Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο σταρ της Πορτογαλίας σπάει τα ρεκόρ του EURO!

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο σταρ της Πορτογαλίας σπάει τα ρεκόρ του EURO!

To ΕURO άρχισε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπήκε με άγριες διαθέσεις έτοιμος να σπάσει 6+1 ρεκόρ για να μεγαλώσει κι άλλο τον μύθο του στο ευρωπαϊκό και διεθνές ποδόσφαιρο.

Η σεζόν του στο Campionato ολοκληρώθηκε μεν με το βραβείο του Capocanonniere, με 29 γκολ σε 33 συμμετοχές, αλλά στη Γιουβέντους δεν μπόρεσε να χαρίσει κάτι περισσότερο από ένα κύπελλο. Το βλέμμα είναι μόνο στο EURO, κάτι που τόνισε εμφατικά στο… ματς με την Ουγγαρία. Με τα δύο του γκολ κόντρα στους Μαγυάρους, έφτασε τα 106 σε 176 ματς με το εθνόσημο στο στήθος (44 στα τελευταία 43 ματς!) και απέχει μόλις τρία από τον Ιρανό Αλί Νταεΐ, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ με 109.

«Εύχομαι ειλικρινά να ξεπεράσει το ρεκόρ μου. Θα συνιστά πραγματική τιμή για εμένα να με ξεπεράσει ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής. Είναι ένα φαινόμενο, ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών» έλεγε, τον Νοέμβριο του 2020, ο Αλί Νταεΐ.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ που έχει 32 τίτλους, πέντε «Χρυσές Μπάλες», τέσσερα «Χρυσά Παπούτσια», τρία βραβεία Παίκτη της Χρονιάς στην Ευρώπη θέλει να διαλύσει κάθε ρεκόρ που έχει μπροστά του. Είναι το όνειρο κάθε στατιστικολόγου. Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να επιστρέψει και να σπάσει το ρεκόρ του Μισέλ Πλατινί, έχοντας ήδη 11 γκολ σε τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Ρονάλντο έγινε ο μοναδικός που έχει πέντε τουρνουά στην πλάτη του, ένα σερί που άρχισε στα 19 του χρόνια και το EURO του 2004.

O Kριστιάνο των ρεκόρ!

Η νίκη επί της Ουγγαρίας, έφερε και τρίτο ρεκόρ! Πλέον, φιγουράρει στην κορυφή των παικτών με τις περισσότερες επιτυχίες (12), αφήνοντας πίσω του, Αντρές Ινιέστα και Σεσκ Φάμπρεγας. Θα μπορούσε να το είχε σπάσει από το 2016, αλλά οι Ιβηρες στη φάση των ομίλων είχαν τρεις ισοπαλίες.

Τα τελευταία 17 χρόνια δεν χάνει μεγάλο ραντεβού με τους Ιβηρες. Μετά τη συμμετοχή της πρεμιέρας, το κοντέρ γράφει 57 συμμετοχές σε EURO (+προκριματικά). Ειδικότερα, έχει 35 παρουσίες σε προκριματικά και 22 σε τελικές φάσεις. Για να σπάσει το all – time ρεκόρ του Τζίτζι Μπουφόν είναι να παίξει στα επόμενα δυο παιχνίδια του ομίλου με Γερμανία και Γαλλία. Βέβαια, ξεπέρασε ήδη τον Γερμανό Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ (38), μιας και είναι ο πρώτος Ευρωπαίος σε παιχνίδια σε τελικές φάσεις Euro και Παγκοσμίου Κυπέλλου (39).

Παράλληλα, είναι ο πρώτος σε λεπτά συμμετοχής, αφού μετράει αισίως 1.885, αφήνοντας αρκετά πίσω τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν (1.620). Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και στόχος του κάτι άλλο, μοναδικό.

Έχει παίξει σε δύο τελικούς, δίχως, όμως, να καταφέρει να σκοράρει. Το 2004 η Ελλάδα είχε κρατήσει τους Πορτογάλους στο μηδέν, το 2016 ο ίδιος αναγκάστηκε να αποχωρήσει τραυματίας από νωρίς κι έχασε την ευκαιρία να να βρει δίχτυα. Τρίτη και φαρμακερή; Στόχος για τους Ίβηρες είναι σίγουρα η υπεράσπιση του τίτλου κι αν φτάσουν στην πηγή, ο CR7 θα κάνει τα πάντα για να σκοράρει. Αν το κάνει, θα γίνει και ο γηραιότερος σκόρερ σε τελικό. Μέχρι στιγμής, το ρεκόρ ανήκει στον Μπερντ Χέλτσενμπαϊν, ο οποίος είναι και ο μοναδικός που σκόραρε σε ηλικία άνω των 30 ετών (30 και 3 μηνών), για λογαριασμό της Δυτικής Γερμανίας το 1976.

Σχολιάστε

X