Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σεβίλλη: Τρία ραντεβού σε μία εβδομάδα!

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σεβίλλη: Τρία ραντεβού σε μία εβδομάδα!

Εναρξη: 20:30, 10/01/2019
Γήπεδο: San Mamés (53.289), Μπιλμπάο

Αθλέτικ Μπιλμπάο και Σεβίλλη διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Σαν Μαμές» το βράδυ της Πέμπτης (20:30) στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ισπανίας, με τις δύο ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες και την Κυριακή (13/01) στο ίδιο γήπεδο για την 19η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν. Την Τετάρτη (16/01) η ρεβάνς στη Σεβίλλη.

Αμφότερες προέρχονται από θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, οι γηπεδούχοι από μεγάλο διπλό στο Βίγκο επί της Θέλτα (2-1), ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν στο ισόπαλο 1-1 με την Ατλέτικο Μαδρίτης εντός έδρας. Στο προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου, η Μπιλμπάο επικράτησε δύο φορές της Ουέσκα με 4-0 (εντός και εκτός έδρας), ενώ η Σεβίλλη ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Βιγιανοβένσε με 0-0 εκτός και 1-0 εντός έδρας.

Αήττητη η Μπιλμπάο με Γκαριτάνο!
Βελτιωμένη αγωνιστικά και αήττητη η Αθλέτικ Μπιλμπάο από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Γκάιθκα Γκαριτάνο στις αρχές Δεκεμβρίου, έχοντας τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στο πρωτάθλημα πήρε σημαντικούς βαθμούς για να «ξεκολλήσει» από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ στο πιο πρόσφατο πήρε σπουδαίο διπλό στο Βίγκο επί της Θέλτα με 2-1.

Ο τρόπος που ξεκίνησε και κύλησε η χρονιά έχουν φέρει την Αθλέτικ Μπιλμπάο να βάζει… προτεραιότητες στη λίστα της! Προφανώς, το πρωτάθλημα βρίσκεται ψηλά και εκεί ποντάρει κερδίζοντας στο φινάλε την παραμονή, για να μην πέσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη δεύτερη κατηγορία. Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ισπανός τεχνικός υπολογίζει ξανά στους Γιεράι (στόπερ) και Ρ. Γκαρθία (μεσοεπιθετικός).

Πρώτο βήμα πρόκρισης για Σεβίλλη
Η Σεβίλλη ανέκαθεν ήταν μία ομάδα που δεν έκανε διακρίσεις, κάθε διοργάνωση την έβλεπε εξίσου σημαντική και αυτό αποτυπώνεται από την πορεία της τα τελευταία χρόνια. Οι πέντε ευρωπαϊκοί τίτλοι στα τελευταία 13 χρόνια, οι δύο τελικοί Κυπέλλου Ισπανίας την τελευταία 3τία. Με αυτό το σκεπτικό πορεύεται τη φετινή χρονιά, βρισκόμενη μέσα σε όλους τους τίτλους!

Η φάση των «16» έφερε την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο δρόμο της την οποία θα συναντήσει τρεις φορές σε διάστημα μιας εβδομάδας, καθώς μεσολαβεί και το ματς για το πρωτάθλημα την Κυριακή. Οι παίκτες του Πάμπλο Μαχίν με ισοπαλία έκλεισαν το 2018 (1-1 στη Λεγκανές), με ισόπαλο αποτέλεσμα μπήκαν στο νέο έτος και το 1-1 με την Ατλέτικο Μαδρίτης εντός έδρας.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σεβίλλη: 1-0 (La Liga 2017-18)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σεβίλλη: 3-1 (La Liga 2016-17)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σεβίλλη: 3-1 (La Liga 2015-16)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σεβίλλη: 1-0 (La Liga 2014-15)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σεβίλλη: 3-1 (La Liga 2013-14)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X