NBA All Star Game: Αλλαγές στον αγώνα Team LeBron vs Team Giannis!

NBA All Star Game: Αλλαγές στον αγώνα Team LeBron vs Team Giannis!

Το NBA τ’ αλλάζει όλα! Σε μια προσπάθεια αλλαγής του format προς… τέρψιν του ανταγωνισμού, προχωράνε σε σημαντικές αλλαγές στο All-Star Game. Ο αγώνας Team LeBron και Team Giannis θα… χωριστεί σε δωδεκάλεπτα.

Οι ομάδες θα παίξουν στο περιθώριο μίας φιλανθρωπικής καμπάνιας για 100.000 δολάρια στην μνήμη του Κόμπι και επιδιώκοντας να πάνε το σκορ κάθε δωδεκαλέπτου στα επίπεδα του Αμερικανού άσου και του αριθμού φανέλας του. Η ομάδα που θα έχει τους περισσότερους πόντους άλλωστε θα πάρει και τη νίκη στο συνολικό σκορ.

Ο αριθμός της φανέλας του Κόμπι θα είναι φέτος στο επίκεντρο των ομάδων του ΝΒΑ. Η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε σειρά σημαντικών και μεγάλων αλλαγών στο format – δηλαδή στον τρόπο που γινόταν – του All Star. Κάθε δωδεκάλεπτο θα είναι ένα μίνι παιχνίδι με φιλανθρωπικό πλαίσιο και με συγκεκριμένη στόχευση στο σκορ και έτσι θα καθορίζεται η ομάδα που θα κερδίζει.

Το σκορ θα μηδενίζεται μετά από κάθε δωδεκάλεπτο. Θα πηγαίνει στο 0-0 στο ξεκίνημα του 2ου και του 3ου και ύστερα θα αποκαθίσταται στο 4ο.

Φόρος τιμής στον Κόμπι Μπράιαντ και το Νο24

Θα υπάρξει φυσικά φόρος τιμής στον Κόμπι Μπράιαντ και το Νο24. Την φανέλα που φορούσε την τελευταία δεκαετία στο ΝΒΑ. Η ομάδα που θα κερδίσει το παιχνίδι του All Star θα είναι εκείνη που θα πιάσει πρώτη το σκορ που θα έχει μπει ως στόχος. Αυτό θα καθορίζεται από τους συνολικούς πόντους της ομάδας που θα προηγείται στα 3 πρώτα δωδεκάλεπτα σε συνδυασμό όλα μαζί συν τον αριθμό 24, που προφανώς συνδέεται με τον Κόμπι Μπράιαντ.

Η διοργανώτρια Αρχή έκανε γνωστό πως θα υπάρχει σειρά δράσεων για να τιμηθεί η μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ και της 13χρονης κόρης του Τζιάνα. Επίσης και για τα άλλα επτά θύματα του δυστυχήματος με ελικόπτερο. Όλα αυτά για τις 16 Φλεβάρη.

“Ξοδέψαμε πολύ χρόνο για να σκεφτούμε το σωστό νούμερο για το 4ο 12λεπτο”, είπε ο Μπάιρον Σπρίουελ, πρόεδρος των δράσεων και των κινήσεων της Λίγκας. “Στην διάρκεια των γεγονότων αυτήν την εβδομάδα καταλήξαμε και ήταν ξεκάθαρο σε εμάς πως ο κατάλληλος αριθμός για το All Star είναι το 24”, συμπλήρωσε. Η στόχευση σε συγκεκριμένο σκορ κάνει και το παιχνίδι πιο δύσκολο και ανταγωνιστικό.

Αυτός είναι ο τρίτος χρόνος που το ΝΒΑ έχει την μέθοδο όπου οι αρχηγοί των ομάδων επιλέγουν τους παίκτες. Θα είναι και φέτος ο ΛεΜπρον Τζέιμς των Λέικερς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μπακς. Το σχετικό draft με τις επιλογές θα γίνει την άλλη εβδομάδα.

Πιο ανταγωνιστικό το All Star Game

Ο Σπρίουελ εξήγησε πως ο φετινός στόχος είναι ο αγώνας να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικός και να διασκεδάσουν περισσότερο παίκτες και κόσμος. Δήλωσε ευχαριστημένος διότι υπήρξε πολύ καλή συνεργασία με την Ένωση των παικτών.

Ανάλογα με το πόσο καλά θα πάνε οι ομάδες των ΛεΜπρον και Αντετονκούνμπο ανάλογα θα επωφεληθούν οι κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις με τα σχετικά ποσά. Η ομάδα με τους πιο πολλούς πόντους μετά το 1ο 12λεπτο θα κερδίσει 100.000 δολάρια για τον φιλανθρωπικό σκοπό. Το ίδιο θα ισχύσει και για το 2ο και το 3ο.

Το σκορ θα προστεθεί για το 4ο 12λεπτο για να φτάσει στο σκορ που θα έχει μπει ως στόχος. Εάν το σκορ για παράδειγμα θα είναι 100-95 τότε η ομάδα που θα νικήσει στο All Star θα είναι εκείνη που θα φτάσει πρώτη στους 124 πόντους.

Το ΝΒΑ είχε ήδη σκεφτεί αυτό το πρόζεκτ με στοχευμένο σκορ από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο πρόεδρος της Ένωσης των παικτών, Κρις Πολ, το είχε προτείνει. Ο Πολ, γκαρντ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, ένας μεγάλος φαν συγκεκριμένου τουρνουά μπάσκετ όπου ο συνολικής νικητής παίρνει 2 εκατ. δολάρια και όπου συμμετέχουν κυρίως ομάδες από κολέγια.

Το τουρνουά αυτό σταματάει τον χρόνο και ενώ υπολείπονται 4 λεπτά πριν ή λιγότερο για το 4ο 12λεπτο και ο στόχος είναι οκτώ πόντοι παραπάνω από το σκορ εκείνη την στιγμή. Ο Πολ είχε πει πως το ΝΒΑ έπρεπε να δει εκείνη την ιδέα και ενώ στον Σπρίουελ θύμισε την εποχή που έπαιζαν σε αλάνες και ελεύθερα γήπεδα και αγωνίζονταν μέχρι τους 15 ή τους 21 πόντους.

Μόνο το ποσό από το παιχνίδι μπορεί να φτάσει στις 500.000 δολάρια. Κάθε ένα από τα πρώτα 12λεπτα αξίζει 100.000 – εάν υπάρξει ισοπαλία το ποσό πηγαίνει στο επόμενο 12λεπτο – και το τελικό σκορ αξίζει άλλες 200.000. Αν, μια ομάδα κερδίζει και τα 4 12λεπτα η άλλη παίρνει 100.000 για την συμμετοχή της στην φιλανθρωπική αυτή δράση. Στο ΝΒΑ ευελπιστούν πως αυτή η αλλαγή θα καταφέρει να μείνει σε μόνιμη βάση. Ο Σπρίουελ τόνισε πως εάν πάει καλά τότε θα συνεχιστεί. Καλή διασκέδαση!

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στo NBA με αμέτρητα ειδικά! |21+

Σχολιάστε

X