Αγγλία - Γερμανία: Το Wembley φιλοξενεί ένα μεγάλο ντέρμπι του EURO!

Αγγλία – Γερμανία: Το Wembley φιλοξενεί ένα μεγάλο ντέρμπι του EURO!

Το Λονδίνο φιλοξενεί ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό ντέρμπι, Αγγλία – Γερμανία (19.00) και η ομάδα του Λεβ θέλει να… ξαναχαλάσει τη γιορτή των Βρετανών, όπως έκανε το 1996!

Ολα για όλα στο Wembley η Αγγλία

Στο «Wembley» παρουσία 45.500 θεατών, η Αγγλία υποδέχεται τη Γερμανία στο μεγάλο ποδοσφαιρικό ντέρμπι της Ευρώπης. Ο νικητής εκτός από το εισιτήριο για τα προημιτελικά θα βρεί απέναντί του τον νικητή Σουηδία – Ουκρανία. Θυμίζουμε, πως στο Euro του 1996 στο Λονδίνο βρέθηκαν ξανά αντιμέτωπες, όπου η Γερμανία απέκλεισε στον ημιτελικό την Αγγλία στα πέναλτι (1-1, 6-5). Μάλιστα, ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός των «τριών λιονταριών», Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι.

«Αυτός ο αγώνας ήρθε πολύ σύντομα, όπως το Βέλγιο-Πορτογαλία. Αξίζει περισσότερο από μία φάση των “16”, αλλά συνέβη και θα πρέπει να πάμε στο γήπεδο για να γράψουμε ιστορία.», δήλωσε ο Σάουθγκέιτ, και πρόσθεσε: «Θα είναι επίσης μια ευκαιρία να δώσουμε στους ανθρώπους μια διαφορετική μνήμη, στο μέλλον, από αυτή την αναμέτρηση, παρόλο που πολλοί από τους φιλάθλους εκείνη την εποχή, το 1996, δεν είχαν καν γεννηθεί».

Στα θετικά για τους Αγγλους η επιστροφή των Τσίλγουελ και Μάουντ, που απουσίασαν στο προηγούμενο. Θυμίζουμε, πως τα «τρία λιοντάρια» δεν έχουν κερδίσει ποτέ σε νοκ άουτ ματς EURO, μιας και τέσσερις φορές βρέθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι και μόλις μια προκρίθηκαν, το 1996 με την Ισπανία.

Θα κάνει τη διαφορά η Γερμανία;

Η Γερμανία με αρκετό άγχος πήρε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης μετά την ισοπαλία 2-2 με την Ουγγαρία στην τελευταία στροφή. Είχε προηγηθεί η τεσσάρα στην Πορτογαλία, ωστόσο τα αμυντικά κενά αποτελούν πρόβλημα για την ομάδα του Λεβ. Εξάλλου, μετά το 3-0 επί της Σλοβακίας το 2016 δεν έχουν καταφέρει να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους σε μεγάλα τουρνουά σε οκτώ διαδοχικά παιχνίδια. Δύσκολη αποστολή, αλλά ξέρει πως να… παγώνει τους Αγγλους.

Στις επτά τελευταίες επισκέψεις της στο Λονδίνο η Γερμανία είναι αήττητη, έχει πάρει τον αέρα των Βρετανών μετρώντας πέντε νίκες και δυο ισοπαλίες. Ρούντιγκερ και Γκιντογκάν θα βρεθούν κανονικά στα πλάνα του Λεβ, ο οποίος τονίζει: «Είναι δύσκολο να κρίνουμε γιατί τα αποφασιστικά παιχνίδια δεν έχουν ακόμη έρθει. Η Ιταλία, το Βέλγιο και η Αγγλία έπαιξαν καλά στο στάδιο των ομίλων. Αλλά αυτό δεν είναι πάντα το σημείο αναφοράς για ένα τουρνουά, όπως είδατε με την Ολλανδία…». Ο Ιλκάι Γκουντογκάν, ο οποίος φρόντισε να βάλει τη σφραγίδα του στη φετινή εξαιρετική πορεία της Σίτι είναι και ο μοναδικός παίκτης της Μάνσαφτ που έχει σκοράρει στον «Ναό» και μάλιστα δυο φορές, μια ως παίκτης της Ντόρτμουντ το 2013 και μια ως ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ.

Αγγλία – Γερμανία, η παράδοση

Συνολικά οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί 32 φορές, με τους Βρετανούς να κερδίζουν 13 ματς, να χάνουν σε 15 περιπτώσεις, ενώ τέσσερα ματς έληξαν ισόπαλα. Τι γίνεται όμως όταν οι δυο ομάδες τα… λένε σε μεγάλα ραντεβού προκριματική ή τελικής φάσης; Συνολικά έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 11 φορές, με τους Αγγλους να έχουν τρεις νίκες, αλλά και έξι ήττες.

 

Σχολιάστε

X