All Star Game 2022: Τα αστέρια στο... σπίτι του ΛεΜπρον Τζέιμς!

All Star Game 2022: Τα αστέρια στο… σπίτι του ΛεΜπρον Τζέιμς!

Το All Star Game σημαίνει θέαμα, χαμόγελα, αποθέωση, προσφέρει στιγμές χαλάρωσης. Στο ίδιο γήπεδο βρίσκονται οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου και αυτά που κάνουν μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Στην πόλη του ΛεΜπρόν, το Κλίβελαντ, οι κορυφαίοι ετοιμάζονται για νέα μοναδική παράσταση. Για τρεις ημέρες, η καρδιά του παγκόσμιου μπάσκετ θα χτυπά στο Οχάιο, εδώ που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα βρίσκεται για πρώτη φορά ως πρωταθλητής. Το 2022 NBA All-Star Weekend ξεκινά έτοιμο να τρελάνει τον κόσμο. Οver 320.5 πόντοι τιμάται στο 1.91.

Τα ξημερώματα Κυριακής (03:00) στον διαγωνισμό επιδεξιοτήτων θα δούμε την Antetokounmpo Team (Γιάννης, Θανάσης, Άλεξ), την Cavs (Ντάριους Γκάρλαντ, Ίβαν Μόμπλι, Τζάρετ Άλεν) και τους Rooks (Τζος Γκίντι, Κέιντ Κάνινχαμ, Σκότι Μπαρνς). Στον διαγωνισμό τριπόντων θα παρακολουθήσουμε τους Ντέσμοντ Μπέιν, Λουκ Κενάρντ, Ζακ ΛαΒίν, Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, Πάτι Μιλς, Καρλ-Άντονι Τάουνς, Φρεντ ΒανΒλίτ, Τρέι Γιανγκ. Στον διαγωνισμό καρφωμάτων οι Κόουλ Άντονι, Τζέιλεν Γκριν, Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον, Όμπι Τόπιν θα μας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (03:00) ο Αντετοκούνμπο θα μπει για να κερδίσει έχοντας στο πλευρό του τον ΛεΜπρόν, αλλά και τους Κάρι, ΝτεΡόζαν, Γιόκιτς, Ντόντσιτς, Γκάρλαντ, Πολ, Μπάτλερ, Μίτσελ, ΒανΒλίτ, Άλεν. Να νικήσει η ομάδα του ΛεΜπρον προσφέρεται στο 1.40

Απέναντί τους η ομάδα του Ντουράντ (Ουίγκινς, Τζέισον Τέιτουμ, Τζόελ Εμπίντ, Τζα Μοράντ Τρε Γιανγκ), αν και ο σταρ των Νετς δεν θα είναι εκεί λόγω τραυματισμού! Να νικήσει η ομάδα του Ντουράντ προσφέρεται στο 3.00

Στα τέσσερα χρόνια που το All Star Game έχει αλλάξει και έχει αρχηγούς, ο ηγέτης των Λέικερς, δεν έχει χάσει τον ρόλο αυτό. Είναι αρχηγός, αφού παίρνει τις περισσότερες ψήφους και επιλέγει την ομάδα του. Το κάνει εξαιρετικά πετυχημένα πάντως, αφού αυτά τα τέσσερα χρόνια, δεν έχει φύγει ποτέ ηττημένος από το παρκέ.

All Star Game που πέρασαν στην ιστορία

Στις 2 Μαρτίου του 1951 στο Boston Garden πραγματοποιήθηκε το πρώτο ALL Star Game, τότε που η Ανατολή θα κέρδιζε με 111-94 την Δύση με MVP τον Εντ Μακόλεϊ των Σέλτικς με 20 πόντους.

Ποιος θα ξεχάσει το All Star Game του 1988, τότε που ο Μάικλ Τζόρνταν συστήθηκε ως ο παίκτης που θα αλλάξει την ιστορία του ΝΒΑ. Ο “Air” νίκησε τον Ντομινίκ Γουίλκινς σε έναν τρομερό διαγωνισμό καρφωμάτων. Δεν έμεινε εκεί, αφού οδήγησε την Ανατολή στη νίκη με 138-133 και αναδείχθηκε MVP, πετυχαίνοντας 40 πόντους.

Το 1992 το ΝΒΑ έζησε στιγμές μοναδικές και το συναίσθημα ξεχείλιζε. Λίγους μήνες νωρίτερα ο Μάτζικ Τζόνσον έχει ανακοινώσει πως έχει προσβληθεί από τον ιό του HIV σοκάροντας τον μπασκετικό πλανήτη, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από τα παρκέ. Ο εκ των κορυφαίων που πέρασαν ποτέ από τα παρκέ παρέμεινε στους υποψήφιους για το All Star Game, με τους φίλους του ΝΒΑ να είναι στο πλευρό του και να επιθυμούν την παρουσία του στο μεγάλο γεγονός. Η ψήφος τους, τον έστειλε στο τουρνουά, το ΝΒΑ τον αγκάλιασε και ο Μάτζικ οδήγησε τη Δύση στη νίκη με 153-113 με 25 πόντους και 9 ασίστ. Ετσι, αποχώρησε από το γήπεδο με το βραβείο του MVP και γεμάτος αγάπη για να συνεχίσει τη μάχη του με τη νόσο.

Είναι βραδιές που μένουν για πάντα στην ιστορία και αυτή του 1998 δεν θα ξεχαστεί! Ηταν το τουρνουά που ο Μάικλ Τζόρνταν έδινε τη σκυτάλη στον διάδοχό του, τον Κόμπι Μπράιαντ! O σταρ των Λέικερς βρισκόταν μόλις στην δεύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ, αλλά είχε φροντίσει να εκτοξεύσει τις μετοχές του. Ο αγώνας διεξήχθη στο «Madison Square Garden» στην Νέα Υόρκη και ο «Air» δεν απογοήτευσε τον κόσμο.

Ο Τζόρνταν οδήγησε την Ανατολή στη νίκη με 135-114, σταματώντας στους 23 πόντους, κατακτώντας παράλληλα το βραβείο του MVP. Πέντε χρόνια αργότερα ήταν το τελευταίο All Star Game του Τζόρνταν. Έχοντας επιστρέψει για δεύτερη φορά στην ενεργό δράση, ως παίκτης των Γουίζαρντς, ο 40χρονος πλέον Μάικλ Τζόρνταν κέρδισε όπως είναι φυσικό την κλήση του στο All Star Game της Ατλάντα. Ο Βινς Κάρτερ σε ένδειξη σεβασμού παραχώρησε την θέση του στην βασική πεντάδα στον «Air». Το αντίο το είπε με 20 πόντους. Ο Κόμπι και ο Κέβιν Γκαρνέτ (37 πόντοι και MVP) όμως του χάλασαν τη γιορτή!

Ένα άλλο χρυσό παιδί του ΝΒΑ, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, το 2006 σε ηλικία μόλις 21 ετών έγραψε ιστορία ως ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης που αναδείχτηκε ποτέ MVP του θεσμού. Ο «Βασιλιάς» πρωταγωνίστησε στο All Star Game του Χιούστον, οδηγώντας την Ανατολή στην νίκη με 122-120 επί της Δύσης, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 29 πόντους.

Πέρσι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παρουσιάστηκε στη «State Farm Arena» της Ατλάντα, πανέτοιμος να λάμψει. Είχε βρεθεί πολλές φορές κοντά στο βραβείο, όμως το 2021 ήταν η σειρά του. Μέλος της «Team Durant», ο “Greek Freak” ήταν ο μπροστάρης στην νίκη της ομάδας του με το εντυπωσιακό 170-150 επί της Team LeBron, τελειώνοντας τον αγώνα με 35 πόντους με 16/16 σουτ (3/3 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο σε 19 λεπτά συμμετοχής! Το βραβείο του MVP μπήκε στην τροπαιοθήκη του! Να αναδειχθεί MVP ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τιμάται στο 5.00.

 

Ποιος έχει τις περισσότερες συμμετοχές σε All Star Game;

Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες επιλογές All-Star στην ιστορία του NBA με 19. Ο θρύλος των Bucks και των Lakers έπαιξε επίσης τα περισσότερα παιχνίδια (18) στην ιστορία All-Star. Μεταξύ 1970 και 1989, ο Τζαμπάρ έχασε μόνο ένα All -Star game, το 1973. Ακολουθεί ο ΛεΜπρον Τζέιμς με 18 επιλογές, όσες είχε και ο Κόμπι Μπράιαντ.

Ποιος έχει κερδίσει περισσότερες φορές τον τίτλο του ΜVP;

Ο Hall of Famer Κόμπι Μπράιαντ κέρδισε το βραβείο τέσσερις φορές (2002, 2007, 2009, 2011) στην καριέρα του, ένα κατόρθωμα που μοιράζεται με τον Μπομπ Πέτιτ. Το βραβείο πήρε το όνομά του μετά τον θάνατό του το 2020. Ακολουθούν με τρία βραβεία οι Τζόρνταν, Ρόμπερτσον, Ο’Νιλ, ΛεΜπρον Τζέιμς!

Ποιοι κατέκτησαν τον τίτλο του ΜVP ερχόμενοι από τον πάγκο;

Ναι, υπάρχουν 12 παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο και κατέκτησαν το βραβείο του MVP. Πρόκειται, για τους Μπιλ Σάρμαν (1955), Μπομπ Πέτιτ (1956), Αντριαν Σμιθ (1966), Χαλ Γκριρ, (1968), Λένι Γουίλκενς (1971), Μπομπ Λανίερ (1974), Ράντι Σμιθ (1978), Νέιτ Άρτσιμπαλντ (1981), Μιτς Ρίτσμοντ (1995), Γκλεν Ράις (1997) και Σακίλ Ο’Νιλ (2004 και 2009).

Εχει κερδίσει rookie τον τίτλο του All Star MVP;

Πριν ο Γουίλτ Τσάμπερλεν κερδίσει τον τίτλο του MVP πρωταθλήματος στη ρούκι σεζόν του, αναδείχθηκε MVP του All-Star. Οι πρωτάρηδες Τζέρι Γουέστ και Οσκαρ Ρόμπερτσον αναδείχθηκαν All-Stars το 1961, με τον Big O να είναι ο MVP.

Ποιος είναι ο νεαρότερος All Star;

Ο Κόμπι Μπράιαντ μέλος των Λέικερς έγινε ο νεότερος παίκτης που βρέθηκε στη βασική πεντάδα του All-Star game. Τα κατάφερε σε ηλικία 19 ετών και 177 ημερών (1998)

Ποιος έχει τους περισσότερους πόντους;

Ο ΛεΜπρον μετρά 389 πόντους και είναι πρώτος στη λίστα, ωστόσο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 28.8 πόντους μέσο όρο είναι στην κορυφή της σχετικής λίστα. Τους περισσότερους πόντους σε ένα παιχνίδια πέτυχε ο Άντονι Ντέιβιτς το 2017 (52 πόντους). Να αναδειχθεί MVP ο Λεμπρον τιμάται στο 7.00.

Σχολιάστε

X