Bundesliga: Επανάληψη σκηνικού ή μήπως όχι;

Bundesliga: Επανάληψη σκηνικού ή μήπως όχι;

Η 56η χρονιά του γερμανικού ποδοσφαίρου ανοίγει την αυλαία του απόψε, στο Μόναχο, με τη Μπάγερν να φιλοξενεί τη Χόφενχαϊμ. Οι γηπεδούχοι Βαυαροί έχουν χτίσει μία αυτοκρατορία εντός συνόρων, με 28 πρωταθλήματα στο ενεργητικό τους και δείχνουν και φέτος ένα «κλικ» πιο πάνω από τους υπόλοιπους.

Σύστημα διεξαγωγής
Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις πρώτες ομάδες εξασφαλίζουν θέσεις στο Champions League, οι δυο επόμενες και ο Κυπελλούχος στο Europa League. Από εκεί και πέρα, υποβιβάζονται οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δυο τελευταίες θέσεις ενώ η Τρίτη από το τέλος θα κληθεί να δώσει αγώνες μπαράζ για την παραμονή με ομάδα της Zweiteliga.

Status quo
Αν και η Μπάγερν δεν προέβη σε σημαντική μεταγραφική ενίσχυση αποτελεί και φέτος το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Τα αντίπαλα δέη της ομάδας του Μονάχου, στην προσπάθεια για την κορυφή, θα προσπαθήσουν να γίνουν οι Ντόρτμουντ, Σάλκε και Λειψία που φέρουν προβάδισμα για την κατάληψη των θέσεων της πρώτης τετράδας.

Λίγο πιο πίσω συναντάμε τις Λεβερκούζεν, Γκλάντμπαχ και Χόφενχαϊμ αρχικά και τις Στουτγάρδη, Βόλφσμπουργκ, Χέρτα και Βέρντερ. Άπασες θα διεκδικήσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας ανήκουν οι Άιντραχτ, Μάιντς, Φράιμπουργκ, Άουγκσμπουργκ, Αννόβερο, Φορτούνα Ντίσελντορφ, και Νυρεμβέργη, που θα μονομαχήσουν σκληρά για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Τέσσερα τα νέα πρόσωπα
Οι Κόβατς (Μπάγερν), Φαβρ (Ντόρτμουντ), Ράγκνικ (Λειψία), Χίτερ (Αϊντραχτ) κάνουν ντεμπούτο στους πάγκους, βάζοντας τέλος στην άτυπη παράδοση που θέλει τους μικρότερους συλλόγους να ξεκινούν τη νέα σεζόν με καινούριους τεχνικούς.

Ο καθένας  από τους προαναφερθέντες έχει και ένα ενδιαφέρον βιογραφικό. Ο Κροάτης Κόβατς πέρασε όλη την ποδοσφαιρική καριέρα του στο γεμμανικό πρωτάθλημα, φορώντας τις φανέλες αρκετών ομάδων. Ως προπονητής, έγινε γνωστός  στην εθνική ομάδα της χώρας του αλλά και την Αϊντραχτ, κατακτώντας το περσινό Κύπελλο. Ο Ελβετός Φαβρ είναι πολύπειρος και είχε θετικό πρότερο πέρασμα από Χέρτα και Γκλάντμπαχ. Ο βετεράνος Ράγκνικ τα τελευταία χρόνια έχει τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή στη Λειψία. Φέτος, κάνει διάλειμμα και επιστρέφει σε ρόλο τεχνικού, η χρονιά είναι μεταβατική καθώς από τώρα έχει ανακοινωθεί ότι το επόμενο καλοκαίρι την τεχνική ηγεσία θα αναλάβει ο Νάγκελζμαν (Χόφενχαϊμ). Τέλος, ο Αυστριακός Χίτερ, μετά από αξιόλογη θητεία εντός συνόρων αλλά και Ελβετία, δοκιμάζει τις δυνάμεις του επί γερμανικού εδάφους.

«Ηχηρή» απουσία
Για το τέλος αφήσαμε την περίπτωση του Αμβούργου. Από το 1963 μέχρι και τον περασμένο Μάιο 2018, η ομάδα του μεγάλου λιμανιού είχε αδιάλειπτη παρουσία στη Bundesliga. Με το τέλος της περσινής περιόδου, όμως, μπήκε ένα τέλος, οδυνηρό για τον κόσμο του συλλόγου. Ο «Δεινόσαυρος», όπως είναι το παρατσούκλι του Αμβούργου λόγω του επιτεύγματος να μην είχε υποβιβαστεί ποτέ μέσα στα χρόνια, θα κληθεί να αγωνιστεί φέτος στην Zweiteliga με αυτοσκοπό την άμεση επάνοδο στα «μεγάλα σαλόνια».

Live alerts μέσω της εφαρμογής Bwin Sports! Κατέβασε το app|21+

Σχολιάστε

X