Τα μεγαλύτερα

Τα μεγαλύτερα “What if?” του αθλητισμού! (Poll)

Μεγάλες στιγμές που θα θέλαμε να έχουμε ζήσει. Μυστήρια που έμειναν ανεκπλήρωτα, αποφάσεις που καθόρισαν τη μοίρα ενός αθλήματος. Τα «What if?» του αθλητισμού είναι πολλά, ωστόσο δέκα από αυτά μας αφήνουν πάντα με ένα τεράστιο ερωματικό…

Priceboosts κάθε μέρα

Τι θα γινόταν αν ο Πελέ έπαιζε στην Ευρώπη;

Ο Πελέ θεωρείται για πολλούς ως ο κορυφαίος παίκτης που είδαμε ποτέ στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Ωστόσο, η θεωρία αυτή αφορά… 14 ματς, μιας και τόσα ήταν τα παιχνίδια που έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι αγώνες του με τη Σάντος δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι στην τηλεόραση και το ερώτημα που γεννάται είναι, τι θα γινόταν αν είχε μετακομίσει στην Ευρώπη κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της καριέρας του; Θα είχε εκτοξεύσει τον μύθο του παίζοντας στην Αγγλία, την Ισπανία ή την Ιταλία; Δεν θα μάθουμε ποτέ. Αλλά είναι σίγουρα μια συναρπαστική ερώτηση.

Τι θα γινόταν αν ο Κρόιφ έπαιζε στο Μουντιάλ του 1978;

Αφού βοήθησε την Ολλανδία να πάρει την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978, ο Γιόχαν Κρόιφ αποσύρθηκε από το διεθνές ποδόσφαιρο. Αρχικά φημολογούνταν ότι ένιωθε άβολα με τη στρατιωτική δικτατορία στην Αργεντινή -τη χώρα που φιλοξενούσε το Παγκόσμιο Κύπελλο- αλλά αργότερα παραδέχτηκε ότι η οικογένειά του είχε πέσει θύμα απαγωγής. Για να παίξει κάποιος σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση πρέπει να είναι 200% αφοσιωμένος σε αυτήν. Βρέθηκα δεμένος στο σπίτι μου με ένα πιστόλι στον κρόταφο. Εβλεπα τη γυναίκα μου επίσης δεμένη, ενώ τα παιδιά ήταν επίσης στο σπίτι μας στη Βαρκελώνη. Σε τέτοιες στιγμές αλλάζουν οι αξίες κάθε ανθρώπου για τη ζωή» αποκάλυψε στον ραδιοφωνικό σταθμό Catalunya Radio ο Ολλανδός, χωρίς να διευκρινίσει όμως για ποιον λόγο έγινε και πώς απέτυχε τελικώς εκείνη η απόπειρα απαγωγής.  Σε κάθε περίπτωση, η Ολλανδία προχώρησε μέχρι τον τελικό του 1978, όπου έχασε στην παράταση από την Αργεντινή. Τι θα γινόταν όμως αν ο Κρόιφ ήταν εκεί; Οι Ολλανδοί μπορεί να κέρδιζαν το πρώτο τους Παγκόσμιο Κύπελλο….

Τι θα γινόταν αν οι Μπλέιζερς είχαν πάρει τον Τζόρνταν αντί του Μπόουι;

Ίσως το πιο διάσημο ντραφτ στην ιστορία του ΝΒΑ συνέβη το 1984. Το Χιούστον κέρδισε το… λαχείο και αμέσως επέλεξε τον Χακίμ Ολάζουον για να σχηματίσει μια εντυπωσιακή ρακέτα στην πρόσφατη ιστορία του ΝΒΑ. Η μεγάλη έκπληξη ήρθε στο Νο2 με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, οι οποίοι δεν απέκτησαν τον Τζόρνταν, αλλά τον σέντερ Σαμ Μπόουι, ο οποίος έκανε μία μέτρια καριέρα στο ΝΒΑ, μετρώντας 10,9 πόντους, 7,5 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ σε 511 ματς, χωρίς να κατακτήσει τον τίτλο ή κάποιο άλλο ατομικό βραβείο.

Η τρίτη επιλογή ήταν αυτή των Μπουλς, που είπαν… ευχαριστώ, έβαλαν τον Τζόρνταν στο ρόστερ κι έφτασαν σε έξι συνολικά πρωταθλήματα, τα μοναδικά της ιστορίας τους! Αν ο MJ είχε πάει στο Πόρτλαντ, ίσως να μιλούσαμε για διαφορετική δυναστεία.

Τι θα γινόταν αν ο διαιτητής σφύριζε το «Χέρι του Θεού;»

Το θρυλικό γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 εναντίον της Αγγλίας είναι ένα ποδοσφαιρικό… ταξίδι. Όμως, εκείνο το… τρελό τέρμα με το χέρι, κάνει την αναμέτρηση με τους Βρετανούς ακόμα πιο θρυλική. Τι θα συνέβαινε όμως αν ένας διαιτητής είχε σφυρίξει την παράβαση; Ποιος θα προκρινόταν; Η Αργεντινή ή οι Άγγλοι; Για πολλούς, η Αργεντινή ήταν η μόνη ομάδα στο τουρνουά που μπορούσε να κερδίσει τη Δυτική Γερμανία και ο Μαραντόνα βρήκε τον τρόπο να τη φτάσει εκεί.

Τι θα γινόταν αν ο Ντάνκαν είχε κυνηγήσει το πάθος του ως κολυμβητής;

Μπορεί να είχε… χαθεί ίσως ο πιο αποτελεσματικός πάουερ φόργουορντ στην ιστορία του ΝΒΑ, αλλά μπορεί να είχαμε κερδίσει έναν τρομερό κολυμβητή. Στο γυμνάσιο, ο Ντάνκαν ευδοκίμησε στα 50μ., 100μ. και 400μ. ελεύθερο και έκανε μια σοβαρή προσπάθεια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992. Ωστόσο, ο τυφώνας «Hugo» κατέστρεψε τη μοναδική πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων στις Παρθένες Νήσους και ο Ντάνκαν αποφάσισε να επικεντρωθεί στο μπάσκετ.

Τι θα γινόταν αν η Dream Team έπαιζε κόντρα στη Γιουγκοσλαβία;

Υπήρχαν πάντα θεμελιώδεις φιλοσοφικές διαφορές μεταξύ του ευρωπαϊκού και του αμερικανικού μπάσκετ που εν πολλοίς αφορούν τη βαρύτητα που δίνει η κάθε μια πλευρά στον ατομικισμό και τη συλλογικότητα. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ πάντα έδινε προτεραιότητα στην ομαδικότητα και την εργατικότητα, ενώ το αμερικανικό παιχνίδι αφορούσε περισσότερο τον ατομικισμό και την ψυχαγωγία. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ βασίζεται σε θεμελιώδεις αρχές, τη στιγμή που αμερικανικό αποθεώνει την αθλητικότητα και το ακατέργαστο ταλέντο. Το ευρωπαϊκό παιχνίδι αφορά την αυτοσυγκράτηση – το αμερικανικό παιχνίδι έχει να κάνει με την αυτοέκφραση.

Build A Bet*: Συνδυάζεις πολλές αγορές σε ένα στοίχημα από τον ίδιο αγώνα!

Οι άνθρωποι συχνά αναρωτιούνται «τι θα γινόταν αν» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 — τι θα γινόταν αν οι Γιουγκοσλάβοι είχαν καταφέρει να μείνουν μαζί για ένα τελευταίο τουρνουά; Όπως και να έχει, η Κροατία – της οποίας η αρχική πεντάδα περιελάμβανε τον Κούκοτς και τον Πέτροβιτς – πήρε το ασημένιο μετάλλιο και τουλάχιστον έδωσε στην Dream Team μια μεγάλη πρόκληση στον τελικό. Για να επανέλθουμε όμως στο ερώτημα, φυσικά δεν θα μάθουμε ποτέ την απάντηση, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό.

Η «τραγωδία» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 δεν αφορά τόσο πολύ το γεγονός ότι χάσαμε μια μοναδική ευκαιρία να δούμε αντιμέτωπες τις δυο κορυφαίες εθνικές ομάδες της γενιάς τους, αλλά ότι δεν είδαμε ποτέ ένα ματς ανάμεσα στους κορυφαίους εκφραστές της αμερικανικής φιλοσοφίας του μπάσκετ απέναντι στους αντίστοιχους της ευρωπαϊκής.

Τι θα γινόταν αν δεν είχε αποσυρθεί ο Τζόρνταν την πρώτη φορά;

Ποιος μπορεί να πει με σιγουριά τι θα είχε συμβεί αν ο Μάικλ Τζόρνταν δεν είχε αποσυρθεί την πρώτη φορά από την ενεργό δράση. Ο MJ ήταν στα καλύτερά του, όταν πήρε μια απόφαση για τον εαυτό του, που αν ήταν διαφορετική θα είχε εκτοξεύσει ακόμα περισσότερο το άθλημα. Ήταν 6 Οκτωβρίου του 1993 όταν έριξε τη… βόμβα, αφού είχε χάσει την θέληση του για το παιχνίδι. Αποφάσισε να παίξει μπέιζμπολ… Εν τω μεταξύ, οι Χιούστον Ρόκετς έχτιζαν μια δική τους δυναστεία, βασισμένη στον απίθανο Ολάζουον. Αλλά, τι θα γινόταν αν ο Τζόρνταν δεν είχε αποσυρθεί; Τελικά, τον Μάρτιο του 1995 και λόγω της απεργίας των επαγγελματιών παικτών του baseball, αποφάσισε να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον. Οι «Ταύροι» πήραν τρεις τίτλους. Θα μπορούσε το Σικάγο να έχει συγκεντρώσει οκτώ, εννέα ή δέκα συνεχόμενα πρωταθλήματα όπως οι Σέλτικς; Μην ποντάρετε εναντίον του Τζόρνταν.

Τι θα γινόταν αν δεν χωρίζονταν Σακίλ και Κόμπι;

Σακίλ Ο’ Νιλ και Κόμπι Μπράιαντ μπορεί να έγραψαν ιστορία μαζί στους Λέικερς, αλλά η μόνιμη… φαγωμάρα τους δεν άφησε περιθώρια να συνεχίσουν μαζί και να ανακαλύψουν που μπορούν να φτάσουν. Ο Σακίλ έμεινε στο Λος Άντζελες 8 χρόνια, όπου πήρε τρία πρωταθλήματα, αλλά δεν μπόρεσε να βάλει στην άκρη το «εγώ» του και κάπως έτσι το 2004 αναζήτησε νέο σταθμό για την καριέρα του. Αν ο Σακίλ και ο Κόμπι στην ακμή τους έμεναν μαζί ίσως η δυναστεία να μεγάλωνε ακόμα περισσότερο…

Τι θα γινόταν αν ο Άλεξ Φέργκιουσον είχε αποσυρθεί το 2002;

Ο Σερ Άλεξ ήταν ένας τεράστιος λόγος πίσω από την τεράστια επιτυχία της Γιουνάιτεντ. Αλλά το 2002, ο Φέργκιουσον ήταν έτοιμος να αποχωρήσει από τον σύλλογο, όμως ήταν η γυναίκα του η οποία τον είχε πείσει να συνεχίσει. Ευτυχώς για τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ, ο Σκωτσέζος έμεινε και οι «Red Devils» πήραν πέντε ακόμα πρωταθλήματα, τρία League Cup κι ένα Κύπελλο Αγγλίας.

Τι θα γινόταν αν ο Ζιντάν δεν είχε χτυπήσει τον Ματεράτσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο;

Ο Ζιντάν θα έπρεπε να το ήξερε καλύτερα το 2006, αλλά για κάποιο λόγο, έριξε… κεφαλιά στον Μάρκο Ματεράτσι. Ετσι, στο 110ο λεπτό του τελικού του Μουντιάλ ο Γάλλος αποβλήθηκε. Οι «Τρικολόρ» έχασαν από την Ιταλία στα πέναλτι, αλλά αν έπαιζε ο Ζιντάν, η Γαλλία θα μπορούσε να κατακτήσει το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο σε τρία τουρνουά.

Ατελείωτο live streaming* στη bwin!   

 

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X