Όσκαρ 2020: Από τον Μπαντέρας στον Χοακίν Φοίνιξ!

Όσκαρ 2020: Από τον Μπαντέρας στον Χοακίν Φοίνιξ!

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε και η 92η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ που θα γίνει την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ θα είναι ακόμα πιο λαμπερή!

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τις φετινές υποψηφιότητες των Όσκαρ με το «Joker» του Τοντ Φίλιπς να ηγείται της φετινής κούρσας των υποψηφιοτήτων συγκεντρώνοντας 11 (στις κατηγορίες: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Α’ ανδρικού ρόλου, διασκευασμένου σεναρίου, φωτογραφίας, μοντάζ, ήχου, ηχητικού μοντάζ, κοστουμιών, μουσικής, μακιγιάζ και κομμώσεις).  Η ταινία σιαγωνίζεται στήθος με στήθος με άλλες τρεις ταινίες, «Ο Ιρλανδός» του Μάρτιν Σκορσέζε, «Κάποτε στο… Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο και «1917» του Σαμ Μέντες, οι οποίες συγκεντρώνουν από δέκα υποψηφιότητες.

Ποιες είναι οι υποψηφιότητες Όσκαρ για τον α’ ανδρικό ρόλο:

Αντόνιο Μπαντέρας «Pain and Glory»: Ο Μπαντέρας, στην πιο μεγάλη στιγμή της καριέρας του, αναλαμβάνει με τόλμη την επιθυμία του Αλμοδόβαρ να τον υποδυθεί. Συγκλονιστικός σε κάθε μικρή η μεγάλη του στιγμή, καταφέρνει να εκφράσει απόλυτα τον «πόνο» του Σάλβα αλλά και την αλαζονεία του. «Το να είμαι υποψήφιος φέτος μοιάζει απίστευτο, στ’ αλήθεια. Ήταν για μένα ένας χρόνος συμφιλίωσης με κάποιον τρόπο, συμφιλίωσης με τον εαυτό μου, με τη ζωή μου. Είναι αλήθεια ότι η καρδιακή προσβολή που είχα πριν από τρία χρόνια με πήγε σε μέρη που δεν περίμενα να βρεθώ» τονίζει ο ίδιος και συγκλονίζει. «Θεέ μου Αντόνιο, τώρα πιά, νομίζω πως συχνά να υποδύομαι εσένα να υποδύεσαι εμένα στην κανονική μου ζωή”» λέει ο Αλμοδόβαρ.

Λεονάρντο ΝτιΚάπριο «Once Upon a Time in Hollywood»: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ακαδημία για την αναγνώριση της δουλειάς μου μαζί με τις απίστευτες ερμηνείες των συναδέλφων μου υποψηφίων. Ήμουν απίστευτα τυχερός με αυτή την ταινία, συνεργάστηκα με τους λαμπρούς συνεργάτες, Κουέντιν Ταραντίνο, Μπραντ Πιτ, Μάργκοτ Ρόμπι» ανέφερε ο Ντι Κάπριο, υποψήφιος στην Κατηγορία Α’ Ανδρικού Ρόλου. Η συνύπαρξη Μπραντ Πιτ και ΝτιΚάπριο στην οθόνη προκαλεί ένα συνειδησιακό σεισμό. έρδισε το πρώτο του Όσκαρ το 2016 για την ερμηνεία του στην ταινία η Επιστροφή. Έχει ακόμη βραβευτεί με τη Χρυσή Σφαίρα Α’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στις ταινίες Ιπτάμενος Κροίσος (The Aviator, 2004), Ο Λύκος της Wall Street (The Wolf of Wall Street, 2013) και η Επιστροφή (The Revenant, 2015). Οι ταινίες Το Νησί των Καταραμένων (Shutter Island, 2010) και Inception (2010) συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων εμπορικών επιτυχιών της καριέρας του. Αλλωστε, έχει λάβει σαν ηθοποιός άλλες τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Άνταμ Ντράιβερ «Marriage Story»: Στην «Ιστορία Γάμου» του Νόα Μπόμπακ δεν υπάρχει ουσιαστικά τίποτα που δεν έχουμε ξαναδεί, αλλά όλα παρουσιάζονται εκ νέου με τόσο αφοπλιστική ειλικρίνεια και συναισθηματική απλοχεριά που είναι σα να τα βλέπουμε για πρώτη φορά από την αρχή. Ο Ανταμ Ντράιβερ είναι ένας εγωκεντρικός καλλιτέχνης που πρέπει να χάσει τον άλλο για να ανακαλύψει την αξία του, όταν έχει ωριμάσει, όμως, κι έχει συνειδητοποιήσει τι σημαίνει να αγαπάς κάποιον άνευ όρων, είναι πλέον αργά. Μια απίθανη ερμηνεία του 36χρονου ηθοποιού, ο οποίος λάβει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων ένα Κύπελλο Βόλπι Καλύτερου ηθοποιού από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, καθώς και υποψηφιότητες για δύο Βραβεία Όσκαρ, δύο Χρυσές Σφαίρες, δύο Βραβεία Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, τρία Βραβεία Έμμυ και ένα Βραβείο Τόνυ.

Χοακίν Φοίνιξ «Joker»: Η παρουσία του Χοακίν Φίνιξ συγκλονίζει! Ενας αντι-ήρωας από το μηδέν, μια τραγική φιγούρα που σου προκαλεί συμπόνια αλλά και τρόμο, συνδυάζει τη θλίψη και την οργή, την τρέλα και την αφελή ειλικρίνεια. Η ερμηνεία δημιουργεί το τέλειο πορτρέτο μια μορφής που ταρακούνησε τον πλανήτη. Το 2005 ο Φίνιξ υποδύθηκε τον τραγουδιστή Τζόνι Κας στην ταινία Walk the Line. Η Ρις Γουίδερσπουν υποδύθηκε την Τζουν Κάρτερ. Για την ερμηνεία του ο Φίνιξ βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα και έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Επέστρεψε στην υποκριτική το 2012 με την ταινία The Master του Πολ Τομας Άντερσον. Το 2013 πρωταγωνίστησε στην αισθηματική ταινία επιστημονικής φαντασίας Δικός της (Her). Ο «Joker» του Τοντ Φίλιπς είναι ένας χαμένος άνθρωπος που σταδιακά βρίσκει το δρόμο για τη σωτηρία μέσα από την τρέλα του και ο Φίνιξ δεν θα μπορούσε να τον υποδυθεί καλύτερα!

Τζόναθαν Πράις «The Two Popes»: Ο Τζόναθαν Πράις ερμηνεύει τον Μπεργκόλιο με αβίαστη γλυκύτητα, καλοσύνη κι απλότητα που απεικονίζεται στα λαμπερά του μάτια, στα βλέμματα κατανόησης. «Ο Τζόναθαν υπήρξε η πρώτη μου επιλογή διότι έχει αίσθηση του χιούμορ και φέρνει στο χαρακτήρα του μια αληθινή ανθρώπινη υπόσταση. Είναι επίσης σύμπτωση πως μοιάζει και με τον Πάπα!». Όπως ο Χόπκινς, έτσι και ο Πράις ήταν πλήρως αφοσιωμένος στον ρόλο του, κάτι που εκτίμησε ιδιαίτερα ο σκηνοθέτης. Ο ίδιος λέει για τον Πράις: «Παρακολούθησε όλο το υλικό που είχαμε για τον χαρακτήρα του. Στο τέλος έμαθε να συμπεριφέρεται όπως ο πραγματικός Πάπας Φραγκίσκος» τονίζει ο Φερνάντο Μεϊρέγιες. Ενας Καρδινάλιος των φτωχών που παίζει ποδόσφαιρο, μαγειρεύει στα συσσίτια και κάθεται στα καφενεία. Οταν έρθει όμως η στιγμή της εξομολόγησης όλα σκοτεινιάζουν.

Ατελείωτο στοίχημα στα Όσκαρ με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X