NBA 2020: Ετσι έφτασαν στον τίτλο οι Λέικερς του ΛεΜπρον!

NBA 2020: Ετσι έφτασαν στον τίτλο οι Λέικερς του ΛεΜπρον!

Από τη δυσλειτουργία στην απόλυτη κυριαρχία. Από το χάος ξανά στο πρωτάθλημα. Οι Λος Άντζελες ολοκλήρωσαν την πιο… τρελή και δύσκολη σεζόν στην ιστορία του μπάσκετ και σε μία δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Έγιναν μόλις η 3η ομάδα που σε ένα διάστημα 60 και πλέον ετών κερδίζει τον τίτλο μετά από μία σεζόν με αρνητικό ρεκόρ.

Εκτός από το αστείρευτο ταλέντο του 35χρονου ΛεΜπρον Τζέιμς οι Λέικερς που πήραν τον 17ο τίτλο τους κυριάρχησαν με τους Χιτ με 106-93 στο 6ο παιχνίδι, στηρίχθηκαν και σε άλλους παίκτες. Μετά από χρόνια διεκδίκησης του τίτλου και τη σχετική… κόντρα με τον αιώνιό τους αντίπαλο, τους Μπόστον Σέλτιτς, οι Λέικερς πανηγυρίζουν ξανά. Δύο βραδιές μετά το 5ο παιχνίδι και τη νίκη των Χιτ οι Λέικερς έδειξαν πως δεν είχαν καμία διάθεση να δώσουν άλλα δικαιώματα.

Για τον ΛεΜπρον Τζέιμς είναι το 4ο δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Μία εξέλιξη που ενισχύει το γεγονός ότι είναι ο κορυφαίος και πιο επιδραστικός παίκτης της Λίγκας του ΝΒΑ. Για τον Άντονι Ντέιβις ήταν μία μεγάλη επιβράβευση αλλά και επιβεβαίωση των όσων μπορούσε να προσφέρει μετά την μεταγραφή του από τη Νέα Ορλεάνη. Αυτοί οι δύο σούπερ σταρ αποτέλεσαν την ελίτ των Λέικερς αλλά και του ΝΒΑ, κλείνοντας έναν κύκλο απογοήτευσης και αποτυχιών για τους Λιμνανθρώπους του Λ.Α..

Και τι ταξίδι ήταν αυτό. Με το πιο μεγάλο καλοκαίρι για τον ΛεΜπρον και την πιο μακρά σε διάρκεια σεζόν στο ΝΒΑ. Όποια ομάδα έπρεπε να βγει από τη διαδικασία της απομόνωσης και της φούσκας ήξερε το πόσα εμπόδια έπρεπε να υπερβεί. Οι Λέικερς ήταν υποχρεωμένοι να διανύσουν έναν δύσκολο… δρόμο για να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου και το έκαναν.

Από μία αναζήτηση για τον πλέον κατάλληλο τεχνικό μέχρι και τους ηγέτες που χρειάστηκε για την άμυνα η ομάδα. Από τα θέματα του salary cap μέχρι την ανταλλαγή με τον Ντέιβις και τον τρομερό συνδυασμό που έφτιαξαν οι Λέικερς με νέο… αίμα και… βετεράνους μετά την απώλεια του Λέοναρντ, τον οποίο διεκδίκησαν.

Από το lockdown στην Κίνα στο αμυντικό lockdown προς τους αντιπάλους τους. Από το νέο ξεκίνημα μέχρι την οδυνηρή απώλεια του Κόμπι. Από την πανδημία στη φούσκα και στο τέλος δύο ομάδες. Μετά η μία που πήρε τον τίτλο. Έπειτα από έξι χρονιές αποτυχιών και αδυναμίας κατάκτησης του τίτλου αυτοί οι 13 μήνες ήταν δύσκολοι και για τους Λέικερς και για το ΝΒΑ. Ήρθε όμως η δικαίωση των Λέικερς.

Υπήρχαν οι Λέικερς του Δρ. Τζέρι Μπας. Του επιχειρηματία, επενδυτή, χημικού και φιλανθρωπου που στην εποχή του οι Λέικερς πήραν 10 τίτλους και που είχε ως όνειρο η ομάδα αυτή να κατακτήσει περισσότερους τίτλους από κάθε άλλον. Το βασικό ζητούμενο των Λέικερς βέβαια πάντα ήταν να φτάσουν και να ξεπεράσουν τους Μπόστον Σέλτικς, τους παραδοσιακούς και… μισητούς αντιπάλους τους. Ο Μπας είχε ονειρευτεί να δει σε τίτλο κειμένου ή τίτλο εφημερίδας πως ‘ο Μπας πέρασε τους Σέλτικς!’. Στα 34 χρόνια του ως ιδιοκτήτης βίωσε τις εποχές των Κόμπι, Σακίλ Ο’Νιλ, Φιλ Τζάκσον και το ταλέντο μίας ομάδας, της δικής του ομάδας που πήρε 10 τίτλους. Μετά τον θρίαμβο των Λέικερς το 2010 το σκορ ήταν Βοστώνη 17 – Λ.Α. 16.

Με το Λ.Α. να έχει πάρει 5 τίτλους σε 11 χρόνια οι Λέικερς φαινόταν ότι θα περάσουν τους Σέλτικς. Ο Μπας όμως πέθανε το 2013 χωρίς να δει αυτό που είχε ονειρευτεί. Ο Κόμπε Μπράιαντ τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στον αχίλλειο τένοντά του 4 μήνες μετά τον θάνατο του Μπας και τα περιθώρια για τους Λέικερς είχαν στενέψει. Από τους 16 τίτλους οι Λέικερς έφτασαν να ακούν τη φράση ‘ότι ο τίτλος δεν θα διεκδικείται για ένα διάστημα από την ομάδα αυτή’.

Κάθε έτος τρία χρόνια μετά τον θάνατο του Μπας έμοιαζε πιο δύσκολο. Οι Λέικερς έκαναν αρνητικά ρεκόρ και το 2015-2016 στην τελευταία χρονιά του Μπράιαντ, είχαν την χειρότερη επίδοση νικών με 17 αγώνες. Την επόμενη χρονιά η κόρη του Μπας, Τζίνι, απέλυσε τον επί σειρά ετών τζένεραλ μάνατζερ, Μιτς Κιούπτσακ και τον αδερφό της, Τζιμ, εκτελεστικό αντιπρόεδρο.

Για αντικαταστάτες τους επελέγησαν ο Θρυλικός Έρβιν Μάτζικ Τζόνσον και τον Ρομπ Πελίνκα, ο επί σειρά ετών ατζέντης του Μπράιαντ με το 2018 να είναι ουσιαστικά η τελευταία τόσο σκληρή χρονιά. Οι Λέικερς έπρεπε να περιμένουν και να υπομένουν αλλά τα κατάφεραν.

Με ένα ρόστερ γεμάτο lottery picks οι Λέικερς τη σεζόν 2018-2019 κέρδισαν μόλις 37 αγώνες. Σε αυτό το διάστημα ο Τζέιμς έχασε 27 αγώνες λόγω τραυματισμού, κάτι που έγινε πρώτη φορά σε τέτοιον βαθμό στην καριέρα του. Το πρώτο διάστημά του στην ομάδα ένιωθε κάπως απόμακρος και απομονωμένος. Ο ΛεΜπρον έμαθε αρχικά με τον σκληρό τρόπο πως ‘οι Λέικερς δεν ενδιαφέρονται ποιος ήσουν και τι έκανες πριν. Μέχρι να γίνεις Λέικερ δεν έχουν σχέση με σένα και δεν τους απασχολεί’. Τον πρώτο του χρόνο δεν ένιωθε καλά στην ομάδα και έχασε και τους τελικούς, όπου πήγαινε για οκτώ σερί σεζόν και τα play offs. Εκείνη τη σεζόν οι Λιμνάνθρωποι απέτυχαν να κλείσουν τον Ντέιβις. Στο τέλος της σεζόν εκείνης έδειχναν να μην είναι καν κοντά στην προοπτική διεκδίκησης του τίτλου.

Ο Τζόνσον υπέβαλλε την παραίτητή του μετά από το τελευταίο ματς εκείνης της σεζόν. Ο κόουτς Λουκ Γουόλτον απολύθηκε λίγες ημέρες μετά. Η έλλειψη σωστής οργάνωσης και η κακοδιαχείριση ήταν σοβαρά θέματα. Η εμπιστοσύνη του Τζέιμς στους Λέικερς άρχισε να χάνεται. Οι Λέικερς είχαν… κολλήσει στους 16 τίτλους. Όταν ο ΛεΜπρον μίλησε δημόσια για πρώτη φορά για την προοπτική να γίνει συμπαίκτης με τον Ντέιβις το έκανε στο ESPN στα μέσα Δεκεμβρίου του 2018. “Θα είναι φανταστικό. Θα κάνουμε ένα φανταστικό δίδυμο”, είχε πει. Και φυσικά είχε απόλυτο δίκιο.

ΛεΜπρον Τζέιμς – Ντέιβις, το δίδυμο του τίτλου
Ο Τζέιμς τότε σχολιάστηκε διότι ήταν σαν να δελεάζει τον Ντέιβις να φύγει και ο Ντέιβις γιατί ετοιμαζόταν να αφήσει τους Πέλικανς. Ήταν μόλις 3 μήνες που ο Ντέιβις είχε υπογράψει με τον ατζέντη του Τζέιμς και επί σειρά ετών φίλο του, τον ιδρυτή της Klutch Sports, Ριτς Πολ. Το… γρανάζι του Ντέιβις ήταν αυτό που ήθελαν οι Τζέιμς και Λέικερς.

Με τον Τζέιμς στα αποδυτήρια αρκετοί νέοι παίκτες είχαν τον φόβο της αποχώρησης με ανταλλαγή. Όμως το μπασκετικό μέγεθος του ΛεΜπρον λες και ήταν η… μοίρα του να συνταχθεί αγωνιστικά με τον Ντέιβις. Εκτός όμως από τη μανατζερική σύνδεση των δύο ο Ντέιβις ήταν όντως από τις μεγάλες μπασκετικές… λατρείες του Τζέιμς; Ενός παίκτη που θα μπορούσε να προσελκύσει όποιον ήθελε;
Ο «Βασιλιάς» είχε πρωτογνωρίσει τον Ντέιβις στην ολυμπιακή ομάδα του 2012 που πήρε χρυσό στο Λονδίνο. Ο ίδιος ο ΛεΜπρον εξήγησε το σκεπτικό του.

“Πρώτα απ’ όλα δείτε τη χρονιά που έκανε στο Κεντάκι (που προηγήθηκε των Ολυμπιακών Αγώνων) και το τι μπορούσε να προσφέρει. Με τρομερή δυνατότητα να αντιμετωπίζει τα αντίπαλα γκαρντ, να χειρίζεται τη μπάλα, να κάνει μπλοκ και να κατεβάζει ριμπάουντ. Θυμάμαι ένα ματς του με τη Νορθ Καρολάινα όπου είχε ένα μπλοκ που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.
Νομίζω ότι ήταν ένα μπλοκ πάνω στον Χένσον. Ένα απίστευτο μπλοκ. Ήταν απλά ο κορυφαίος παίκτης στο κολεγιακό μπάσκετ εκείνη την περίοδο”, θα πει ο Τζέιμς.

Μετά ήρθαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ο Ντέιβις δεν είχε μεγάλη συμμετοχή – το αντίθετο μάλιστα – όμως και πάλι είχε εντυπωσιάσει τον Τζέιμς: “Ο νεαρός τότε Ντέιβις ήταν εντυπωσιακός. Τον έβλεπα και αντιλήφθηκα πως δεν είναι ο rookie που θα έχει συμπληρωματικό ρόλο. Έβλεπα τον παίκτη που θα γινόταν παίκτης της σεζόν και πρωταθλητής. Είχε τη σωστή νοοτροπία και φιλοσοφία. Άκουγε και… ρουφούσε σαν σφουγγάρι ότι μπορούσε από μένα, τον Κόμπε, τον Γουέιντ, τον Μέλο και απ’ όπου μπορούσε. Ήξερα από τότε τι εξαιρετικός παίκτης θα γινόταν”.

Ο Ντέιβις από τη στιγμή που έμαθε πόσο τον ήθελε στο Λ.Α. ο ΛεΜπρον ήθελε περισσότερο από ποτέ να συνυπάρξει με τον «Βασιλιά». “Βλέπεις έναν παίκτη που μπορεί να κάνει τα πάντα στο γήπεδο και σκέφτεσαι το τι μπορείς να κάνεις μαζί του. Ναι μιλάω από καρδιάς. Ήξερα πόσο ξεχωριστό θα ήταν κάτι τέτοιο”, θα σχολιάσει ο Ντέιβις.

Όταν ο Κάουι Λέοναρντ πήρε την απόφαση να γίνει free agent βρέθηκε στο στόχαστρο των Κλίπερς και των Λέικερς, αλλά εκείνος επέλεξε τους Κλίπερς. Στις 10 Ιουλίου του 2019 ο Λέοναρντ θα υπέγραφε στους Κλίπερς για τρία χρόνια. Στο Λ.Α. οι Λέικερς προφανώς και δεν αντιμετώπισαν θετικά αυτήν την εξέλιξη.

Ο ΛεΜπρον είχε κανονίσει συνάντηση με τον Λέοναρντ για να τον πείσει να πάει στους Λέικερς. Ένα τηλεφώνημα από τον θείο του Λέοναρντ στον ίδιο (ο Ντένις Ρόμπερτσον ήταν ο θείος του που τον πήρε τηλέφωνο) αλλά και μία συνομιλία με τη Τζίνι Μπας, έδωσε τη σιγουριά πως ο παίκτης θα πήγαινε στους Λέικερς. Εν τέλει οι «Λιμνανθρωποι» δεν κατάφεραν να κλείσουν τον παίκτη, που πήγε στους Κλίπερς, ‘πληγώνοντας’ την περηφάνεια της ομάδας του ΛεΜπρον.

Η παρουσία του Βόγκελ

Για τον άνθρωπο στον πάγκο των Λέικερς ήταν ίσως η πιο γρήγορη μετάβαση από βοηθό σε πρώτο προπονητή στην ιστορία του ΝΒΑ. Ο Φρανκ Βόγκελ αρχικά ήταν το δεξί χέρι του Ταιρόν Λου όταν ο πρώην τεχνικός των Κάβαλιερς ήταν σε διαπραγματεύσεις να αναλάβει τους Λέικερς μετά την απόλυση του Γουόλτον. Όμως οι συζητήσαν δεν είχαν αίσιο τέλος κυρίως για οικονομικούς λόγους. Οι Λέικερς έτσι στράφηκαν στον Βόγκελ.

Ο Βόγκελ δεν ήταν τόσο εύκολο να προσαρμοστεί, δεν είχε προηγούμενη μεγάλη προπονητική θητεία και δεν είχε αρχικά τόση δυνατή σχέση με τον ΛεΜπρον. Επίσης από την προηγούμενή του δουλειά στους Μάτζικ είχε απολυθεί όταν σε δύο χρόνια δεν είχε νικήσει ούτε καν σε 30 αγώνες. Είχε την πρόθεση να πάρει στο πλευρό του τον Τζέισον Κιντ, όμως δεν ήταν σίγουρο το πως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο όταν ο Κιντ ήταν για καιρό πρώτος προπονητής. Και όμως ο Κιντ έγινε βοηθός προπονητή στους Λέικερς για να ακολουθήσει η πολύ καλή φετινή πορεία των Λέικερς.

Ο θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ…

Ο θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ ήταν μία πολύ σκληρή και δύσκολη εξέλιξη για τους Λέικερς. Βύθισε στη θλίψη όλη την υφήλιο και τον αθλητικό κόσμο. Ο θάνατος του άλλοτε εμβληματικού σταρ της ομάδας μαζί με την κόρη του, ήταν μία πολύ δύσκολη και οδυνηρή στιγμή για όλη την οικογένεια των Λέικερς.

Βέβαια ακόμα και πριν τον θάνατο του Κόμπι που πόνεσε πολύ τους Λέικερς, η ομάδα είχε δυσκολίες σε πολλά επίπεδα. Από τους παίκτες ουσιαστικά μόνο ο Ντουάιτ Χάουαρντ είχε προλάβει τον Κόμπι, ωστόσο τα ρεπορτάζ της εποχής τόνιζαν πως οι δεσμοί του Κόμπι με την ομάδα παρέμεναν πολύ δυνατοί.

Στις 25 Γενάρη στη γενέτειρα του Κόμπι, τη Φιλαδέλφεια, ο ΛεΜπρον πέρασε τον Κόμπι στην τρίτη θέση των all time σκόρερ. Ο ΛεΜπρον ήθελε μόλις 18 πόντους για να περάσει τον Κόμπι Μπράιαντ στην 3η θέση των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών. Τελικά, πέτυχε 29! Ο «Βασιλιάς» ήταν πλέον ο 3ος κορυφαίος σκόρερ των μαγικών παρκέ αφήνοντας πίσω του τον Κόμπι Μπράιαντ. Μάλιστα, αγωνίστηκε με παπούτσια που έγραφαν «Mamba 4 life» για να δείξει σεβασμό στον θρύλο των Λέικερς.

Ήταν μία στιγμή που και ο ίδιος ο Κόμπι περίμενε να συμβεί δηλώνοντας στο Athletic πως “είναι κάτι εξαιρετικό για τον ΛεΜπρον. Έχει δουλέψει πολύ και είχε μία πολύ καλή και σταθερή καριέρα”. Τη νύχτα που ο Τζέιμς πέρασε τους 33.463 πόντους του Κόμπι, ο Μπράιαντ του τηλεφώνησε να τον συγχαρεί. Παίκτες των Λέικερς πήγαν κοντά στον ΛεΜπρον για να ακούσουν τη συνομιλία. Το τελευταίο post του Κόμπι στα social media πριν τον θάνατό του αφορούσε στον ΛεΜπρον: “Συνέχισε να πηγαίνεις το παιχνίδι μπροστά και να φτιάχνεις τον δρόμο για τους επόμενους. Μεγάλος σεβασμός αδερφέ μου”. Το νέο του θανάτου του Κόμπι επισκίασε τα πάντα εκείνη την περίοδο. “Θέλαμε να πετύχουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος και για τον Κόμπι”, θα πει ο Ντέιβις.

Η πρώτη κίνηση της Λίγκας του ΝΒΑ ήταν να αναβάλλει το επόμενο παιχνίδι των Λέικερς, αφού κουβαλούσαν μεγάλο κι έντονο συναισθηματικό φορτίο. Στη συνέχεια ένας υπάλληλος των Λέικερς, ο Τζος Γουίλιαμς, αναγνώρισε σε ένα κάρφωμα του Τζέιμς σχεδόν ίδια κίνηση με τον Κόμπι δύο χρόνια πριν και έφτιαξε τα δύο βίντεο σε ένα. Ο Τζέιμς μνημόνευσε μετά αυτό το βίντεο για να πει “ο Κόμπι κατέβηκε από τον ουρανό και ήρθε από τον Παράδεισο για να μπει στο σώμα μου και να με οδηγήσει σε αυτό το κάρφωμα“. Οι Λέικερς έβαλαν ως στόχο το πρωτάθλημα και την επιστροφή τους στον… θρόνο του ΝΒΑ ως ένα μέρος της κληρονομιάς του Κόμπι. Δεν γινόταν να χάσουν αυτόν τον τίτλο και ας μην κέρδισαν το 5ο παιχνίδι φορώντας τις φόρμες του Black Mamba και το σχέδιο του ίδιου του Κόμπι. Έχοντας στις καρδιές και το μυαλό τους τον Κόμπι πήραν τον τίτλο.

Οι Τζέιμς και Ντέιβις ακόμα και στην απομόνωση και τη φούσκα έδειξαν γιατί είναι το πιο δυναμικό και ξεχωριστό δίδυμο στο ΝΒΑ. Οι κορυφαίοι παίκτες. Ο Τζέιμς έκανε τις συνεντεύξεις του πριν τον Ντέιβις και μετά τον περίμενε. Είχαν βρει ακόμα και τον δικό τους τρόπο επικοινωνίας σε κάθε περίσταση. Αυτή η χημεία που είχαν εκτός γηπέδου τους βγήκε και στο παρκέ. Ήταν σαν δύο μεγάλα αδέρφια που δεν υπήρχε περίπτωση να μην τα καταφέρουν.

Και όμως το ΝΒΑ αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα και ακόμα και το ενδεχόμενο να μην τελειώσει η σεζόν. Ο Τζέικομπ Μπλέικ, ήταν ο Αφοραμερικανός που δέχθηκε επτά σφαίρες στην πλάτη από λευκό αστυνομικό στην Κενόσα και αυτή η εξέλιξη οδήγησε σε μία ιστορική συνάντηση των παικτών για τις επόμενες ενέργειές τους. Ο Τζέιμς βλέποντας την απόφαση των Μπακς να μην παίξουν το 5ο ματς με το Ορλάντο ψήφισε υπέρ της επιστροφής στα γήπεδα για να αλλάξει πάντως μετά γνώμη. Ο Τζέιμς ήθελε να παίξει διότι σκεφτόταν τον τίτλο.

Η πανδημία του covid-19 προφανώς και δημιούργησε νέα σειρά προβλημάτων αλλά και νέο κύκλο συζητήσεων μεταξύ των παικτών. “Εκείνο το βράδυ μετά την αρχική συνάντηση που είχαμε, είχα επιφυλάξεις και μάλιστα σοβαρές για το εάν θα έπρεπε να παίξουμε ή όχι”, είπε στον Τζον Βάρντον ο ΛεΜπρον.

“Δεν ήταν αυτό που είχαν πει και έκαναν οι Μπακς. Ήταν η ερώτηση τι στην ευχή θα κάνουμε; Θα γυρίσουμε στα παρκέ και θα παίξουμε ξανά χωρίς πλάνο; Όχι. Που ήταν το πλάνο; Ξύπνησα την επόμενη ημέρα και είχα το πλάνο”, συμπλήρωσε.

Το πλάνο του ΛεΜπρον περιλάμβανε και μία τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπαράκ Ομπάμα. Μία επαφή με τον πρόεδρο της Ένωσης των παικτών και γκαρντ του Οκλαχόμα Σίτι, Κρις Πολ καθώς και άλλους παίκτες. Εντός των προσεχών ημερών η Ένωση των παικτών και το ΝΒΑ έκαναν κοινές ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα λάμβαναν και σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες των ομάδων. Η σεζόν θα άρχιζε ξανά και οι Λέικερς δεν ήθελαν να χάσουν άλλον χρόνο αλλά και επεδίωκαν να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν.

Τα ρεκόρ του ΛεΜπρον Τζέιμς
Οι Λέικερς φρόντισαν να τελειώσουν τη σειρά με το Πόρτλαντ. Μετά ήταν το Χιούστον και το Ντένβερ σε πέντε ματς και ύστερα οι τελικοί για πρώτη φορά μετά το 2010. Υπήρχε μία συγκρατημένη αισιοδοξία και μία ελπίδα για τον τίτλο.

Στον τελικό ήρθαν οι Χιτ. Μία ομάδα με την οποία είχε πορεία ο ΛεΜπρον από το 2010 έως το 2014. Οι Τζέιμς και Ντέιβις συνέχισαν την πορεία τους, ξεκαθαρίζοντας πως ο ένας δεν ζηλεύει τον άλλον και ότι και οι δύο βάζουν πάνω απ’ όλα την ομάδα. Ο Ντέιβις ήταν εξαιρετικός στα περισσότερα παιχνίδια και στον 4ο αγώνα είχε τρομερή άμυνα στον Μπάτλερ, που είχε κάνει πολύ καλό 3ο ματς. Ο τραυματισμός και το πρόβλημα του Ντέιβις στο 5ο παιχνίδι του στέρησε τη δυνατότητα από το να γίνει ο απόλυτος MVP των τελικών.

Οι αριθμοί του Ντέιβις βέβαια ήταν εξαιρετικοί: 19 πόντοι στο 6ο ματς και 25.7 μέσος όρος και 10.7 ριμπάουντ στη σειρά των αγώνων αυτών. Ο Τζέιμς από την άλλη ήταν τρομερός στους 10ους τελικούς του και άξιζε το 4ο έπαθλο του MVP σε τελική σειρά. Είχε 28 πόντους στο 6ο ματς και μέσο όρο 29.8 πόντων αλλά και 11.8 ριμπάουντ με 8.5 ασίστ με τους Χιτ. Τα άλλα είναι ιστορία…

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στo NBA με αμέτρητα ειδικά! |21+

Σχολιάστε

X