Πολωνία - Σλοβακία: Με το βλέμμα στον Λεβαντόφσκι!

Πολωνία – Σλοβακία: Με το βλέμμα στον Λεβαντόφσκι!

Εναρξη: 19.00 , 14/06/2021
Γήπεδο: «Κρεστόφσκι», Αγία Πετρούπολη

Η Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αντιμετωπίζει στο «Κρεστόφσκι» της Αγίας Πετρούπολης τη Σλοβακία για το πρώτο βήμα πρόκρισης στη νοκ άουτ φάση. 

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου Euro 2020 εδώ!

Τα βλέμματα στον Λεβαντόφσκι

Στα Μουντιάλ έχει τις διακρίσεις (δυο φορές την 3η θέση), ωστόσο θέλει να κάνει την υπέρβαση και στο EURO. Το 2008 η Πολωνία κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά και φέτος θα βρεθεί στο τέταρτο συνεχόμενο Ευρωπαϊκό της Πρωτάθλημα. Ωστόσο, στα τρία από αυτά δεν είχε ιδανική παρουσία. Ετσι, καλύτερη παρουσία το 2016, όταν αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Πορτογαλία. Ο Πάουλο Σόουζα έχει δημιουργήσει ένα δεμένο σύνολο και παίκτες όπως ο Λινέτι, ο Μίλικ, ο Ζιελίνσκι βοηθούν αρκετά. Βέβαια, στηρίζει πάρα πολλά στον ηγέτη και πιο «καυτό» φορ στην Ευρώπη τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Στα προκριματικά, οι «Αετοί» πήραν εύκολα την πρώτη θέση με οκτώ νίκες και μόνο δύο απώλειες.

Ο Λεβαντόφσκι με έξι γκολ και ο Πιάτεκ με τέσσερα πέτυχαν μαζί δέκα από τα 18 γκολ της ομάδας τους! Βέβαια, ο σταρ της Μπάγερν σε τελική φάση Μουντιάλ ή EURO δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά έχοντας μόλις ένα τέρμα σε 10 ματς. Η Πολωνία δεν έχει σκοράρει περισσότερα από ένα γκολ σε 11 παιχνίδια της στα τελικά του EURO. Αλλωστε, έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία εννέα παιχνίδια της σε ένα μεγάλο τουρνουά κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία στο Euro 2016. Το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ήταν ο τραυματισμός του Μίλικ (φορ, Μαρσέιγ), που έμεινε εκτός αποστολής. Νωρίτερα είχε μείνει και ο Πιόντεκ (φορ, Χέρτα). «Αν είμαστε συγκεντρωμένοι, παίξουμε επιθετικά με και χωρίς την μπάλα, τότε χάρη στην ποιότητα των παικτών που διαθέτουμε, θα μπορούμε να σκεφτόμαστε τους τρεις βαθμούς» τόνισε ο Πάουλο Σόουζα.

[jsMatches id =”166425″ group_id=”81″ partic_id=”216408″ quantity=”6″ emblems=”0″ venue=”0″ season=”0″ slider=”0″ layout=”0″ groupbymd=”0″ morder=”0″ display_name =”1″]

Η Σλοβακία θέλει να κάνει τη διαφορά!

H Σλοβακία συμμετέχει για δεύτερη διαδοχική φορά σε τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και θέλει να πάει κόντρα στα προγνωστικά. Η Σλοβακία μπορεί να μην προκρίθηκε από τον όμιλο, όμως είχε μια δεύτερη ευκαιρία, μέσω των μπαράζ του Nations League. Στον ημιτελικό απέκλεισε την Ιρλανδία στα πέναλτι κι έπειτα στο Μπέλφαστ, νίκησε τη Βόρεια Ιρλανδία στην παράταση με γκολ του Ντούρις (1-2). Ο 33χρονος Μάρεκ Χάμσικ παραμένει ο ηγέτης της ομάδας, έτοιμος να την οδηγήσει στην υπέρβαση, ενώ ο τερματοφύλακας της Νιουκάστλ, Μάρτιν Ντρουμπράβκα παραμένει μια εξαιρετική λύση. Σημαντικές μονάδες οι: Μίλαν Σκρίνιαρ, Γιούραϊ Κούτσκα, Πέτερ Πέκαρικ.

Το 2018 ανέλαβε ο Πάβελ Χάπαλ, που όμως απολύθηκε μερικές μέρες πριν το ματς με τη Βόρεια Ιρλανδία, όπου πανηγυρίστηκε η πρόκριση στο Euro, μιας και είχε υποβιβαστεί στην τρίτη κατηγορία του Nations League. Ο Στέφαν Τάρκοβιτς φιλοδοξεί να βάλει τη δικιά του πινελιά. Αήττητη (με δύο ισοπαλίες) ολοκλήρωσε τα φιλικά παιχνίδια πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και την προετοιμασία της. «Η Πολωνία είναι μια δυνατή ομάδα, ο καινούριος προπονητής έφερε νέους παίκτες. Εχουμε αναλύσει καλά την αντίπαλό μας, ξέρουμε τα δυνατά σημεία της και ξέρουμε και πού να χτυπήσουμε» τόνισε ο τεχνικός της ομάδας.  Στην προηγούμενη εμφάνισή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2016, κανένας παίκτης δεν συμμετείχε σε περισσότερα γκολ (1 γκολ, 1 ασίστ), δεν είχε περισσότερα σουτ (10) ή έκανε πιο επιτυχημένα περάσματα (181) για τη Σλοβακία από τον Μάρεκ Χάμικ.

Σχολιάστε

X