Ιταλία - Ισπανία: Ενα βήμα μακριά από τον τελικό του EURO 2020!

Ιταλία – Ισπανία: Ενα βήμα μακριά από τον τελικό του EURO 2020!

Ιταλία και Ισπανία θα βρεθούν αντιμέτωπες για 38η φορά στην ιστορία τους, έχουν από 11 νίκες και οι ισοπαλίες είναι 15. Στο Γουέμπλεϊ (22.00) κάποιος θα πάρει το πάνω χέρι και το εισιτήριο για τον τελικό του EURO 2020. 

Ιταλία για ρεκόρ και τελικό!

Oι Ιταλοί έχουν εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις τους σε αυτό το τουρνουά. Με τις πέντε διαδοχικές νίκες πραγματοποιούν το καλύτερο σερί τους σε κορυφαίο τουρνουά στην ιστορία τους. Οι Ατζούρι μετά το εύκολο τρία στα τρία στο Ολίμπικο, επικράτησαν της Αυστρίας στην παράταση, ενώ «κλείδωσαν» το Βέλγιο στα προημίτελικά και πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο ημιτελικό στο Γουέμπλεϊ. Είναι η 12 η φορά που οι Ατζούρι θα βρεθούν σε ημιτελικό μεγάλη διοργάνωσης  και μόνο η Γερμανία έχει περισσότερες παρουσίες (20) από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Ευρώπη. Οι Ιταλοί έχουν προκριθεί εννέα φορές και οι τέσσερις πιο πρόσφατες είναι διαδοχικές.

Η Ιταλία ονειρεύεται τον τέταρτο τελικό της ιστορίας της, έχοντας την κατάκτηση του 1968 και τις ήττες του 2000 και του 2012. Αυτή τη στιγμή τρέχει τις κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών. Αυτό καθιστούν οι 13 διαδοχικές νίκες και μέχρι τις 11 δεν είχε δεχτεί γκολ. Παράλληλα τρέχει αήττητο 33 αγώνων (27 νίκες), με το ρεκόρ να είναι οι 35 που κατέχουν από κοινού Ισπανία και Βραζιλία. Αλλωστε, η τελευταία ήττα των Ιταλών ήρθε τον Σεπτέμβριο του 2018 στο Nations League από την Πορτογαλία.

«Η Ισπανία υπήρξε εξαιρετικά τα τελευταία χρόνια, έχει πολλούς νεαρούς κι έναν εξαιρετικό προπονητή. Είναι ομάδα που αξίζει να βρίσκεται εδώ. Δεν θα είναι εύκολο ματς, πρέπει να κάνουμε μια εξαιρετική εμφάνιση» τόνισε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Ο Μαντσίνι έχει να καλύψει την τεράστια απώλεια με τον τραυματισμό του Σπινατσόλα. Τη θέση του εκ των κορυφαίων αριστερών μπακ στη διοργάνωση θα καλύψει ο Εμερσον. Σούπερ ο Λορέντσο Ινσίνιε, o οποίος έχει συμμετοχή σε 13 γκολ στις 15 τελευταίες συμμετοχές του με την Ιταλία σε όλες τις διοργανώσεις.

Ιταλία: Ντοναρούμα, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντι Λορέντσο, Εμερσον, Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Βεράτι Ινσίνιε, Κιέζα, Ιμόμπιλε

[jsMatches id =”166425″ partic_id=”216342″ quantity=”6″ emblems=”0″ venue=”0″ season=”0″ slider=”0″ layout=”0″ groupbymd=”0″ morder=”0″ display_name =”1″]

H Ισπανία έτοιμη για την… 3η κούπα!

Αντίθετα με τους Ιταλούς, η Ισπανία χαρακτηρίζεται από την έλλειψη σταθερότητας. Οι δύο αρχικές ισοπαλίες με Σουηδία, Πολωνία έφεραν γκρίνια για την ομάδα και τον Μοράτα. Ακολούθησαν ωστόσο, οι δύο σερί πεντάρες, (Σλοβακία, Κροατία), κάτι που μόνο οι Ιβηρες έχουν καταφέρει στην ιστορία του Euro. Βέβαια, με την Κροατία το υπέρ της 3-1 έγινε απρόσμενα στο φινάλε 3-3, αν και στην παράταση οι Ισπανοί βρήκαν τις δυνάμεις και προκρίθηκαν. Με την Ελβετία χρειάστηκαν τα πέναλτι για να περάσουν παρά το γεγονός πως για μεγάλο χρονικό διάστημα έπαιζαν με παίκτη παραπάνω. Η ρώσικη ρουλέτα είναι σύμμαχος.

Το 2008 κόντρα στην Ιταλία και το 2012 με την Πορτογαλία, τα είχαν καταφέρει. Ωστόσο, ποτέ καμία ομάδα δεν πέρασε σε δύο διαδικασίες από τα 11 βήματα στην ίδια διοργάνωση. Σε τέταρτο διαδοχικό τουρνουά, οι δυο ομάδες συναντιούνται στη νοκ άουτ φάση, με την Ισπανία να προκρίνεται το 2008, να κερδίζει στον τελικό του 2012, αλλά και να μένει εκτός το 2016.

Για τον Λουίς Ενρίκε το μεγάλο ερώτημα είναι ποιον θα βάλει στη θέση του τραυματία Σαράμπια. Ο εξτρέμ της Παρί μπήκε στη δεύτερη αγωνιστική και έκανε τη διαφορά. Το κενό του θα κληθεί να καλύψει ένας εκ των Ολμο, Ογιαρθάμπαλ. «Αν οι παίκτες καταφέρουν και κατακτήσουν τον τίτλο, τότε θα είναι δικό τους κατόρθωμα. Πρέπει να παίξουμε έναν υπέροχο τελικό. Ο στόχος είναι πολύ ελκυστικός και θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι. Η μάχη με την Ιταλία θα είναι η κατοχή της μπάλας. Θέλουμε τη μπάλα όπως και αυτοί» τόνισε ο Λουίς Ενρίκε!

Ισπανία: Ουνάι Σιμόν, Λαπόρτ, Πάου Λόπεθ, Ζόρντι Αλμπα, Αθπιλικουέτα, Μπουσκέτς, Κόκε, Πέδρι, Φεράν Τόρες, Ντάνι Ολμο, Μοράτα.

[jsMatches id =”166425″ partic_id=”216426″ quantity=”6″ emblems=”0″ venue=”0″ season=”0″ slider=”0″ layout=”0″ groupbymd=”0″ morder=”0″ display_name =”1″]

Σχολιάστε

X