Σλοβακία - Ισπανία: «Τελικός» πρόκρισης στον 5ο όμιλο!

Σλοβακία – Ισπανία: «Τελικός» πρόκρισης στον 5ο όμιλο!

Εναρξη: 19.00, 23/06/2021
Γήπεδο: Cartuja – Σεβίλλη (12.600 θεατές)

«Τελικός» για την επιβίωση και τη συνέχεια στη διοργάνωση για Ισπανία και Σλοβακία στη Σεβίλλη. Mόνο τρίποντο θέλει η ομάδα του Λουίς Ενρίκε. 

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου Euro 2020 εδώ!

Για την υπέρβαση η Σλοβακία

Η Σλοβακία έκανε τη διαφορά στην πρεμιέρα με τη νίκη επί της Πολωνίας, ωστόσο στο 2ο ματς ηττήθηκε με 1-0 από τη Σουδία. Χωρίς τον Βάβρο και τον Σραντς, οι Σλοβάκοι γνωρίζουν ότι και ο βαθμός θα τους αρκεί. Ομάδα σκληροτράχηλη, δεν τα παρατάει ποτέ και το γεγονός ότι πάει στην τελευταία αγωνιστική από τη δεύτερη θέση, αποδεικνύει πολλά. O Στέφαν Τάρκοβιτς προσπάθησε ν’ αποβάλει την πίεση από τους παίκτες του τονίζοντας «Μετά τη νίκη στην πρεμιέρα, γίναμε φαβορί για την πρωτιά. Η ομάδα μου έχει ποιότητα και μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στον όμιλο, αν και ήμασταν αουτσάιντερ πριν αρχίσει ο όμιλος». Αν η Σλοβακία θέλει προκριθεί είτε ως 1η είτε ως 2η, θα πρέπει να κερδίσει ή να μην χάσει και να μην κερδίσει η Πολωνία. Με ισοπαλία θα τερματίσει 1η αν η Πολωνία κερδίσει με 1-0 τη Σουηδία, και 2η αν η Πολωνία κερδίσει με δύο γκολ διαφορά τη Σουηδία.

Η Σλοβακία έχει κερδίσει μόνο μία από τις έξι συναντήσεις της με την Ισπανία (μια ισοπαλία, τέσσερις ήττες). Νίκησε σε έναν προκριματικό EURO τον Οκτώβριο του 2014 (2-1). Αυτή είναι η πρώτη τους συνάντηση σε ένα μεγάλο τουρνουά. Παράλληλα, είναι αήττητη στα τελευταία ματς και στα δύο προηγούμενα μεγάλα τουρνουά, κερδίζοντας 3-2 την Ιταλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2010, ενώ ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Αγγλία στο EURO 2016. Εχει προκριθεί και τις δυο φορές.

Σλοβακία (4-4-2): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Χαράσλιν, Κούτσκα, Χροσόφσκι, Μακ, Χάμσικ, Ντούντα

[jsMatches id =”166425″ group_id=”81″ partic_id=”216468″ quantity=”6″ emblems=”0″ venue=”0″ season=”0″ slider=”0″ layout=”0″ groupbymd=”0″ morder=”0″ display_name =”1″]

Μόνο νίκη η Ισπανία

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έχει απογοητεύσει στα δύο πρώτα ματς στην Ανδαλουσία, μετράει ισάριθμες ισοπαλίες και δεν πείθει με την εικόνα της. Εχει πετύχει μόλις ένα γκολ, κόντρα στην Πολωνία και ο Τύπος ασκεί έντονη κριτική στον Λουίς Ενρίκε. Η Ρόχα παίζει με την πλάτη στον τοίχο για ν’ αποφύγει μια ιστορική αποτυχία. Με νίκη ξεμπερδεύει και προκρίνεται, ωστόσο η ισοπαλία εξυπηρετεί αν η Πολωνία δεν νικήσει τη Σουηδία. Με ήττα σήμερα από τη Σλοβακία μένει σίγουρα εκτός συνέχειας. Δυο ισοπαλίες για την Ισπανία και μόλις μία ομάδα σε όλη την ιστορία των Euro έχει κάνει 3/3 ισοπαλίες στον όμιλο, η Πορτογαλία το 2016. Το… εντυπωσιακό είναι, πως πέντε από τα οκτώ τελευταία πέναλτι της Ισπανίας σε Euro χάθηκαν!

Η αρχή έγινε το 1984. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει αστοχήσει σε περισσότερα. «Και στα δύο παιχνίδια ήμασταν πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλο, αλλά είχαμε πρόβλημα στο γκολ. Είμαι βέβαιος ότι μόλις νικήσουμε, θα δούμε την καλύτερη δυνατή έκδοση της ομάδας» τόνισε ο Λουίς Ενρίκε, ο οποίος θα έχει ξανά στην ενδεκάδα του τον Μπουσκέτς. Η Ισπανία έχει κερδίσει και τους τρεις προηγούμενους αγώνες της εντός έδρας εναντίον της Σλοβακίας, σκοράροντας 11 γκολ, ενώ δέχθηκε δυο τέρματα.

Ισπανία(4-3-3): Σιμόν. Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Π. Τόρες, Γκαγιά, Τιάγκο, Μπουσκέτς, Πέδρι, Σαράμπια, Μοράτα, Ζ. Μορένο

[jsMatches id =”166425″ group_id=”81″ partic_id=”216426″ emblems=”0″ venue=”0″ season=”0″ slider=”0″ layout=”0″ groupbymd=”0″ morder=”0″ display_name =”1″]

Σχολιάστε

X