Κροατία - Ισπανία: Μεγάλο ραντεβού στο Πάρκεν για τους «16»

Κροατία – Ισπανία: Μεγάλο ραντεβού στο Πάρκεν για τους «16»

Κροατία εναντίον Ισπανίας σε νοκ άουτ αναμέτρηση για τους «16» του Euro που διεξάγεται στο «Πάρκεν» στην Κοπεγχάγη. Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Γαλλία – Ελβετία.

Με ηγέτη τον Μόντριτς η Κροατία

Από το «βάπτισμα του πυρός», ως τον τελικό του Μουντιάλ, δεν σταμάτησαν να είναι οι ηγέτες τους. Μαζί συνεργάστηκαν, παρέα και με το νέο «αίμα» για να τη στείλουν σε ένα ακόμη Euro, πιθανώς το τελευταίο που και οι δύο δίνουν το παρών. Λούκα Μόντριτς και Ίβαν Πέρισιτς, οι «γερόλυκοι» της Κροατίας στα 35 και τα 32 αντίστοιχα τής έκλεισαν θέση στους «16» μετατρέποντας σε «two-men show» τη νίκη κόντρα στη Σκωτία 3-1. Ωστόσο, στο κρίσιμο ματς με την Ισπανία θα στερηθούν τον Ιβάν Πέρισιτς, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Σημαντικό πλήγμα μιας και ο 32χρονος εξτρέμ είναι αυτός που έχει συμμετοχή σε έξι γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια για την Κροατία σε μεγάλα τουρνουά (4 γκολ, 2 ασίστ). Βέβαια, από το Μουντιάλ του 2018 κι έπειτα η Κροατία απέτυχε να σκοράρει μόλις μια φορά στα 10 ματς σε μεγάλα τουρνουά. Ο Λούκα Μόντριτς έγινε ο γηραιότερος Κροάτης που σκοράρει σε EURO. Οι Κροάτες πάντως καλούνται να βελτιώσουν την άμυνά τους. Αλλωστε, δύο φορές έχει μείνει απαραβίαστη η εστία τους στα 19 πιο πρόσφατα παιχνίδια της ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

Κροατία (4-3-3): Λιβάκοβιτς – Γιουράνοβιτς, Βίντα, Τσάλετα-Τσαρ, Γκβάρντιολ – Κόβατσιτς, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς – Βλάσιτς, Πέκτοβιτς, Ρέμπιτς

Να σπάσει το αρνητικό σερί η Ισπανία

Η Ισπανία συνέτριψε 5-0 τη Σλοβακία με πρωταγωνιστή τον Σαράμπια προκρίθηκε ως δεύτερη του 5ου ομίλου και παράλληλα απέδειξε πως μπορεί περισσότερα σε αυτό το τουρνουά. Βέβαια, μετά την κατάκτηση του ΕURO το 2012, η Ισπανία έχει αποκλειστει δυο διαδοχικές φορές στη φάση των «16». «Η Κροατία δεν είναι μόνο ο Μόντριτς, είναι πολύ παραπάνω» τόνισε ο Ολμο. Οι Ιβηρες δεν έπεισαν στις δυο πρώτες αγωνιστικές με Σουηδία και Πολωνία, ωστόσο έχουν τις λύσεις για να κάνουν τη διαφορά. Αλλωστε, μετρούν έξι διαφορετικούς σκόρερ. Υπάρχει πάντως θέμα με τα… πέναλτι. Εξι από τα 9 τελευταία πέναλτι της Ισπανίας σε τελική φάση Euro ήταν άστοχα! Δεν υπάρχει άλλη ομάδα με αντίστοιχα τόσο αρνητικό ρεκόρ. Ο Μπουσκέτς επέστρεψε μετά από κορονοϊό, βοήθησε αισθητά στην εικόνα της ομάδας και θα είναι κανονικά στην ενδεκάδα.

Ισπανία (4-3-3): Σιμόν – Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Π. Τόρες (Ε. Γκαρθία), Αλμπα – Κόκε, Μπουσκέτς, Πέδρι – Σαράμπια (Ολμο), Μοράτα (Φ. Τόρες), Ζ. Μορένο

Σχολιάστε

X