Τουρκία - Ιταλία: Δύσκολη πρεμιέρα στο Euro για τους Ατζούρι!

Τουρκία – Ιταλία: Δύσκολη πρεμιέρα στο Euro για τους Ατζούρι!

Εναρξη: 22.00, 11/06/2021
Γήπεδο: Ολίμπικο

To Euro 2020 στη σέντρα και όλα τα βλέμματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα είναι στραμμένα στο «Ολίμπικο», για τη μεγάλη πρεμιέρα ανάμεσα σε Τουρκία και Ιταλία.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου Euro 2020 εδώ!

Δύσκολη αρχή για την Ιταλία στο Ολίμπικο

Η οικοδέσποινα του 1ου ομίλου Ιταλία, απέναντι σε ένα από τα πιο δυναμικά αουτσάιντερ. Το αήττητο σύνολο του Ρομπέρτο Μαντσίνι εδώ και μια τριετία, κόντρα στην ομάδα του Σενιόλ Γκιουνές, του «αρχιτέκτονα» της μεγαλύτερης διεθνούς επιτυχίας της χώρας με την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002.

Η Ιταλία του Μαντσίνι θέλει να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της και το απέδειξε με τις εμφανίσεις της. Ο πρώην τεχνικός της Σίτι χρειάστηκε λίγο χρόνο για να βάλει τη σφραγίδα του και τα κατάφερε εξαιρετικά. Αήττητη σε 25 ματς η Ιταλία, με την τελευταία ήττα να… χάνεται τον Σεπτέμβριο του 2018 (0-1 από την Πορτογαλία). Στα προκριματικά πέτυχε 37 γκολ και δέχθηκε μόλις 4, με το 9-1 κόντρα στην Αρμενία να περνά στην ιστορία. Η Ιταλία παρουσία  17.659 φιλάθλων θα επιδιώξει να επεκτείνει το αήττητο σερί της στα 28 (!) παιχνίδια.

Χωρίς ήττα η Ιταλία στο «Ολίμπικο» σε ματς τελικής φάσης Μουντιάλ και Euro. Εξι νίκες και 2 ισοπαλίες ο απολογισμός της, στα 7 τελευταία δεν δέχτηκε ούτε γκολ! Οδηγός της η πρεμιέρα του Euro 2000, όποτε και είχε επικρατήσει της Τουρκίας με 2-1 στην μοναδική τους προηγούμενη συνάντηση σε τελική φάση. Πλήγμα για τους Ιταλούς ο τραυματισμός του Πελεγεκρίνι, τη θέση του οποίου πήρε ο Καστροβίλι. Το σύνολο του Ρομπέρτο Μαντσίνι απέδειξε και στα δύο φιλικά προετοιμασίας με Σαν Μαρίνο (7-0) και (κυρίως) Τσεχία (4-0) ότι θα είναι μια από τις πιο απολαυστικές ομάδες στο «μάτι».

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Φλορέντσι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα – Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Λοκατέλι – Μπεράρντι, Ινσίνιε, Ιμόμπιλε

[jsMatches id =”166425″ group_id=”69″ partic_id=”216342″ quantity=”6″ emblems=”0″ venue=”0″ season=”0″ slider=”0″ layout=”0″ groupbymd=”0″ morder=”0″ display_name =”2″]

Για την έκπληξη στην πρεμιέρα η Τουρκία

Για την Τουρκία είναι η 5η της συμμετοχή στην τελική φάση του Euro. Στις προηγούμενες 4 πρεμιέρες της πέτυχε ισάριθμες ήττες, ωστόσο τώρα θέλει να μπει με το δεξί! Παράλληλα, στα 10 τελευταία παιχνίδια της σε Euro και Μουντιάλ, η Τουρκία έχει κρατήσει το μηδέν μόλις μια φορά (2-0 την Τσεχία το 2016).

Ο Γκιουνές τονίζει ότι η ομάδα του δεν ήρθε στο τουρνουά για να πάρει απλά τους βαθμούς της πρόκρισης, αλλά θέλει να την δει να παίζει ποδόσφαιρο με στυλ. Αλλωστε, στα προκριματικά του Μουντιάλ τον περασμένο Μάρτιο, η Τουρκία με ηγέτη τον Μπουράκ Γιλμάζ και μαέστρο τον Χακάν Τσαλχάνογλου γοητεύει σταθερά τα πλήθη, για αυτό και οι προσδοκίες επιτυχίας έχουν αυξηθεί στο αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα. «Εμείς θέλουμε να παίξουμε το δικό μας ποδόσφαιρο απέναντι σε τέτοιου είδους ομάδες. Αν κάνουμε καλή αρχή, τότε έχουμε ελπίδες για πρόκριση. Γι’ αυτό είναι λίγο πιο σημαντικό το ματς με την Ιταλία», δήλωσε για το παιχνίδι ο ομοσπονδιακός Σενιόλ Γκιουνές.

Στα φιλικά πάντως έπαιξε «σβηστά», με απολογισμό δύο νίκες κόντρα σε Αζερμπαϊτζάν (2-1) και Μολδαβία (2-0) και μια ισοπαλία κόντρα στη Γουινέα. Θυμίζουμε, πως ανάμεσα στους περίπου 18.000 φιλάθλους θα βρίσκονται 3000 φίλοι της Τουρκίας.

Τουρκία (Σενιόλ Γκιουνές): Τσακίρ – Τσελίκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσού, Μεράς – Γιοκουσλού, Τουφάν, Τσαλχάνογλου, Γιαζιτζί, Καραμάν – Γιλμάζ

Σχολιάστε

X