Λουκέρνη – Ολυμπιακός: Σφραγίζουν την πρόκριση οι «ερυθρόλευκοι»

Λουκέρνη – Ολυμπιακός: Σφραγίζουν την πρόκριση οι «ερυθρόλευκοι»

Αύριο στις 20:30 ώρα Ελλάδας, η Λουκέρνη φιλοξενεί τον Ολυμπιακό επί ελβετικού εδάφους, στον επαναληπτικό αγώνα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Η ομάδα του Πειραιά είχε επικρατήσει με το εμφατικό 4-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» την περασμένη εβδομάδα και αν είναι στοιχειωδώς σοβαρή, θα καπαρώσει την πρόκριση.

Ξεκίνημα νωθρό
Η νέα σεζόν δεν έχει εκκινήσει θετικά για τη Λουκέρνη, η οποία και στο πρωτάθλημα παραπαίει. Την περασμένη Κυριακή υποδέχθηκε τους Γιουνγκ Μπόις, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 3-2. Ιδιαίτερο το ματς για τον τεχνικό των φιλοξενούμενων, Γκεράρντο Σεοάνε καθώς μέχρι πέρσι καθόταν στον πάγκο της Λουκέρνης. Συν τοις άλλοις, αποτέλεσε γέννημα-θρέμμα του συλλόγου. Οι Σουρπφ και Γκβίλια πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων. Μετά από τέσσερις αγωνιστικές στη Super League Ελβετίας, οι «κυανόλευκοι» της Λουκέρνης είναι ένατοι, προτελευταίοι, με μόλις τρεις βαθμούς.

Σε επίπεδο Europa League, η Λουκέρνη αποτυγχάνει. Στις πέντε τελευταίες παρουσίες της, από το 2010 και έπειτα, γνωρίζει τον αποκλεισμό από την πρώτη φάση στην οποία αγωνίζεται. Σημειώνεται ότι πέρσι αποκλείστηκε από την κροατική Όσιγεκ (0-2, 2-1) και πρόπερσι από την ιταλική Σασουόλο (1-1, 0-3). Ο αποκλεισμός και φέτος είναι προ των πυλών.

Live alerts μέσω της εφαρμογής Bwin Sports! Κατέβασε το app|21+

Παράσταση για ένα ρόλο
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στο πρώτο ματς και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους Ελβετούς. Ήταν το απόλυτο αφεντικό, μην επιτρέποντας στη Λουκέρνη να πιστέψει ότι θα αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς προσέφεραν γκολ και θέαμα στον κόσμο τους. Οι Χριστοδουλόπουλος (10′, 33′) και Γκερέρο (36′, 84′) βρήκαν δίχτυα, κάνοντας άνω-κάτω την αντίπαλη άμυνα. Σημαντική είδηση ήταν η επανεμφάνιση των Φετφατζίδη και Τοροσίδη, αμφότεροι αγωνίστηκαν ως αλλαγές στα τελευταία λεπτά.

Ενόψει του επαναληπτικού, η αποστολή του Ολυμπιακού δεν περιλαμβάνει αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς. Εκτός έμειναν οι Κούτρης και Νάτχο καθώς δεν είναι 100% έτοιμοι και κρίθηκε σκόπιμο να προφυλαχθούν. Θα είναι ετοιμοπόλεμοι στην επόμενη φάση του Europa League.

Υπενθυμίζεται ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν θετική παράδοση απέναντι σε ελβετικές ομάδες, με τρεις (πλέον) νίκες και δυο ισοπαλίες.

Σχολιάστε

X