Ουνιόν - Μπάγερν: Στη... μάχη το πρώτο φαβορί

Ουνιόν – Μπάγερν: Στη… μάχη το πρώτο φαβορί

Έναρξη: 19:00, 17/05/2020
Γήπεδο: Stadion An der Alten Försterei (Βερολίνο)

Πριν η Bundesliga διακοπεί εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 η Μπάγερν είχε πάρει για πρώτη φορά διαφορά τεσσάρων βαθμών στην κορυφή. Τώρα, θέλει να κάνει το πρώτο βήμα μετά την επανέναρξη για τον τίτλο στο Βερολίνο απέναντι στην αξιόμαχη Ουνιόν, που φυσικά θα αγωνιστεί χωρίς την παρουσία των οπαδών της.

Μπαράζ ανανεώσεων στην Μπάγερν

Μπορεί η διακοπή να ήταν μεγάλη, όμως οι Βαυαροί αποδείχθηκαν πολύ δραστήριοι. Αρχικά, έδωσαν το χρίσμα στον Χάνζι Φλικ για να συνεχίσει στον πάγκο, προσφέροντάς του συμβόλαιο μέχρι το 2023, το μεγαλύτερο σε διάρκεια στην ιστορία του συλλόγου! Ο Γερμανός τεχνικός έχει κερδίσει τους παίκτες με τη συμπεριφορά και τις ικανότητές του στην επικοινωνία, ώστε εκείνοι να περάσουν το μήνυμα στη διοίκηση, η οποία, μάλιστα, αποδέχθηκε να του δώσει ακόμη μεγαλύτερες αρμοδιότητες στα μεταγραφικά. Δίπλα του από τον προσεχή Ιούλιο θα βρίσκεται ως βοηθός του ο Μίροσλαβ Κλόζε, που υπέγραψε πριν λίγες ημέρες για ένα χρόνο.

Επίσης, ανανεώθηκαν στα συμβόλαια των Ντέιβις, Μίλερ και Τιάγκο, με μοναδική εκκρεμότητα να παραμένει εκείνο του Νόιερ, που προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι ο Νίμπελ, που θα μετακομίσει στο Μόναχο μετά το τέλος της σεζόν από την Σάλκε, δεν θα του στερήσει χρόνο συμμετοχής. Παράλληλα, συνεχίζονται οι επαφές για την απόκτηση του Σανέ από την Μάντσεστερ Σίτι, ενώ σχεδιάζονται ήδη και οι επόμενες κινήσεις. Μοναδικό πρόβλημα αγωνιστικά για τους Βαυαρούς είναι ο τραυματισμός του Κουτίνιο στον αστράγαλο, που όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα με το τέλος του δανεισμού του.

Για την έκπληξη η Ουνιόν

Οι γηπεδούχοι από την άλλη είχαν χάσει πολύ δύσκολα στον πρώτο γύρο από την Μπάγερν με 2-1 με δύο πέναλτι και τώρα θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν εξίσου καλά απέναντι στους πρωταθλητές. Κάθε Κρατίδιο στην Γερμανία έχει τους δικούς του κανόνες και μέχρι πριν λίγες ημέρες η Ουνιόν δεν είχε λάβει ακόμα την άδεια, ώστε να ξεκινήσει κανονικές προπονήσεις.

Οι γηπεδούχοι θα πρέπει να συνηθίσουν και στην ατμόσφαιρα χωρίς οπαδούς. «Είναι ένα δράμα», τόνισε ο πρόεδρος Τσίνγκλερ. «Θα μας λείψει αυτή η ατμόσφαιρα». Οι παίκτες του χρειάστηκε να ταξιδέψουν 300 χιλιόμετρα για να απομονωθούν σε ένα προπονητικό κέντρο στην Σαξονία, όπως επιτάσσουν οι κανόνες που θέσπισε η Bundesliga, ώστε η επανέναρξη να γίνει εφικτή. Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, ο Γιουνούς Μάλι βρισκόταν σε αυστηρή καραντίνα από τις αρχές του Απριλίου, όταν μέλος της οικογένειάς του είχε διαγνωσθεί με Covid-19.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός είναι «υγιής», σύμφωνα με τον σύλλογο, όμως στους κύκλους τεστ που έγιναν τις τελευταίες ημέρες σε όλες τις ομάδες της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας τα αποτελέσματα ήταν αόριστα: το ένα τεστ έβγαινε θετικό, το άλλο αρνητικό. Ο ίδιος δεν έχει συμπτώματα, όμως δεν μπορεί ακόμα να ξεκινήσει προπονήσεις και θα λείψει από το μεγάλο ματς με την Μπάγερν. Θα παρουσιαστεί χωρίς τον κόουτς της, μιας και ο Ουρς Φίσερ, ζήτησε να αποχωρήσει από την καραντίνα που έχει τεθεί η ομάδα, καθώς έφυγε από τη ζωή ο πεθερός του και θέλησε να περάσει αυτές τις μέρες με την οικογένειά του. Ο Ελβετός τεχνικός, θα προπονήσει και πάλι την ομάδα του μόνο όταν υποβληθεί σε δύο τεστ κορονοϊού κι εφόσον αυτά βγουν αρνητικά.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Bundesliga με 200+ ειδικά!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X