ΕURO: Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16»

ΕURO: Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16»

Η φάση των ομίλων του Euro ολοκληρώθηκε και πλέον είναι γνωστά και τα οκτώ ζευγάρια της φάσης των «16» με το Αγγλία – Γερμανία να ξεχωρίζει. Δείτε αναλυτικά τις αναμετρήσεις με ημέρες, ώρες και έδρες διεξαγωγής.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου Euro 2020 εδώ!

Σάββατο 26/6
Ουαλία – Δανία (19:00, “Γιόχαν Κρόιφ Αρένα”, Αμστερνταμ)

H Ουαλία βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας χάσει μόλις ένα από τα 16 τελευταία της ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Πήρε τη 2η θέση πίσω από την Ιταλία και θέλει να συνεχίσει από εκεί όπου σταμάτησε το 2016 (ημιτελικά EURO). Απέναντί της η Δανία, η οποία έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του EURO που προκρίθηκε έχοντας δυο ήττες στις πρώτες δυο αγωνιστικές. Διέλυσε τη Ρωσία κι ελπίζει να συνεχίσει ανάλογα. Αλλωστε, η Ουαλία δεν έχει κερδίσει ποτέ στο Αμστερνταμ,

Ιταλία – Αυστρία (22:00, “Γουέμπλεϊ”, Λονδίνο)

Η Ιταλία έμεινε για 30ο διαδοχικό ματς αήττητη, ενώ δεν έχει δεχθεί άλλωστε γκολ στα 11 τελευταία παιχνίδια. Κόντρα στην Αυστρία η παράδοση είναι σύμμαχος, αφού στα τελευταία 13 είναι αήττητη έχοντας 10 νίκες. Οι Αυστριακοί πήραν τη 2η θέση, πετυχαίνοντας δυο νίκες στον όμιλο. Πάντως, η Ιταλία στο Λονδίνο έχει κερδίσει μόλις 2 από τα 13 της παιχνίδια.

Κυριακή 27/6
Ολλανδία – Τσεχία (19:00, “Πούσκας Αρένα”, Βουδαπέστη)

Οι Οράνιε έκαναν το απόλυτο νικών στον όμιλο κερδίζοντας Βόρεια Μακεδονία, Αυστρία και Ουκρανία. Oι Ολλανδοί πέτυχαν οκτώ γκολ στον όμιλο με πρωταγωνιστές τους Ντεπάι, Βαϊνάλντουμ. Στον αντίποδα, ο Σικ έκανε τη διαφορά και η Τσεχία πήρε την 3η θέση και το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Βέλγιο – Πορτογαλία (22:00, “Λα Καρτούχα”, Σεβίλλη)

Ο Λουκάκου ήταν εντυπωσιακός, ο Ντε Μπρόινε βοήθησε όποτε χρειάστηκε και το Βέλγιο… σβηστά πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο, πετυχαίνοντας παράλληλα μόνο νίκες. Ο Κριστιάνο με 5 γκολ στους ομίλους (πρώτη φορά τέτοια συγκομιδή μετά τον Μισέλ Πλατινί) σπάει ρεκόρ κι έστειλε την Πορτογαλία στα νοκ άουτ. Οι Ιβηρες πάντως έχουν πολλά κενά στην άμυνα, αφού δέχθηκαν έξι γκολ στον όμιλο.

Δευτέρα 28/06
Κροατία – Ισπανία (19:00, “Πάρκεν”, Κοπεγχάγη)

Η Κροατία βρέθηκε μια ανάσα από τον αποκλεισμό, όμως ο Λούκα Μόντριτς αποφάσισε να πατήσει γκάζι και να στείλει την ομάδα του στη νοκ άουτ φάση. Τρομερή εμφάνιση κόντρα στην Σκωτία και νίκη… πρόκρισης! Η Ισπανία ξέσπασε, διέλυσε με 5-0 τη Σλοβακία στο 3ο ματς του ομίλου, πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στο τουρνουά, έδωσε εκκωφαντικές απαντήσεις και δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί που είχε πριν τη σέντρα του EURO 2020

Γαλλία – Ελβετία (22:00, “Αρένα Νασιοναλά”, Βουκουρέστι)

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια χρειάστηκε μόλις νίκη στον όμιλο του… θανάτου για να εξασφαλίσει την πρωτιά και παράλληλα τον ευκολότερο αντίπαλο στη φάση των «16» του EURO 2020. Ο Μπενζεμά σκόραρε μετά από 2.064 μέρες με τους Τρικολόρ, ωστόσο η ομάδα καλείται να γίνει πιο ουσιαστική επιθετικά, αλλά και να καλύψει τα κενά στην άμυνα. Η Ελβετία χάρη στη νίκη της κόντρα στην Τουρκία, πήρε το εισιτήριο για τους «16», ωστόσο ακόμα μια φορά στα νοκ άουτ θα βρει απέναντί της έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, με την παράδοση να είναι εις βάρος της.

Τρίτη 29/6
Αγγλία – Γερμανία (19:00, “Γουέμπλεϊ”, Λονδίνο)

Οι Άγγλοι πήραν την πρωτιά του 4ου ομίλου, ωστόσο, είδαν την τύχη να τους… γυρνά την πλάτη, μιας και αντίπαλος στον δρόμο για τον τελικό είναι η Γερμανία! Οι Βρετανοί δεν ήταν καλοί στην 1η φάση, επιθετικά δεν έπεισα, πετυχαίνοντας μόλις δυο γκολ, ωστόσο αμυντικά τα πήγαν περίφημα και μαζί με την Ιταλία είναι οι ομάδες που δεν δέχθηκαν γκολ. . Η Γερμανία του Λεβ ήταν εντυπωσιακή με τους Πορτογάλους (4-2), αλλά κόντρα στην Ουγγαρία προβλημάτισε, αγχώθηκε και στο τέλος πήρε τον βαθμό της πρόκρισης, γλιτώνοντας το… κάζο. Οι Γερμανοί έχουν εκρηκτικά διαστήματα επιθετικά, αλλά και πολλά προβλήματα στην άμυνα.

Σουηδία – Ουκρανία (22:00, “Χάμπτεν Παρκ”, Γλασκώβη)

Οι Σουηδοί ήταν εξαιρετικοί στον 5ο όμιλο κι ένα γκολ του Κλάεσεν στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων τους έδωσε την πρωτιά! Μπορεί η ομάδα του Γιάνε Αντερσον να μην έχει τη λάμψη του Ζλάταν, ωστόσο Φόρσμπεργκ και Κολουσέφσκι βγάζουν εκρηκτικότητα στο παιχνίδι τους. Η Ουκρανία χρειάστηκε μια νίκη στον όμιλο για να πάρει την 3η θέση στον όμιλο και παράλληλα το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Σχολιάστε

X