Γαλλία - Γερμανία: Με τον αέρα του φαβορί στο ντέρμπι οι Τρικολόρ!

Γαλλία – Γερμανία: Με τον αέρα του φαβορί στο ντέρμπι οι Τρικολόρ!

Ντέρμπι στον όμιλο του… θανάτου, όπου η Γαλλία αντιμετωπίζει τη Γερμανία στο Μόναχο και θα παρουσιαστεί με τον τίτλο του φαβορί. 

Με τον αέρα του φαβορί η Γαλλία

Η παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γαλλία σφράγισε το εισιτήριο για τα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αφήνοντας πίσω της Τουρκία, Ισλανδία και Αλβανία. Επειτα από δέκα στροφές πέτυχε οκτώ νίκες, αν και η εικόνα της κόντρα στην Τουρκία δεν ήταν η καλύτερη (μια ισοπαλία και μια ήττα).

Η Γαλλία δεν εντυπωσίασε με την εικόνα της, ωστόσο η ποιότητα του ρόστερ, αλλά και η εμπειρία της έδωσαν το εισιτήριο για τα τελικά του EURO 2020. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν πέτυχε 25 γκολ έχοντας ως πρώτο σκόρερ της τον Ζιρού με έξι τέρματα. Αμυντικά τα πήγε καλα, κράτησε ανέπαφη την εστία της στα πέντε από τα δέκα ματς.

Μπαπέ, Πογκμπά, Καντέ, Γκριζμάν, Βαράν αποτελούν εγγύηση επιτυχίας, ενώ η επιστροφή του Καρίμ Μπενζεμά για πρώτη φορά μετά το μεγάλο σκάνδαλο που τον άφησε εκτός Μουντιάλ κάνει πιο ισχυρή τη Γαλλία. Ο έκτος όμιλος είναι σκληρός και οι Τρικολόρ των δυο ευρωπαϊκών ξέρουν πως δεν έχουν περιθώρια για απώλειες. στο τελευταίο φιλικό απέναντι στη Βουλγαρία στο «Σταντ ντε Φρανς» (3-0) oι Γάλλοι έδειξαν πως βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.

Γαλλία (4-3-1-2): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερναντέζ, Πογκμπά, Τολισό, Καντέ, Γκριζμάν, Μπενζεμά, Μ’Μπαπέ

Στο Μόναχο για το πρώτο βήμα η Γερμανία

Η Γερμανία δεν χάνει τα μεγάλα ραντεβού! Στα προκριματικά του Εuro είχε δύσκολα εμπόδια όπως την Ολλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία, ωστόσο η εμπειρία της ήταν αρκετή για να τη στείλει στα τελικά του EURO! Η εντός έδρας ήττα με 4-2 από τους Ολλανδούς δεν χάλασε την εξαιρετική εικόνα στην προκριματική φάση, όμως στέρησε από την ομάδα του Γιοακίμ Λεβ το απόλυτο νικών (επτά νίκες και μια ήττα). Εντυπωσιακή στην επίθεση, πέτυχε 30 γκολ, ενώ νίκησε και τους Οράνιε εκτός έδρας. Ο Ιλκάι Γκουντογκάν και ο Τίμο Βέρνερ είναι παίκτες – βαρόμετρα για την πορεία της Γερμανίας προς την κορυφή!

Ο Γιόακιμ Λεβ στην τελευταία του παρουσία στον πάγκο της Εθνικής θέλει να κάνει ξανά τη διαφορά. Εχει ομάδα με ταλέντο, ενθουσιασμό και ξέρει τον τρόπο για να βγει από το αδιέξοδο. Η πολυνίκης του θεσμού Γερμανία (τρεις κατακτήσεις μαζί με την Ισπανία) βρίσκεται στον πιο δύσκολο όμιλο, σε γκρουπ… τρόμου μαζί με Γαλλία και Πορτογαλία, ωστόσο θα δώσει και τα τρία της ματς στο Μόναχο. Απέναντι σε αδύναμο αντίπαλο, η Γερμανία έφτασε σε άνετη επικράτηση με 7-1 στο τελευταίο φιλικό της στις 7 Ιουνίου.

Γερμανία (3-4-3): Νόιερ, Γκίντερ, Χούμελς, Ρούντιγκερ, Κίμιχ, Γκουντογκάν, Κρόος, Γκόσενς, Χάβερτς, Γκνάμπρι, Μίλερ

Γαλλία – Γερμανία, οι αριθμοί του ντέρμπι

Αυτή θα είναι η έκτη συνάντηση μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας σε ένα μεγάλο τουρνουά, αλλά η πρώτη τους σε φάση ομίλων. Δυο νίκες για κάθε ομάδα και μια ισοπαλία.

Η μοναδική προηγούμενη συνάντηση της Γαλλίας και της Γερμανίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν στα ημιτελικά του 2016. Η Γαλλία κέρδισε 2-0 με πρωταγωνιστή τον Γκριεζμάν.

Η Γαλλία είναι αήττητη στα πέντε τελευταία παιχνίδια της εναντίον της Γερμανίας επι γερμανικού εδάφους (τρεις νίκες, δυο ισοπαλίες). Το τελευταίο τους ραντεβού στο Μόναχο έληξε χωρίς γκολ (Allianz Arena, Σεπτέμβριος 2018).

Η Γαλλία συμμετέχει στο 10ο EURO και 8ο διαδοχικό. Μόνο η Γερμανία και η Ισπανία (3 η καθεμία) έχουν κερδίσει περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα από τη Γαλλία.

Η μοναδική ήττα της Γαλλίας σε πρεμιέρα EURO ήταν το 1960 (4-5 από την Γιουγκοσλαβίας). Οι Τρικολόρ είναι αήττητοι από τότε έχοντας πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Η Γερμανία δεν έχει χάσει ποτέ σε πρεμιέρα της στο τουρνουά έχοντας επτά νίκες και πέντε ισοπαλίες. Την τελευταία φορά που δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον πρώτο τους αγώνα ήταν το 2004 (1-1 κόντρα στην Ολλανδία).

Η Γερμανία συμμετέχει στο 13ο ΕURO, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν έχει σημειώσει τέσσερα γκολ κόντρα στη Γερμανίας, τα περισσότερα από ό, τι κόντρα σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Αν ο Ντιντιέ Ντεσάν σηκώσει το τρόπαιο του Euro, θα γίνει ο πρώτος που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ως παίκτης και προπονητής.

Μόνο δύο Ευρωπαίοι τερματοφύλακες έχουν κάνει περισσότερες εμφανίσεις σε μεγάλα διεθνή τουρνουά από τον εντυπωσιακό Μάνουελ Νόιερ (27): Κασίγιας και Μπουφόν (31 ο καθένας).

Αυτό θα είναι το 18ο παιχνίδι του Λεβ ως τεχνικός στο EURO και φυσικά αποτελεί ρεκόρ. Ο Λεβ οδήγησε τη Γερμανία στους ημιτελικούς σε πέντε από τα έξι προηγούμενα τουρνουά του, με μοναδική εξαίρεση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 (αποκλεισμός στους ομίλους).

[jsMatches id =”166425″ group_id=”84″ partic_id=”216390″ quantity=”6″ emblems=”0″ venue=”0″ season=”0″ slider=”0″ layout=”0″ groupbymd=”0″ morder=”0″ display_name =”1″]

Σχολιάστε

X