Ρεκόρ έτοιμα να... σπάσουν στο EURO!

Ρεκόρ έτοιμα να… σπάσουν στο EURO!

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ συμπεριέλαβε τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ στην αποστολή της Αγγλίας κι ένα μεγάλο ρεκόρ σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι στα σκαριά. Αλλωστε, αν ο εξτρέμ της Ντόρτμουντ πατήσει χορτάρι τότε θα γίνει ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του EURO, μιας και θα αφήσει πίσω του τον Ολλανδό Βίλεμς (18 ετών και 71 ημερών).

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου Euro 2020 εδώ!

Ο τελικός του Euro 2020 είναι στις 11 Ιουλίου, όταν και ο Μπέλινγκχαμ θα είναι 18 ετών και 12 ημερών. Ωστόσο, ο ο Άγγλος έχει ανταγωνιστή, μιας και ο Πολωνός Κάσπερ Κοζλόσκι είναι νεότερος 109 ημέρες, και μπορεί να κάνει το ρεκόρ δικό του. Αυτό είναι μόνο ένα από τα ρεκόρ που θα μπορούσε να σπάσει στο Euro 2020!

Ορισμένα ρεκόρ δεν θα σπάσουν, όπως το κατόρθωμα του Κριστιάνο Ρονάλντο να εμφανιστεί σε 21 αγώνες EURO, μιας και στη 2η θέση και τρεις αγώνες λιγότερους είναι ο Μπαστιάν Σβαΐστάιγκερ. Μερικά είναι αναπόφευκτα, άλλα θα χρειαστούν τεράστια δόση τύχης για να συμβούν. Ποια είναι αυτά;

Νεαρότερος σκόρερ σε EURO

Αυτό το ρεκόρ έσπασε δυο φορές σε διάρκεια τεσσάρων ημέρων στο EURO 2004! Στις 17 Ιουνίου ο Γουέιν Ρούνεϊ κόντρα στην Ελβετία έγινε ο νεαρότερος σκόρερ, αλλά ο Ελβετός Γιόχαν Φονλάντεντ βρήκε δίχτυα κόντρα στους Γάλλους κι έσπασε το ρεκόρ του Αγγλου. Εχουν περάσει 17 χρόνια από τότε και οι Μπέλινγκχαμ, Κοζλόφσκι έχουν τη μεγάλη ευκαιρία…

Περισσότερα διεθνή γκολ

Ο Αλι Νταεΐ, σταμάτησε να παίζει το 2006/2007 μετά από μια καριέρα κυρίως στην πατρίδα του, αλλά επίσης σε Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Γερμανία (Αρμίνια, Μπάγερν, Χέρτα), έχοντας το ρεκόρ γκολ με τις εθνικές ομάδες (109 τέρματα σε 149 παιχνίδια). Ένα ρεκόρ που… απειλεί τώρα ο Ρονάλντο. Ο CR7 μετρά 103 και θέλει ακόμα έξι με την Πορτογαλία για να ισοφαρίσει ένα ιστορικό ρεκόρ! Οι Ιβηρες θα παίξουν με την Ισπανία και το Ισραήλ σε φιλικά πριν μπουν στον «όμιλο του θανάτου» με Γαλλία, Γερμανία και Πορτογαλία. Θα τα καταφέρει ο Κριστιάνο;

Τα περισσότερα γκολ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Το Euro 2020 θα είναι το πέμπτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ρονάλντο και σε τρία από τα τέσσερα τελευταία, έφτασε τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά. Επίσης, δεν συμμετείχε ποτέ σε Εuro χωρίς να σκοράρει… Eτσι, αν πετύχει τουλάχιστον ένα τέρμα, τότε θα αφήσει πίσω του τον Μισέλ Πλατινί και θα είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Εάν δεν σκοράρει για οποιονδήποτε λόγο, ο Αντουάν Γκριεζμάν, που έχει έξι γκολ σε EURO θα κάνει τα πάντα για να τον ξεπεράσει. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα ήταν ο πρώτος σκόρερ στο Euro 2016 με έξι γκολ.

Μεγαλύτερη νίκη σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Στο Euro 2016 είδαμε για πρώτη φορά την εκτεταμένη μορφή της διοργάνωσης με 24 ομάδες. Θεωρητικά, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι οι καλύτερες ομάδες έχουν περισσότερες πιθανότητες για μεγαλύτερες νίκες. Το 2016, η νίκη του Βελγίου με 4-0 εναντίον της Ουγγαρίας στους «16» αποδείχθηκε η μεγαλύτερη νίκη, ενώ πέντε ομάδες επικράτησαν των αντιπάλων τους τουλάχιστον με τρία γκολ διαφορά. Το 5-0 της Γαλλίας στο EURO 1984 κόντρα στο Βέλγιο, το 5-0 της Δανίας κόντρα στη Γιουγκοσλαβία το 1984, το 6-1 της Ολλανδίας κόντρα στη Γιουγκοσλαβία και το 5-0 της Σουηδίας απέναντι στη Βουλγαρία το 2004 είναι οι μεγαλύτερες νίκες στη διοργάνωση.

 

Τα περισσότερα γκολ που σημειώθηκαν σε EURO!

Τα περισσότερα παιχνίδια σημαίνουν αναπόφευκτα περισσότερα γκολ, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στο Euro 2016 σημειώθηκαν 108 τέρματα. Αλλωστε, ήταν η χρονιά που το τουρνουά επέκτεινε τη μορφή του. Φαίνεται πολύ πιθανό ότι το Euro 2020 θα μπορούσε να έχει περισσότερα από 108 γκολ, ωστόσο με την είσοδο του VAR, δεν αποκλείεται τέρματα να ακυρωθούν! Θυμίζουμε, πως στην Premier League, χάρη στο VAR δεν μέτρησαν 42 γκολ, αν και με την τεχνολογία είχαμε περισσότερα πέναλτι!

Περισσότερες παρουσίες σε EURO!

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε κι αυτό το ρεκόρ θα σπάσει με βεβαιότητα! Πότε; Οταν ο Ρονάλντο παίξει το πρώτο του λεπτό στο Euro 2020, καθώς είναι ο μόνος παίκτης εν ενεργεία που θα αγωνιστεί στο 5ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, θα μπορούσε κι αυτός να πάρει μέρος στο 5ο του τουρνουά, αλλά ο τραυματισμός στο γόνατο στάθηκε εμπόδιο. Είναι μια απόδειξη για την ανθεκτικότητα του Ρονάλντο, αφού σε 17 έτη ήταν σε όλα τα μεγάλα ραντεβού. Τη δεδομένη στιγμή 17 παίκτες έχουν συμμετοχή σε τέσσερις διοργανώσεις.

Σχολιάστε

X