Ολυμπιακός – Λουκέρνη: Στόχος το πρώτο βήμα πρόκρισης

Ολυμπιακός – Λουκέρνη: Στόχος το πρώτο βήμα πρόκρισης

Στο Φάληρο και το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Λουκέρνη στις 21:00 στο πρώτο ραντεβού των δυο ομάδων στο πλαίσιο του Europa League. Δυο νίκες και δυο ισοπαλίες αριθμούν οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα σε ελβετικές ομάδες.

Σε μεταβατικό στάδιο
Ο Ολυμπιακός δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τις μεταγραφικές του κινήσεις και δεν έχουμε ακόμη εικόνα της τελικής μορφής που θα έχει το ρόστερ. Υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες, ειδικά με όσους είναι υπό παραχώρηση. Στις αρχές της εβδομάδας ανακοινώθηκε η απόκτηση του χαφ Μπιμπράς Νάτχο, με τον 30χρονο να επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από τέσσερα χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι το δεύτερο μισό της περιόδου 2013-14, είχε φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Δεν έχει πείσει
Ο τεχνικός Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει κατασταλάξει στην ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει απόψε. Τα ερωτηματικά για τις περισσότερες θέσεις είναι αρκετά. Οι δοκιμές που έχουν γίνει δεν έδωσαν λύσεις. Η εικόνα των «ερυθρόλευκων» στα φιλικά με Γκενκ και PSV Αϊντχόφεν δεν ήταν καλή. Η απόδοση της ομάδας του Μαρτίνς στα επόμενα με Γκιόζτεπε και Λεγκανές κυμάνθηκε σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα.

 Live alerts μέσω της εφαρμογής Bwin Sports! Κατέβασε το app|21+

Αποτελεί σκληρό καρύδι
Ο σύλλογος της Λουκέρνης ιδρύθηκε το 1909 και κατέκτησε το πρωτάθλημα την περίοδο 1988-89. Δίχως να αποτελεί την ομάδα-φόβητρο εντός και εκτός Ελβετίας, έχει πραγματοποιήσει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Την πρόσφατη πενταετία τερμάτιζε πάντα μέσα στην πρώτη πεντάδα, πέρσι ήταν τρίτη.

Σε επίπεδο Europa League, πάντως, η Λουκέρνη αποτυγχάνει. Στις πέντε τελευταίες παρουσίες της, από το 2010 και έπειτα, γνωρίζει τον αποκλεισμό από την πρώτη φάση στην οποία αγωνίζεται. Σημειώνεται ότι πέρσι αποκλείστηκε από την κροατική Όσιγεκ (0-2, 2-1) και πρόπερσι από την ιταλική Σασουόλο (1-1, 0-3) στη Serie A.

Αλλαγή στον πάγκο
Ο άκρως επιτυχημένος Γκεράρντο Σεοάνε, που ήταν παράλληλα γέννημα-θρέμμα του συλλόγου, αποχώρησε από τον πάγκο με τη λήξη της περσινής σεζόν, συμφωνώντας με τους πρωταθλητές Γιουνγκ Μπόις για φέτος. Ο Ρενέ Βάιλερ ορίστηκε ως διάδοχός του, με τον 44χρονο να επιστρέφει στο ελβετικό πρωτάθλημα μετά από μία τετραετία. Το 2014 είχε αποχωρήσει από την Ααράου και έκτοτε δούλεψε σε Γερμανία (Νυρεμβέργη) και Βέλγιο (Άντερλεχτ).

Με ελλείψεις
Οι Ελβετοί παρατάσσονται απόψε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δίχως τους βασικούς πέρσι Λούστενμπεργκερ (μπακ), Κνέζεβιτς (στόπερ) και Κουστόδιο (χαφ) ενώ μετράει ημέρες στον σύλλογος ο φορ Γιούριτς που ζήτησε να αποχωρήσει για άλλον σύλλογο. Πέρσι, σκόραρε επτά γκολ και ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας πίσω από τον χαφ Σούρπφ (11 γκολ).

Σχολιάστε

X