προπονητής.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Μιλάνο – Παναθηναϊκός: 95-96 παρ. (87-87 κ.δ.) – (Ευρωλίγκα 2017-18)
Παναθηναϊκός – Μιλάνο: 80-72 (Ευρωλίγκα 2017-18)
Παναθηναϊκός – Μιλάνο: 74-61 (Ευρωλίγκα 2016-17)
Μιλάνο – Παναθηναϊκός: 72-86 (Ευρωλίγκα 2016-17)
Μιλάνο – Παναθηναϊκός: 66-64 (Ευρωλίγκα 2014-15)

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Ευρωλίγκα με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X