Αντετοκούνμπο – Ντόντσιτς: Δύο ευρωπαίοι κατακτούν το NBA!

Αντετοκούνμπο – Ντόντσιτς: Δύο ευρωπαίοι κατακτούν το NBA!

Δύο παιδιά που ξεκίνησαν από διαφορετική αφετηρία αφήνουν το στίγμα τους στον «μαγικό κόσμο» και για πρώτη φορά στην ιστορία, δύο παίκτες από τη Γηραιά Ήπειρο αναδεικνύονται MVP του μήνα.

Τη χρονιά της εκτόξευσης ακολουθεί η… σταθεροποίηση
Το όνειρο συμμετοχής στους τελικούς του NBA σταμάτησε πέρσι από τους Ράπτορς, παρά το γεγονός ότι ο Μπακς προηγήθηκαν 2-0 στους τελικούς της περιφέρειας. Βέβαια, η χρονιά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ολοκληρώθηκε με δάκρυα χαράς, όταν παρέλαβε το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου, κεφαλαιοποιώντας τη χρονιά της εκτόξευσής του στο NBA. O Έλληνας σούπερ σταρ σε 72 παιχνίδια «έγραψε» 27.7 πόντους, 12.5 ριμπάουντ και 5.9 ασίστ, εκτελώντας με 57.8% εντός παιδιάς. Κι όμως φέτος, ο Greek Freak είναι ακόμα πιο επιδραστικός στο παιχνίδι των «ελαφιών» με 30.9 πόντους, 13.2 ριμπάουντ και 5.5 ασίστ, σε λιγότερα λεπτά συμμετοχής (32,8 πέρσι, 31,6 φέτος), ενώ όσο βρίσκεται στο παρκέ, η ομάδα του «επικρατεί» του αντιπάλου με 11 πόντους διαφορά!

Το αντίπαλο δέος μιλάει… σλοβένικα
Ανδρώθηκε μπασκετικά στη Μαδρίτη και τη Ρεάλ, μαθαίνοντας από πολύ μικρή ηλικία στον πρωταθλητισμό και την… πίεση της κορυφής. Ο Λούκα Ντόντσιτς, αφού κατέκτησε τα πάντα με τη φανέλα της «βασίλισσας» πέρασε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στοχεύοντας την κορυφή. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν λίγοι οι… ψίθυροι που τον ήθελαν να δυσκολεύονται στο NBA, ο Σλοβένος έκλεισε τ’ αυτιά του και απάντησε στο παρκέ με τρόπο… εκκωφαντικό. Στη rookie του σεζόν πέτυχε 21.2 πόντους, μάζεψε 7.8 ριμπάουντ και μοίρασε 6.0 ασίστ, κάτι όμως, που αποδείχτηκε «ορεκτικό» σε σχέση με το τί θα επακολουθούσε φέτος. Πλέον, δεν θεωρείται απλά ένας από τους σταρ του αθλήματος, αλλά μπαίνει στην κουβέντα για το βραβείο του MVP, δίπλα στους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Τζέιμς Χάρντεν και Λεμπρόν Τζέιμς! Απλούστατα, διότι οι μέσοι όροι του γκαρντ από τη Λιουμπλιάνα κινούνται στο όριο του triple double με 30.4 πόντους, 9.9 ριμπάουντ και 9.3 ασίστ, ενώ στις 12 Δεκεμβρίου έβαλε το όνομά του πάνω σε ακόμα ένα ρεκόρ, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σημειώνει δύο triple double σε μια σεζόν πριν κλείσει τα 21!

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στo NBA με αμέτρητα ειδικά! |21+

Σχολιάστε

X