Σκωτία - Τσεχία: Με σύμμαχο την έδρα στην πρεμιέρα της στο EURO!

Σκωτία – Τσεχία: Με σύμμαχο την έδρα στην πρεμιέρα της στο EURO!

Εναρξη: 16.00, 14/06/2021
Γήπεδο: Hampden Park

Η Σκωτία στην πρεμιέρα της στο EURO 2020 υποδέχεται την Τσεχία και θέλει να μπει με το δεξί. Δυνατοί στην έδρα τους οι γηπεδούχοι. 

Δυνατή εντός η Σκωτία

Έχοντας φτάσει στο πρώτο μεγάλο τουρνουά από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, οι παίκτες του Στιβ Κλαρκ έχουν ως μοναδικό στόχο να διαψεύσουν τις προβλέψεις και να βρεθούν στην επόμενη φάση του ΕURO. Για να φτάσουν όμως στα τελικά της διοργάνωσης χρειάστηκε να… ιδρώσουν και με νίκες στα πέναλτι με Ισραήλ και Σερβία στα Play offs πήραν το εισιτήριο! Η αυτοπεποίθηση είναι ύψη μετά την εικόνα στο Nations League και ενισχύεται η αίσθηση ότι η Σκωτία δεν θα πέσει χωρίς μάχη σε κανένα ματς.

Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην πολυαναμενόμενη αναμέτρηση με την Αγγλία στο Wembley, η οποία είναι κομβική κι έρχεται ανάμεσα σε δύο παιχνίδια εντός έδρας στο Hampden Park. Ο εξαιρετικός μπακ της Λίβερπουλ, Άντριου Ρόμπερτσον αποδεικνύεται ηγέτης για τους Σκωτσέζους, ενώ ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ με εξαιρετικές παραστάσεις με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ αναμένεται να βάλει τη δική του πινελιά. Πειθαρχημένο σύνολο, στηρίζεται στη δύναμη και στην άμυνα, ωστόσο η απουσία ενός εξαιρετικού φορ προκαλεί ανησυχία. Ο φορ της Άστον Βίλα, Τζον ΜακΓκιν με 10 γκολ σε 32 διεθνείς εμφανίσεις θα επιδιώξει να κάνει τη διαφορά.

Το μοναδικό πρόβλημα στην προετοιμασία είχε να κάνει με τον μέσο Φλεκ, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊο και δύσκολα θα είναι στην πρεμιέρα. Οι γηπεδούχοι με τρεις διαδοχικές νίκες απέναντι στους Τσέχους τρέχουν το καλύτερο σερί κόντρα σε οποιαδήποτε ομάδα του ΕURO. Ο Τζον ΜακΓκιν αποτελεί βαρόμετρο μιας και είχε συμμετοχή σε εννέα από τα 17 τελευταία παιχνίδια στα προκριματικά! Δυνατή εντός έδρας, είναι σε 8 σερί ματς αήττητη (5-3-0) σε επίσημα και φιλικά που έδωσε.

[jsMatches id =”166425″ group_id=”78″ partic_id=”216474″ quantity=”6″ matchtype=”2″ emblems=”0″ venue=”0″ season=”0″ slider=”0″ layout=”0″ groupbymd=”0″ morder=”0″ display_name =”1″]

Για το πρώτο βήμα η Τσεχία

Μπορεί να μην έχει Νέντβεντ, Ροζίτσκι, όμως η Τσεχία διαθέτει ένα δυνατό σύνολο ικανό να βάλει δύσκολα σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα. Αλλωστε, με διαδοχικές παρουσίες από το 1996 σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δείχνει πως ξέρει καλά τη διοργάνωση. Ως Τσεχοσλοβακία κατέκτησε το Euro του 1976 και πήρε την τρίτη θέση το 1960 και το 1980.

Ως ανεξάρτητο κράτος έφτασε ως τον τελικό το 1996 και στα ημιτελικά το 2004, όταν και αποκλείστηκε από την Ελλάδα. Στο EURO 2020 προκρίθηκε εύκολα, ήταν η μοναδική που νίκησε την Αγγλία, εντός έδρας είχαν το απόλυτο νικών, ωστόσο εκτός δυσκολεύθηκαν αρκετά.

Δεν απειλήθηκαν πάντως ιδιαίτερα από Κόσοβο και Βουλγαρία. Πρόσφατα πήραν και την πρόκριση για την 1η κατηγορία του Nations League. Προπονητής της Τσεχίας από το 2018, είναι ο Γιάροσλαβ Σιλχάβι, ο οποίος έχει βάλει τη σφραγίδα του στην ομάδα με διαδοχικές επιτυχίες. Σούτσεκ, Πάβελκα, Γιάνκτο και Σικ κάνουν τη διαφορά στην ομάδα. Η εμπειρία των Τσέχων είναι σύμμαχος, συμμετέχουν σε έβδομο σερί τουρνουά και μόνο Γερμανία και Γαλλία έχουν περισσότερες διαδοχικές παρουσίες. Τέσσερις νίκες για τη Σκωτία, ισάριθμες νίκες και για τους Τσέχους σε εννέα ραντεβού των δυο ομάδων.

[jsMatches id =”166425″ group_id=”78″ partic_id=”216366″ quantity=”6″ emblems=”0″ venue=”0″ season=”0″ slider=”0″ layout=”0″ groupbymd=”0″ morder=”0″ display_name =”1″]

Σχολιάστε

X