Αυτοί που στον αστράγαλο είχαν… διαβήτη! Ποιος είναι ο κορυφαίος πασέρ; (Poll)

Αυτοί που στον αστράγαλο είχαν… διαβήτη! Ποιος είναι ο κορυφαίος πασέρ; (Poll)

Παίκτες που «κολλούσαν» την μπάλα στα πόδια τους, ποδοσφαιριστές που στον αστράγαλο είχαν… διαβήτη. Από τον Ροναλντίνιο στον Μέσι κι από τον Πίρλο στον Ντε Μπρόινε, παίκτες που μάγεψαν με τις ασίστ και τις μεταβιβάσεις τους. Σαν ένα πόδι ρομπότ που ξέρει πως να κάνει τις πιο δύσκολες κάθετες να μοιάζουν τόσο απλές… Το bwin News σας παρουσιάζει τους κορυφαίους πασέρ που είδαν τα μάτια μας στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Αντρέα Πίρλο | 1995 – 2018

Μαέστρος! Ο θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών στις πάσες. Δεν ήταν εξαιρετικός μόνο στις στημένες φάσεις, στο πως να κολλάει την μπάλα στα πόδια του, ήταν ένας εντυπωσιακός πλέι μέικερ που μπορούσε να υπαγορεύσει τον ρυθμό του αγώνα και να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ στους συμπαίκτες του. Η επιτυχία του στο γήπεδο ήταν αποτέλεσμα της ικανότητάς του να διαβάζει το παιχνίδι και να κάνει ακριβείς πάσες που έκριναν και τη μοίρα ενός ματς. «Είμαι ένας πλανόδιος τσιγγάνος στο γήπεδο. Θέλω λίγα τετραγωνικά μέτρα στα οποία θα μπορώ να είμαι ο εαυτός μου, κάνοντας αυτό που πιστεύεω: Παίρνω την μπάλα, τη δίνω σε ένα συμπαίκτη και αυτός βάζει γκολ. Αποκαλείται ασίστ και προκαλεί απίστευτη ευτυχία» είχε τονίσει ο ίδιος.

Ροναλντίνιο | 1998 – 2015

Ο απόλυτος σταρ, ο παίκτης που έκανε πλουσιότερο το ποδόσφαιρο με τις εμπνεύσεις, αλλά και φτωχότερο όταν σταμάτησε να έχει διάθεση για μαγικά. Ποιος θα ξεχάσει το σβήσιμο του τσιγάρου, την υπόκλιση του «Μπερναμπέου» ή τα λόγια καρδιάς του Πουγιόλ; Ενας απίθανος τύπος με εμβληματική κοτσίδα που ασυναίσθητα πλέον έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε «μάγο». Είναι αυτός που σκαρφίστηκε μια ντουζίνα κόλπα για να εμπλουτίσει το άθλημα.

Οι περίτεχνες ντρίμπλες δηλαδή, οι no look πάσες, τα λικνίσματα του σώματος με τέτοιο τρόπο που έμοιαζε με χορευτή στο γήπεδο. «Το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που θα μπορούσα να του πω είναι ότι μας έδωσε πίσω το πνεύμα μας. Μας έκανε να χαμογελάσουμε ξανά» έλεγε ο Κάρλες Πουγιόλ για τον παίκτη που ήξερε να κολλάει την μπάλα στο πόδι και να τη μοιράζει όσο λίγοι. Ο αστράγαλός του ένας… διαβήτης, το μυαλό του κοφτερό, έτοιμο να φέρει εις πέρας κάθε εντολή που ερχόταν.

Ειδικά στοιχήματα, νέες αγορές, κορυφαίες αποδόσεις & ατέλειωτο live!

Λιονέλ Μέσι | 2003 –

Ισως ο κορυφαίος παίκτης που πέρασε ποτέ από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Απίθανος σκόρερ, όμως ξέρει να υπερέχει και στον τομέα της πάσας. Αλλωστε, όσοι έπαιξαν δίπλα του στο Μουντιάλ του Κατάρ απόλαυσαν τις πάσες και τις ασίστ του Αργεντινού μάγου. Ο έλεγχος της μπάλας από τον Μέσι, η απίθανη αντίληψη και το ένστικτο να διαλέγει τον σωστό συμπαίκτη του στην αντίπαλη άμυνα είναι ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους ο 35χρονος σταρ παραμένει… άπαιχτος.

Ο Λιονέλ Μέσι θεωρείται ένας από τους καλύτερους πασέρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου λόγω της απίθανης τεχνικής, της δημιουργικότητας και της ικανότητάς του να διαβάζει το παιχνίδι. Έχει την έμφυτη ικανότητα να δίνει ακριβείς πάσες και με τα δύο πόδια, χρησιμοποιώντας συχνά το αριστερό του πόδι για να δημιουργήσει χώρο και το δεξί του πόδι για να δώσει την τελική πάσα. Μπορεί να μοιράσε μικρές, μεσαίες και μακρινές πάσες με την ίδια ακρίβεια. Πριν την έναρξη της σεζόν είχε μοιράσει 398 πάσες, αριθμός μοναδικός…

Νόμιμο & ασφαλές στοίχημα όλο το 24ωρο!

Σεσκ Φάμπρεγας | 2003 – 2022

Τσάβι, Ινιέστα έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ισπανικό ποδόσφαιρο έκαναν τα πάντα ώστε οι Ιβηρες να εκτοξευτούν, όμως εξίσου μεγάλο μερίδιο καρπώνεται και ο Σεσκ Φάμπρεγας, ο παίκτης που είχε «διαβήτη» στον αστράγαλο και ήξερε πότε και πως να πασάρει. Πήρε δυο ευρωπαϊκά με την Ισπανία, ένα Μουντιάλ και σε αυτές τις διακρίσεις ήταν ο καλύτερος πασέρ της ομάδας. Ηταν ο πρώτος που κατέγραψε τουλάχιστον 15 ασίστ σε δυο διαδοχικές σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα.

«Είναι μάγος, έχει μαγικό καπέλο, πασάρει με το αριστερό, πασάρει με το δεξί και όταν πάρουμε το πρωτάθλημα θα το τραγουδάμε ξανά και ξανά…» αυτό φώναζαν οι οπαδοί της Τσέλσι για τον Σεσκ Φάμπρεγας όταν εκείνος είχε αποφασίσει αντί να επιστρέψει στην Άρσεναλ, να δοκιμάσει ένα άλλο μεγάλο κλαμπ του Λονδίνου κι έγινε ένας από αυτούς που ιστορικά έχουν φορέσει τόσο την φανέλα των «κανονιέρηδων», όσο και αυτή των «μπλε» της πρωτεύουσας. Τρομερή αντίληψη, μοναδικό χάρισμα στην πάσα, έγραψε τη δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα μοντέρνα χαφ.

Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων σε Live Streaming*!

Μεσούτ Οζίλ | 2005 – 2023

Οταν τον Μάρτιο του 2023 αποχαιρετούσε τα γήπεδα, όλοι αναρωτιόντουσαν τον λόγο… Είναι αλήθεια πως αυτός ο υπέροχος πλέι μέικερ μπορούσε να παίξει ακόμα για μερικά ακόμη χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο. Ο Οζίλ θεωρείται από πολλούς ως ένας παίκτης που έφερε επανάσταση στον ρόλο της επιθετικής μεσαίας γραμμής, κάνοντας αυτές τις πολύ δύσκολες πτυχές της πάσας και του παιχνιδιού γενικά πολύ εύκολες και αβίαστες. Ηξερε πάντα πως θα βρει τον συμπαίκτη του στη σωστή θέση.

Είχε ένα μοναδικό ταλέντο στο να βρίσκει χώρο και να τον εκμεταλλεύεται με τις πάσες του, δίνοντας συχνά τέλεια σταθμισμένες και χρονομετρημένες πάσες που δίνουν στον παίκτη την τέλεια ευκαιρία να σκοράρει. Η ακρίβεια των μεταβιβάσεων του Οζίλ, ιδιαίτερα η ικανότητά του να δίνει μεγάλες πάσες και ασίστ, ήταν σταθερά από τις καλύτερες στον κόσμο.

Build A Bet*: Συνδυασμός ακόμα περισσότερων αγορών στον ίδιο αγώνα μόνο με ένα κλικ! 

Κέβιν Ντε Μπρόινε | 2008 –

Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο πιο επικίνδυνος, all-round παίκτης στο αγγλικό πρωτάθλημα, αληθινός αρτίστας της μπάλας. Βλέποντάς τον σε πλήρη ανάπτυξη μέσα στο γήπεδο, απλά μένεις με το στόμα ανοιχτό, σκέτη απόλαυση. Λιτές ντρίμπλες, εντυπωσιακά σουτ, αλλά και άψογες μεταβιβάσεις. Ο Ντε Μπρόινε βρέθηκε στα χέρια του επιστήμονα Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος βελτίωσε τις ικανότητές του και κυρίως απογείωσε την δημιουργική του φαντασία.

Απίθανες χρονιές ρεκόρ με 16 ασίστ, με 20 και συνέχισε με διψήφιο αριθμό. Τον Απρίλιο του 2023 έπιασε σε ασίστ τον Ντέιβιντ Μπέκαμ (259), με τον Βέλγο να καταγράφει το μυθικό ρεκόρ του έχοντας παίξει 15.000 αγωνιστικά λεπτά λιγότερο από τον Άγγλο σταρ. Η πάσα του είναι τόσο μαθηματικά-γεωμετρικά υπολογισμένη στο κεφάλι του, ώστε να μη γίνεται να ανακοπεί από τους αμυντικούς… Τα δικά του σλάλομ, οι μαεστρικές αλλαγές παιχνιδιού, οι αδιανόητες κάθετες αποτυπώνουν και στο χορτάρι το παρατσούκλι «Ginger Pele» που του κόλλησαν ως πιτσιρικά στο σχολείο.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X