Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δίνουν μάχη για τη «σωτηρία» του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δίνουν μάχη για τη «σωτηρία» του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δίνουν την τελευταία φετινή τους ευρωπαϊκή μάχη μέχρι την… επόμενη στο 2022! Οι Πειραιώτες έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση και περιμένουν το… δώρο από τη Φενέρ. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ καλείται να πετύχει γκολ, αρκετά γκολ για να είναι… ήρεμος πως δε θα χάσει την πρόκριση στους «32» του Conference League. 

Όλες οι αποδόσεις Europa League εδώ!

Νίκη στο Βέλγιο ο Ολυμπιακός και… δώρο από τη Φενέρ

Ο Ρέαμπτσουκ σε μια από τις τελευταίες ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό, θα κάνει εξαιρετική σέντρα από αριστερά, ο Τικίνιο είναι στη φάση και με εκπληκτικό πλασέ σηκώνει το Γ. Καραϊσκάκης στο πόδι!!! Οι Πειραιώτες παίρνουν τη νίκη 1-0 επί της Φενέρ και κλειδώνουν την ευρωπαϊκή τους συμμετοχή και το 2022. Η δεύτερη νίκη επί των Τούρκων του έδωσε τη 2η θέση, την παρουσία του στα πλέι οφ του Europa League, αλλά και την… ελπίδα της πρωτιάς!

Ναι, ο Ολυμπιακός με νίκη επί της αδιάφορης Αντβέρπ στο Βέλγιο και παράλληλα ήττα της Άιντραχτ στην Τουρκία εξασφαλίζει την 1η θέση στον όμιλο και την απευθείας παρουσία στους «16» της διοργάνωσης.
Η φετινή ευρωπαϊκή σεζόν είναι διαφορετική. Η UEFA ανακάτεψε την τράπουλα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και το έκανε βάζοντας στην εξίσωση το νεοσύστατο Conference League. Ετσι, οι αλλαγές στο Europa League είναι αρκετές και για πολλούς ευεργετικές. Οι όμιλοι έγιναν οκτώ, όπως στο Champions League. Οι μονομάχοι στα γκρουπ συνολικά 32 –όσοι προκρίνονταν δηλαδή μέχρι πέρσι στην πρώτη φάση των νοκ άουτ.

[jsEntainMatchDetails match_id=”263466″]

Οι πρώτοι των ομίλων βρίσκονται απευθείας στους «16» του θεσμού. Οι δεύτεροι σε αγώνες –νοκ άουτ- με τους τρίτους των ομίλων του Champions League. Ενώ οι τρίτοι σε αγώνες-νοκ άουτ- με τους δεύτερους των ομίλων του Conference League. Ντόμινο… Ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που δεν έρθει το… δώρο από την Τουρκία (παράλληλα με τη δική του νίκη) τότε θα μπει στην κλήρωση της 13ης Δεκεμβρίου, εκεί όπου θα μάθει τον αντίπαλο για την πρόκριση στους «16». Εκεί θα βρει αντίπαλο… αστεράτο, αφού όλοι οι υποψήφιοι προέρχονται από το Champions League. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 17 Φεβρουαρίου και ο επαναληπτικός στις 24 του μήνα. Αντίθετα, η πρωτιά εκτός από την ξεκούραση (10 και 17 Μαρτίου) θα τον στείλει απευθείας στους «16», εκεί όπου βρίσκονται ήδη οι: Λεβερκούζεν, Λυών, Γουέστ Χαμ και Μονακό.

Ο ΠΑΟΚ έχασε την απευθείας πρόκριση, φουλάρει για νοκ άουτ!

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να φύγει νικητής από την Μπρατισλάβα (0-0 με Σλόβαν) και να… κλειδώσει την πρόκριση, αλλά με βάση το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής (υποδέχεται την Λίνκολν και οι Σλοβάκοι παίζουν στην Κοπεγχάγη) έχει τον πρώτο λόγο της πρόκρισης. Ο λόγος; Εχει απέναντί του τον πιο αδύνατο αντίπαλο της διοργάνωσης, μιας και η ομάδα από το Γιβραλτάρ έκανε φέτος ντεμπούτο σε ευρωπαϊκό όμιλο. Την ίδια στιγμή η πρωτοπόρος, αλλά και αδιάφορη Κοπεγχάγη υποδέχεται τη Σλόβαν, η οποία καίγεται για νίκη πρόκριση. Ποια είναι τα σενάριας για την κατάληψη της 2ης θέσης; Τη δεδομένη στιγμή ισοβαθμεί με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, οπότε αν πάρει κόντρα στη Λίνκολν καλύτερο αποτέλεσμα από ό,τι η ομάδα της Σλοβακίας στην Κοπεγχάγη, τότε προκρίνεται αυτομάτως.

Αν όμως η Σλόβαν κάνει το «μπαμ» στο Πάρκεν τότε… αρχίζουν οι υπολογισμοί. Σε αυτή την περίπτωση για να αφήσει ο ΠΑΟΚ εκτός τη Σλόβαν και θα πρέπει να κερδίσει τη Λίνκολν, αλλά και να το πράξει με μίνιμουμ 2 γκολ περισσότερα από όσα θα κερδίσει, θεωρητικά, εκείνη στη Δανία. Αρα στις 9 Δεκεμβρίου ή κάνει καλύτερο αποτέλεσμα από τους Σλοβάκους ή καλείται να επικρατήσει της Λίνκολν με μίνιμουμ 3 τέρματα διαφορά. Ωστόσο, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου βρίσκεται σε κακό μομέντουμ είναι ένα μήνα χωρίς νίκη, αφού μετά την επικράτησή της επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, μετρά τρεις ήττες στο πρωτάθλημα και δύο ισοπαλίες σε Κύπελλο και Κόνφερενς Λιγκ.

Η Ελλάδα ψάχνει σανίδα σωτηρίας!

Η νίκη επί του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε είχε τριπλά οφέλη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ειδικότερα, έδωσε βαθμούς στην Ελλάδα, εξασφάλισε είτε την 1η είτε την 2η θέση στον όμιλο του Europa League, ενώ κράτησε και την Τουρκία από κάτω. Αν έρθει και η πρόκριση του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League τότε τα χαμόγελα θα επιστρέψουν. Βέβαια, όλα είναι ρευστά και η 15η θέση μόνο εύθραυστη μπορεί να θεωρηθεί. Μια πρόκριση του ΠΑΟΚ θα έδινε ακόμα 250 βαθμούς και φυσικά περισσότερα μπόνους ενόψει της συνέχειας.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Τι σημαίνει η κάθε θέση για τη σεζόν 2023/24

Η 11η και η 12η θέση

  • Ο πρωταθλητής στα play off του Champions League
  • Ο 2ος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
  • Ο Κυπελλούχος στα play off του Europa League
  • Ο 3ος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League
  • Ο 4ος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

Η 13η και η 14η θέση

  • Ο πρωταθλητής στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
  • Ο 2ος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
  • Ο Κυπελλούχος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League
  • O 3ος και ο 4ος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

Η 15η θέση

  • Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
  • Ο 2ος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
  • Ο Κυπελλούχος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League
  • O 3ος και ο 4ος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

Η 16η και η 17η θέση

  • Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
  • Ο 2ος ο 3ος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

Σχολιάστε

X