ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Το σερί της ΑΕΚ και ο… φρέσκος Ολυμπιακός!

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Το σερί της ΑΕΚ και ο… φρέσκος Ολυμπιακός!

 

ΑΕΚ και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας την Κυριακή (07/10) στις 20:30 για την 6η αγωνιστική, με τις δύο ομάδες να συνθέτουν το τρίτο διαδοχικό ντέρμπι στη Σούπερ Λιγκ, μετά το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Μεσοβδόμαδα, τόσο η Ενωση, όσο και οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους, από Μπενφίκα (2-3) και Μίλαν (1-3) αντίστοιχα. «Εχτισε» καλή παράδοση στα τελευταία η ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, ξεκούραση μεσοβδόμαδα για τους… βασικούς παίκτες του Ολυμπιακού στο Μιλάνο!

Το… οξυγόνο και η άσχημη παράδοση!

Ευρωπαϊκή αποστολή για τον Ολυμπιακό μεσοβδόμαδα, κόντρα σε μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ευρώπης, τη Μίλαν, για τη δεύτερη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1. Κι’ όμως, ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε την απόφαση, να αφήσει αρκετά… πρώτα βιολιά στην Ελλάδα για ξεκούραση, ενώ άλλοι που κατέγραψαν πολλά χιλιόμετρα μέχρι στιγμής να κάθονται στο πάγκο του «Σαν Σίρο».

Ο Πορτογάλος τεχνικός έδειξε τη διάθεση να παίξει με αναπληρωματικούς στην Ιταλία, δίνοντας στον κόσμο να καταλάβει ότι πρωταρχικός στόχος ήταν η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα εντός συνόρων, μετά την πρόσφατη ήττα (0-1) από τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του Φαλήρου. Η νίκη κόντρα στην ΑΕΚ θεωρείται επιτακτική ανάγκη, παρ’ όλα αυτά η εικόνα των Πειραιωτών στο Μιλάνο άφησε ικανοποιητικά σημάδια και σίγουρα δεν θεωρείται δίκαιη η ήττα βάσει εμφάνισης. Οι «κομμένοι» από την αποστολή του Μιλάνο, Βούκοβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Ομάρ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης βρίσκονται κανονικά στη διάθεση του Μαρτίνς για το ματς με την ΑΕΚ.

Ενας Ολυμπιακός που τα τελευταία χρόνια δεν έχει θετικό απολογισμό στα εκτός έδρας ντέρμπι. Αν εξαιρέσουμε τις αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ πέρσι και Παναθηναϊκό το 2015 που πήρε τις νίκες άνευ αγώνα, τα νούμερα δεν είναι ικανοποιητικά. Τελευταία νίκη των Πειραιωτών στις 4 Οκτωβρίου του 2015, στη νίκη τους με 2-0 στην «Τούμπα» επί του ΠΑΟΚ με τα γκολ των Ιντέγιε και Μιλιβόγεβιτς. Εκτοτε, κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό μετράει σε έξι αναμετρήσεις, ισάριθμες ήττες.

Βρίσκει «γιατρικό»

Λίγο έλειψε να πραγματοποιήσει «επική» ανατροπή μεσοβδόμαδα στο Τσάμπιονς Λιγκ η ΑΕΚ κόντρα στην Μπενφίκα, αφού το 0-2 του πρώτου μέρους, λίγο έλειψε για να γίνει 3-2, αν οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν πιο εύστοχοι, ουσιώδεις, αλλά και… τυχεροί! Η Ενωση εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω στο δεύτερο ημίχρονο, λόγω αποβολής από πλευράς Πορτογάλων, με τον Βίκτωρα Κλωναρίδη να απαντάει με δύο γρήγορα γκολ. Η κακή αμυντική αντιμετώπιση έφερε το 2-3 και τη νίκη της Μπενφίκα.

Κόντρα στον Ολυμπιακό, η πρωταθλήτρια Ελλάδας καλείται να βρει το γιατρικό, αφού στο τελευταίο καρέ αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις μετράει μία νίκη (επί του ΟΦΗ με 3-0) και τρεις ήττες από τον Αγιαξ (0-3), τον ΠΑΟΚ με 2-0 εκτός έδρας για τη Superleague και το πρόσφατο με την Μπενφίκα (2-3 εντός). Ενόψει Ολυμπιακού, ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα έχει τον Λιβάγια «φρέσκο», αφού δεν αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ λόγω τιμωρίας, όμως το δίδυμο των Σιμόες, Γαλανόπουλου παίζει «σερί» και ενδέχεται να δούμε τον Τσόσιτς στον άξονα. Εκτός ο μπακ Λόπες, δύσκολα ο στόπερ Οικονόμου.

Πρόσφατη παράδοση

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: 2-1 (Κύπελλο Ελλάδος)
Ολυμπιακός – ΑΕΚ: 1-2 (Σούπερ Λιγκ)
Ολυμπιακός – ΑΕΚ: 0-0 (Κύπελλο Ελλάδος)
ΑΕΚ – Ολυμπιακος: 3-2 (Σούπερ Λιγκ)
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: 0-1 (Κύπελλο Ελλάδος)
Ολυμπιακός – ΑΕΚ: 1-2 (Κύπελλο Ελλάδος)
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: 1-0 (Σούπερ Λιγκ)
Ολυμπιακός – ΑΕΚ: 3-0 (Σούπερ Λιγκ)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Superleague με 100+ ειδικά!

Σχολιάστε

X