Ολυμπιακός – Μπέρνλι: Στόχος η «καθαρή» νίκη

Ολυμπιακός – Μπέρνλι: Στόχος η «καθαρή» νίκη

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς φιλοξενεί τους Άγγλους της Μπέρνλι στις 21:00, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προκριματικά του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» επιθυμούν ένα αποτέλεσμα που θα τους χαρίσει προβάδισμα ώστε στο «Turf Moor» να μην χρειαστεί να δεινοπαθήσουν για την πρόκριση.

Με μεγάλη διάθεση για τη νίκη
Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε καθόλου απέναντι στους Ελβετούς της Λουκέρνης (4-0, 3-1), έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τους Χριστοδουλόπουλο (4) και Γκερέρο (3) που σκόραραν τα γκολ των Πειραιωτών.

Η χρονιά προμηνύεται απαιτητική στον Πειραιά, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να επιθυμούν την επιστροφή στην κορυφή εντός συνόρων με παράλληλη καλή πορεία στο Europa League. Η έναρξη των υποχρεώσεων στη Super League έχει οριστεί για την Κυριακή (21:30) κόντρα στον Λεβαδειακό, εντός έδρας.

«Η ομάδα μας βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Η Μπέρνλι είναι άπειρη σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά έχει ένα δεμένο σύνολο, έναν προπονητή που βρίσκεται χρόνια στον σύλλογο, το εμπόδιο δεν είναι εύκολο. Εμείς, όμως, δεν αλλάζουμε το πλάνο μας, στόχος μας είναι να κερδίσουμε δίχως να δεχθούμε γκολ. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που μας δίνει η έδρα μας» ανέφερε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς που δεν πρόκειται να προβεί σε ιδιαίτερες αλλαγές στην ενδεκάδα.

«Πρωτάρα» ετών 136
Το μακρινό 1882 ιδρύθηκε η Μπέρνλι, πρωταθλήτρια της αγγλικής λίγκας το 1921 και το 1960, παίρνοντας πρώτη φορά φέτος μέρος στο Europa League. Η περσινή έβδομη θέση στην Premier League της χάρισε την επιστροφή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 52 ολόκληρα χρόνια. Φέρει το παρατσούκλι «clarets» που είναι είδος ερυθρού οίνου και που παραπέμπει στα χρώματά της, τα βιολετί.

Ο Σον Ντάιτς βρίσκεται στον πάγκο από το 2012 και έχει συνδέσει το όνομά του με τις πρόσφατες επιτυχίες του συλλόγου. Ο 47χρονος έφερε τους Χαρτ (γκολκίπερ), Γκίμπσον (στόπερ) και Βύντρα (φορ) στο «Turf Moor» για να ενισχύσει το υπάρχον ρόστερ. Οι «παλιοσειρές» Ντεφούρ (χαφ), Λένον (εξτρέμ) και Ουόλτερς (φορ) είναι γνωστά ονόματα του αγγλικού ποδοσφαίρου.

«Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν μας επετράπη να προπονηθούμε στο γήπεδο του αγώνα. Μάλλον έχει να κάνει με την κατάσταση που βρίσκεται ο χλοοτάπητας. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να πω ότι ήταν εξαιρετικό το γήπεδο στη Νέα Σμύρνη. Ξέρουμε το επίπεδο του Ολυμπιακού αλλά είμαστε εδώ για να παλέψουμε για την πρόκριση. Σέβομαι τον Αλαρντάις, το σχόλιό του δεν ήταν μόνο για την ομάδα μας αλλά γενικότερο, το Europa League είναι μία φανταστική διοργάνωση» δήλωσε ο τεχνικός Σον Ντάιτς που «απάντησε» στον Σαμ Αλαρντάις.

Ο τελευταίος, πολύπειρος προπονητής, είχε υποστηρίξει ότι οι μικρότερες αγγλικές ομάδες δεν αντέχουν να παίζουν σε Premier League και ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ότι ο κίνδυνος αποτυχίας (σ.σ. υποβιβασμού) είναι μεγάλος.

Παίξε νόμιμα στοίχημα από κινητό με υψηλές αποδόσεις! Κατέβασε το app|21+

Σχολιάστε

X