Μπαρτσελόνα - Μπάγερν: Από το σλάλομ του Μέσι, στην «οκτάρα» του Φλικ

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν: Από το σλάλομ του Μέσι, στην «οκτάρα» του Φλικ

Αυτό το ταξίδι της Μπαρτσελόνα στο Μόναχο θα είναι ένα από τα κρισιμότερα στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία. Οι Καταλανοί με επτά βαθμούς σε πέντε αγωνιστικές «φλερτάρουν» με την αποτυχία του αποκλεισμού, γεγονός που θα προσθέσει στο σύλλογο ακόμα μεγαλύτερους πονοκεφάλους. Το… σοκ αποφεύχθηκε στην προηγούμενη στροφή, όταν ο Σεφέροβιτς έχασε το… άχαστο και η Μπενφίκα την ευκαιρία να αφήσει εκτός Champions League τους Καταλανούς από την 5η αγωνιστική. Αν δεν κερδίσει η Μπαρτσελόνα, τότε θα γυρίσει… 23 χρόνια πίσω, τότε που τερμάτιζε 4η με μόλις 5 βαθμούς και φυσικά έμενε εκτός συνέχειας.

[jsEntainMatchDetails match_id=”262464″]

H Μπαρτσελόνα μέσα σε μια εξαετία βρέθηκε από την κορυφή της Ευρώπης στο ποδοσφαιρικό χάος και από την ντρίμπλα – έπος του Λιονέλ Μέσι στο ντροπιαστικό… 2-8! Εχει και πιο κάτω; Αν χάσει από τη Μπάγερν… χάνεται! Κοινός παρονομαστής των μεγάλων στιγμών, αλλά και των εφιαλτικών η ομάδα του Μονάχου!

Όλες οι αποδόσεις Champions League εδώ!

Η μαγική ντίμπλα του Μέσι στον Μπόατενγκ

Η Μπάγερν είχε επισκεφθεί το «Καμπ Νόου» στις 6 Μαΐου του 2015 για το πρώτο παιχνίδι με τους Καταλανούς στα ημιτελικά του Champions League, προτού η ομάδα του Λουίς Ενρίκε φτάσει στο Βερολίνο και κατακτήσει εκεί το τρόπαιο στον τελικό απέναντι στη Γιουβέντους.

Οι Βαυαροί δεν μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο σε αυτή την απίθανη Μπαρτσελόνα (3-0) και τον Μέσι που έκανε τα δικά του στο χορτάρι. Μάλιστα, το ένα από τα δυο γκολ που πέτυχε ο Αργεντινός σταρ πέρασε για πάντα στην ιστορία. Ο Μέσι βγήκε στην αντεπίθεση και απέναντί του βρέθηκε ο Μπόατενγκ. Λένα πως η έμπνευση σημαδεύει ανέλπιστα τις ιδιοφυίες, το πνεύμα οδήγησε εντελώς αναπάντεχα το πόδι που άρχισε να… μαγεύει: με μια διαστημική ντρίμπλα εξέθεσε παντοτινά τον Ζερόμ Μπόατενγκ, ο οποίος έμεινε να παρακολουθεί την πορεία προς τα δίχτυα. Υστερα από αυτό, ο Μπόατενγκ προστέθηκε κι αυτός στο κλαμπ των ηττημένων αμυντικών.

Αυτή η ντρίμπλα, αυτή η εικόνα αποτύπωνε με τον ιδανικότερο τρόπο τη διαφορά των δυο ομάδων! Ο ιδιοφυής μάγος της στρογγυλής θεάς έγινε η αιτία που… χάκερ της της Wikipedia πρόσθεσαν ως ημερομηνία θανάτου στο λήμμα του Ζερόμ Μπόατενγκ την 6η Μαΐου 2015. Ναι, αυτή τη μέρα που ο ίδιος δεν θα ξεχάσει ποτέ, μέχρι και σκέψεις έκανε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. «Ειλικρινά πολύ θα ήθελα να δω όλους εσάς να αμύνεστε εναντίον του Μέσι» ήταν το μόνο που ψέλλισε σε αυτούς που του επανέφεραν στη μνήμη τον εφιάλτη.

Η Μπάγερν πήρε εκδίκηση για τον… Μπόατενγκ

Κι όμως, η εκδίκηση είναι πιάτο που τρώγεται κρύο και μπορεί ο Μπόατενγκ να μην πλήρωσε τον Μέσι με το ίδιο νόμισμα, αλλά το έκανε η ομάδα του. Πέντε χρόνια αργότερα, η Μπάγερν διέλυε, ταπείνωνε, σόκαρε τους Καταλανούς με το ασύλληπτο 8-2 για τα προημιτελικά του Champions League.Ηταν διαστημική. Το πρεσάρισμά της αδιανόητο.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! | 21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Η Μπάγερν δεν έμεινε στον τίτλο του φαβορί, δεν της ήταν αρκετό. Οφειλε στον εαυτό της και στο ίδιο το ποδόσφαιρο να επιβεβαιώσει ότι είναι αυτή τη στιγμή ταυτόχρονα η πιο fun to watch και η πιο σοβαρή ομάδα. Κόντρα σε μια Μπαρτσελόνα, σκιά του εαυτού της, που δεν μπορούσε να της προβάλει την παραμικρή αντίσταση έκανε ό,τι ήθελε Στο 31’ οι Βαυαροί είχαν ήδη βάλει τέσσερα γκολ και ο προημιτελικός είχε τελειώσει πριν καν αρχίσει. Μόνο που μέχρι το φινάλε το κακό θα γιγαντωνόταν για τους ηττημένους, που με το εις βάρος τους 2-8 θα έγραφαν την πιο μαύρη βραδιά της ιστορίας τους.

Η παράδοση στο Μόναχο; Καταθλιπτική! Η Μπαρτσελόνα στα πέντε τελευταία ματς στην έδρα της Μπάγερν δεν έχει κερδίσει ποτέ κι αν δεν τα καταφέρει και στο έκτο, τότε εκτός απροόπτου θα έχει βάλει τη σφραγίδα σε μια καταδικαστική σεζόν.

[jsStandings id =”261855″ group_id =”141″ columns =”played_chk;win_chk;draw_chk;lost_chk;diff_chk;gd_chk” display_name =”1″ display_legend =”1″]

Σχολιάστε

X