Αγγλία - Σκωτία: Ντέρμπι στο Wembley για τον 4ο Όμιλο!

Αγγλία – Σκωτία: Ντέρμπι στο Wembley για τον 4ο Όμιλο!

Ντέρμπι στο Λονδίνο, η Αγγλία υποδέχεται τη Σκωτία στο Γουέμπλεϊ με σύμμαχο την εξαιρετική παράδοση. Με την πλάτη στον τοίχο οι Χάιλαντερς. 

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου Euro 2020 εδώ!

Νίκη για τους «16» αναζητά η Αγγλία

Η Αγγλία μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση, επικράτησε 1-0 της Κροατίας και με το… καλησπέρα πήρε τον τίτλο του φαβορί για την πρωτιά. Με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να σκοράρει και τον Τζουντ Μπέλινγχαμ να γίνεται ο νεαρότερος ever σε Euro, η Αγγλία για πρώτη φορά στην ιστορία της πανηγύρισε νίκη σε πρεμιέρα της στο τουρνουά. Ετσι, με νίκη στο ντέρμπι με τη Σκωτία θα βρεθεί στους «16» του EURO. O Γκάρεθ Σάουθεγκεϊτ ήταν εκεί, στο τελευταίο ραντεβού με τους Σκωτσέζους σε μεγάλη διοργάνωση, το 1996, τότε που οι Αγγλοι επικρατούσαν 2-0 με γκολ των Σίρερ, Γκασκόιν.

Αυτή είναι η 33η φορά που υποδέχεται η Αγγλία τη Σκωτία στο Wembley και ποτέ κανένα ματς δεν έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Ο Χάρι Μαγκουάιρ επιστρέφει στη δράση, η άμυνα των «Λιονταριών» γίνεται πιο δυνατή και σύμμαχος για τη νίκη είναι και η παράδοση. Αλλωστε, στα 11 τελευταία ραντεβού μετρά οκτώ νίκες και μόλις μια ήττα.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ μπήκε δυνατά στο τουρνουά και δείχνει έτοιμος να αφήσει πίσω του μια σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα. Αλωστε, έχει συμμετοχή σε 19 γκολ στα 17 πιο πρόσφατα παιχνίδια (13 γκολ και 6 ασίστ). Δύο μόνο ήττες έχει υποστεί η Αγγλία στους 23 πιο πρόσφατους επίσημους αγώνες που έχει δώσει στο «Wembley», έχοντας 17 νίκες σε αυτό το διάστημα. Παράλληλα, έχει υποστεί μόλις μια ήττα στα 12 τελευταία παιχνίδια της σε τελική φάση Euro (6-5-1). «Πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε απαντήσεις στα προβλήματα των αντιπάλων. Να βρούμε τις λύσεις για να διασπάσουμε την καλά οργανωμένη άμυνα που θα συναντήσουμε» τόνισε ο Σάουθγκεϊτ.

Χωρίς περιθώρια η Σκωτία

Η Σκωτία… σοκαρίστηκε στην πρεμιέρα του EURO, αφού γνώρισε την ήττα 2-0 στην έδρα της από την Τσεχία. Ένας απίθανος Σικ έκανε τα πάντα και οι Σκωτσέζοι βρέθηκαν από τη 2η αγωνιστική με την πλάτη στον τοίχο. Ο Ρόμπερτσον έκανε τα πάντα, δημιούργησε έξι ευκαιρίες στην πρεμιέρα, αλλά η γραμμή κρούσης δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Ηταν το πέμπτο από τα επτά παιχνίδια σε EURO που η Σκωτία δε μπορεί να βρει δίχτυα. Βέβαια, στα ραντεβού με την Αγγλία το κύριο χαρακτηριστικό είναι τα πολλά γκολ, μιας και έχουν σημειωθεί 16 τέρματα σε τέσσερα ματς (11-5 υπέρ της Αγγλίας). Ο προπονητής Στιβ Κλαρκ βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής για τις επιλογές του, ωστόσο δεν θα προβεί σε αλλαγές. Χιλιάδες Σκωτσέζοι στο Λονδίνο για να υποστηρίξουν την ομάδα τους σε αυτή τη δύσκολη αποστολή.

[jsMatches id =”166425″ group_id=”78″ partic_id=”216378″ quantity=”6″ emblems=”0″ venue=”0″ season=”0″ slider=”0″ layout=”0″ groupbymd=”0″ morder=”0″ display_name =”1″]

 

Σχολιάστε

X