NBA 2024-25: Ο απόλυτος οδηγός (Poll)

NBA 2024-25: Ο απόλυτος οδηγός (Poll)

Ωρα για… ΝΒΑ! Η αναμονή έφτασε στο τέλος της. Το καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη ανοίγει για 79η φορά την αυλαία του και υποδέχεται τις 30 ομάδες που είναι έτοιμες για μεγάλες παραστάσεις.  Τα ελληνικά βλέμματα θα είναι στραμμένα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μιλγουόκι Μπακς, με τον Greek Freak έτοιμο για αντεπίθεση.

bwin – Build A Bet* στους αγώνες του NBA

Θα καταφέρουν οι Μπόστον Σέλτικς να υπερασπιστούν τον τίτλο τους ή ο Λεμπρόν Τζέιμς ετοιμάζεται για τον «Last Dance» θέλοντας να φτάσει έως το τέλος της διαδρομής; Πάντως, παρέα στον «Βασιλιά» θα κάνει και ο γιος του, Μπρόνι.

Θυμίζουμε, πως από πέρσι υπάρχει η διεξαγωγή του In-Season Tournament στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου, παράλληλα με την regular season, όπου στόχος των 30 ομάδων δεν είναι άλλος από την κατάκτηση ενός ακόμα τροπαίου μεσούσης της σεζόν, του ΝΒΑ Cup.

Η Ανατολή είδε τίτλο έπειτα από τρία χρόνια, μιας και οι Σέλτικς επέστρεψαν στην κορυφή μετά από πολλά χρόνια. Οι Σίξερς όταν έχασαν με τραυματισμό τον Έμπιντ… χάθηκαν, όμως φέτος αρκετά ενισχυμένοι αναζητούν μια καλή  επιστροφή. Το Μιλγουόκι με έναν δυνατό Αντετοκούνμπο κοιτάζει ψηλά, αρκεί να βοηθήσει και ο Λίλαρντ.

Στη Δύση, το Ντένβερ δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο, αλλά ούτε και οι Μάβερικς να κάνουν τη διαφορά. Μαζί με τους Οκλαχόμα Θάντερς θα δώσουν μεγάλες μάχες. Το bwin News προσπαθεί να απαντήσει σε βασικές ερωτήσεις για τη σεζόν που ξεκινά…

Ποιος παίκτης θα είναι ο ΜVP του ΝΒΑ;

Αν και ο Λούκα Ντόντσιτς δεν έχει κερδίσει ποτέ τον τίτλο MVP του ΝΒΑ, φαίνεται ότι η σειρά του πλησιάζει. Ο Σλοβένος φόργουορντ έχει τερματίσει στο top-10 της ψηφοφορίας κάθε μία από τις πέντε τελευταίες σεζόν, παίρνοντας πέρσι την 3η θέση. Αφού οδήγησε τους Μάβερικς στους τελικούς του ΝΒΑ τον Ιούνιο, θα πρέπει να είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση για την περίοδο 2024-25. Την περασμένη σεζόν, ο Ντόντσιτς ήταν πρώτος σκόρερ με 33,9 πόντους ανά αγώνα, το καλύτερο ρεκόρ της καριέρας του. Πρόσθεσε επίσης 9,2 ριμπάουντ και 9,8 ασίστ, ενώ σούταρε με 48,7% εντός πεδιάς και το καλύτερο ποσοστό καριέρας του, 38,2% από το τρίποντο.

Με μια μικρή βελτίωση στα ριμπάουντ και τις ασίστ, θα μπορούσε να γίνει μόλις ο δεύτερος παίκτης που θα είχε μέσο όρο τριπλ νταμπλ σε μια ολόκληρη σεζόν. Οι Μάβερικς διατήρησαν μεγάλο μέρος του κορμού τους από την παρουσία τους στους τελικούς, με τον Κάιρι Ίρβινγκ να εξακολουθεί να μοιράζεται το backcourt με τον Ντόντσιτς. Επίσης, έκαναν ένα μεγάλο βήμα, αφού έβαλαν στο ρόστερ τους τον εξαιρετικό σκόρερ, Κλέι Τόμπσον.

bwin – Αμέτρητα ειδικά και κορυφαίο live στο NBA

Ποια θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν;

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ προκάλεσαν αίσθηση πέρσι με την εικόνα τους, ωστόσο φέτος θέλουν το κάτι παραπάνω. Πέρσι, η νεότερη ομάδα έδειξε πως το μέλλον της ανήκει και η νέα χρονιά ανοίγει με πολλές υποσχέσεις. Ο Μαρκ Ντέινο έφτιαξε ένα νεανικό σύνολο με επίκεντρο τον Σάι Γκίλτζεους – Αλεξάντερ και έφτασε μία ανάσα μακριά από τους τελικούς της δυτικής περιφέρειας. Η Οκλαχόμα απαρτίζεται από εξαιρετικούς ρολίστες (Ντορτ) και έκανε σημαντικές κινήσεις κατά τη διάρκεια της free agency, όπως αυτή του Χάρτενσταϊν. Η επιμονή και το πάθος του τελευταίου, όπως και του Καρούσο μπορούν να στείλουν την ομάδα αρκετά ψηλά. Από εκείνον που περιμένουν να κάνει το επόμενο βήμα είναι ο Τζέιλεν Γουίλιαμς. Το Ν.12 του νταφτ το 2022 αγωνίστηκε στο 3 και στο 4 την περασμένη σεζόν με 19.1 πόντους μέσο όρο, αποτελώντας τον 2ο πόλο στο επιθετικό κομμάτι των Θάντερ.

Ποια θα είναι η δυσάρεστη έκπληξη της σεζόν;

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς; Με τον Κάρι στο παρκέ οι Γουόριορς είναι ικανοί για πολλά και φαβορί για την παρουσία τους στα Play – offs. Oι Λος Άντζελες Λέικερς με νέο προπονητή (εκτός παρκέ) τον σπουδαίο σουτέρ – αναλυτή,  Τζέι Τζέι Ρέντικ, θα προσπαθήσουν ν παρουσιάσουν κάτι φρέσκο με την ίδια όμως… συνταγή. Όλο τα φώτα  θα πέσουν  στην συνύπαρξη του Λεμπρόν με τον γιο του Μπρόνι! Το In season tournament ίσως δώσει έξτρα κίνητρο όπως πέρσι, Λεμπρόν, Ντέιβις και Ριβς είναι απελπιστικά μόνοι! Θα καταφέρουν να βγάλουν οι τρεις τους το δύσκολο πρόγραμμα; Αν δεν βρεθούν λύσεις και εναλλακτικές, τότε το ταβάνι τους είναι η… 6η θέση!

Mέχρι που μπορεί να φτάσει ο Giannis τους Μπακς;

Οι Μιλγουόκι Μπακς δεν βρίσκονται αρκετά ψηλά στον πίνακα των φαβορί, αλλά πολλοί είναι αυτοί που τους έχουν υποτιμήσει. Την περσινή σεζόν «πληγώθηκαν» από πολλούς τραυματισμούς και αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο των Play – offs. Άλλωστε, η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο αποδείχθηκε καθοριστική. Ο σταρ των Μπακς ξεπέρασε τον τραυματισμό του, βοήθησε αρκετά την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πλέον θέλει να μπει δυνατά στη σεζόν. Αυτή θα είναι η 12η σεζόν για τον Giannis και στόχος του να οδηγήσει τα «Ελάφια» στον τίτλο μετά το 2021. Δυναμικός στην Presaeson, έδειξε έτοιμος για μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις.

Ο Αντετοκούμπο χρειάζεται άξιους συμπαραστάτες, όμως η συνεργασία στο παρκέ με τον Λίλαρντ ήταν προβληματική. Άλλωστε, ο τελευταίος την προηγούμενη σεζόν δεν μπόρεσε να βοηθήσει. Ο Giannis ολοκλήρωσε τη σεζόν με 30.4 πόντους μέσο όρο, 11.5 ριμπάουντ και 6.5 ασίστ, ωστόσο ο τραυματισμός στη γάμπα έβαλε φρένο στην προσπάθειά του για κάτι δυνατό. Η έλευση του Τρεντ θα κάνει πιο δυνατή την ομάδα. Ο παίκτης με το 38,6% στα τρίποντα είναι η ελπίδα του Μιλγουόκι για έναν παίκτη που θα βοηθήσει αρκετά στο σκοράρισμα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Ντέμιαν Λίλαρντ. Ο υγιής Giannis μπορεί να φέρει ξανά πολύ ψηλά στην Ανατολή τους Μπακς.

bwin – Οι αγώνες του NBA παίζουν Live Streaming*

Ποιες ομάδες θα φτάσουν στον τελικό του ΝΒΑ;

Πέρσι, η κορυφαία -βάση τίτλων- ομάδα του NBA μετά από αναμονή 16 χρόνων επέστρεψε στην κορυφή με τους Σέλτικς να πανηγυρίζουν το 18ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους έχοντας τέσσερις νίκες και μια ήττα κόντρα στο Ντάλας. Θα έχουμε επανάληψη του περσινού τελικού;

Οι Μπόστον Σέλτικς είναι το μεγάλο φαβορί για να σηκώσουν ξανά το τρόπαιο. Άλλωστε, αυτό το γεγονός ψήφισε και το 83% των φιλάθλων στη σελίδα του ΝΒΑ. Οι Σέλτικς υπέγραψαν νέο συμβόλαιο με τον σταρ, Τζέισον Τέιτουμ, στην πιο πλούσια συμφωνία στην ιστορία του ΝΒΑ (πεντεαετές με 314 εκατ. δολάρια), ενώ διατήρησαν τον υπόλοιπο κορμό που κέρδισε τον τίτλο του 2024. Ο MVP των τελικών του NBA, Τζέιλεν Μπράουν φαίνεται να έχει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο αφού αποκλείστηκε από το ρόστερ της Team USA για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και παίκτες όπως ο Χόλιντεϊ, ο Γουάιτ και ο Χόρφορντ θα βοηθήσουν τη Βοστώνη να διατηρήσει τη σκήπτρα.

Το ταλέντο περισσεύει για την ομάδα της Οκλαχόμα, ωστόσο οι Μάβερικς έχουν ωριμάσει για μια μεγάλη επιτυχία. Πέρσι, έφτασαν στην πηγή, αλλά ο Ντόνσιτς έδειχνε μόνος! Φέτος υπάρχει και ο Κλέι Τόμπσον.  O Mάρσαλ αντικατάστησε τον εξαιρετικό αμυντικό, Τζόουνς και ο κόουτς, Κιντ είναι αισιόδοξος πως το κενό θα καλυφθεί επάξια. Ο Γκάφορντ κάνει τη διαφορά κάτω από τη ρακέτα!

Oι κορυφαίες μεταγραφές για τη σεζόν 2024 -25

Ο Κλέι Τόμπσον ήταν πιστός «πολεμιστής» για 13 χρόνια και βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση των τεσσάρων δαχτυλιδιών. Μαζί με τον Κάρι συνετέλεσαν στην δημιουργία του… φονικού διδύμου των «Splash Brothers», ωστόσο φέτος είπε το μεγάλο «αντίο» κι επόμενος προορισμός το Ντάλας. Ερχόμενοι με φόρα από τους τελικούς του NBA, οι Μάβερικς θέλησαν να ενισχύσουν εκ νέου την περιφέρειά τους και να πλαισιώσουν τους Ντόνσιτς και Ίρβινγκ με έναν μεγάλο σουτέρ. Πέρσι, είχε σχεδόν 40% από το τρίποντο. Για αυτόν τον λόγο και η προσθήκη του 34χρονου shooting guard θεωρείται τόσο σημαντική

Την προηγούμενη σεζόν ο Πολ Τζορτζ αναγεννήθηκε, έχοντας μια σπουδαία χρονιά. Με 22,6 πόντους μέσο όρο, 5,2 ριμπάουντ και 3,5 ασσίστ, μαζί με 47,1% σε δίποντα και 41,3% σε τρίποντα έκανε με τους Κλίπερς μια σούπερ σεζόν. Ετσι, εξασφάλισε ένα υπέρογκο, max συμβόλαιο 212 εκατ. δολαρίων για 4 χρόνια με τους 76ers.

Ο 39χρονος Κρις Πολ θα βρίσκεται στα παρκέ μαζί με τον περσινό rookie της χρονιάς Βικτόρ Γουεμπανιαμά, έτοιμοι να εγκαινιάσουν την νέα εποχή των Σπερς. Θα κάνει τη διαφορά; Ο Πολ υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με απολαβές 11 εκατ. δολαρίων και θέλει να δώσει τις δικές του απαντήσεις.

Ο Ράσελ Γούεστμπρουκ τα τελευταία χρόνια δεν θυμίζει τον παίκτη που μας καθήλωσε με τις εμφανίσεις του στην Οκλαχόμα. Πλέον, του παρουσιάζεται μια νέα ευκαιρία, αφού υπέγραψε για 2 χρόνια με απολαβές σχεδόν 7 εκατομμυρίων δολαρίων στους Ντένβερ Νάγκετς και θα βρίσκεται κοντά στους Γιόκιτς, Μάρει και Γκόρντον.

Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν είναι έτοιμος για νέες παραστάσεις. Ο 35χρονος small forward βρέθηκε στους Κινγκς μέσω ενός sign-and-trade deal μεταξύ τριών ομάδων. Ο ίδιος υπέγραψε συμβόλαιο αξίας 73,7 εκατ. δολαρίων με ισχύ τριών χρόνων και στόχος του να βάλει την ομάδα στην elite.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

X