Μπαρτσελόνα: Οι θρύλοι επέστρεψαν και φέρνουν ξανά την ελπίδα!

Μπαρτσελόνα: Οι θρύλοι επέστρεψαν και φέρνουν ξανά την ελπίδα!

Η εικόνα στη βαθμολογία σκέτη κατάθλιψη, η Μπαρτσελόνα στην 9η θέση αγνοώντας τη νίκη από τα μέσα Οκτωβρίου. Η επιθετική συγκομιδή στα χειρότερά της, παίκτες αστέρια… απουσιάζουν, ενώ σημειώθηκε ιστορικό χαμηλό σε επισκεψιμότητα στο «Καμπ Νόου». Το οικονομικό αδιέξοδο λύγισε τον «γίγαντα» και οι εμμονές του Κούμαν τον αποδυνάμωσαν ακόμα περισσότερο. Πως θα βγει η χρονιά; Πως θα σώσει o σύλλογος το μέλλον του; Η Μπάρτσα είναι πληγωμένη σε σημαντικό βαθμό και η διοίκηση αποφάσισε να ενεργοποιήσει το πλάνο σωτηρίας!

Η επιστροφή των θρύλων είναι το σχέδιο που έβγαλε από το συρτάρι ο Ζουάν Λαπόρτα με μοναδικό στόχο να συσπειρώσει τον οργανισμό. Ναι, η επιστροφή της χρυσής γενιάς της Μπαρτσελόνα είναι το «όπλο» για να έρθει η… ανάσταση του συλλόγου, μιας και τη δεδομένη στιγμή οι Καταλανοί ασθμαίνουν. Αλλωστε, τα ευρωπαϊκά έσοδα πολλών εκατομμυρίων έχουν μπει σε μεγάλο κίνδυνο.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Το πλάνο τέθηκε σε εφαρμογή και ο Τσάβι, αφού πήρε το… οκ από τον Πεπ Γκουαρδιόλα επέστρεψε στο μέρος όπου αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Μέλος του «χρυσού τρίποδου» με Αντρές Ινιέστα και Λιονέλ Μέσι, η φανέλα με το «6» της Μπαρτσελόνα αποτέλεσε το απόλυτο σύμβολο μιας ποδοσφαιρικής ιδέας που έχει ως απόλυτο επίκεντρο την μπάλα. Ο Τσάβι, ο Ινιέστα και ο Μέσι άλλαξαν τα πάντα στο σύλλογο. Έφεραν τα πάνω – κάτω, κυριάρχησαν για μια δεκαετία με το «tiki taka» και έστρεψαν πάνω τους εκατομμύρια βλέμματα. Ο Τσάβι έγινε διάδοχος του Κούμαν και προτεραιότητά του θα γίνει να βγάλει την τοξικότητα από τα αποδυτήρια και να προσφέρει την απαιτούμενη ηρεμία.

 

Ο Καταλανός, για χάρη του οποίου ο σύλλογος άνοιξε το «Καμπ Νόου» για την παρουσίασή του, κάτι που δεν έκανε ποτέ για προπονητή, έχει πολλή δουλειά μπροστά του. Το 2020 αρνήθηκε να επιστρέψει γιατί οι συνθήκες δεν ήταν οι ιδανικές. Το έκανε ένα χρόνο αργότερα, με το ρίσκο να είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Πλέον, καλείται να ανακτήσει την χαμένη αυτοπεποίθηση των παικτών, να βελτιώσει την φυσική τους κατάσταση, να αλλάξει και το ιατρικό τιμ, να ξαναδώσει στην Μπάρτσα το ποδοσφαιρικό DNA της, να κάνει τολμηρές ενέργειες με τους μικρούς και να δώσει σε πρώην συμπαίκτες κίνητρα για να βγουν μπροστά. Ο Τσάβι ήρθε για σκορπίσει ξανά το χαμόγελο στα πρόσωπα των φιλάθλων, για να χαμογελάσει και ο ίδιος. Το ντεμπούτο του κόντρα στην Εσπανιόλ (20/11) θα φέρει ξανά τον κόσμο πίσω και όλοι ελπίζουν πως θα έρθουν ξανά οι επιτυχίες.

[jsEntainMatchDetails match_id=”250323″]

Ο Ντάνι Άλβες επέστρεψε στα 38!

Η δεύτερη επιστροφή ολοκληρώθηκε με τον θρυλικό Ντάνι Αλβες! Μια μεταγραφή που σκόρπισε πολλές ελπίδες! Ο Βραζιλιάνος σταρ στα 38 του χρόνια γύρισε για να μοιράσει ελπίδα, να δώσει ταχύτητα, να μοιραστεί εμπειρίες. Ο χρόνος είναι αμείλικτος για όλους και ο Ντάνι θα γίνει ο πλέον βετεράνος στην ιστορία της Μπάρτσα. Το γεγονός αυτό δεν τον εμποδίζει να παραμένει ανταγωνιστικός, να δίνει μέσα στο γήπεδο τα πάντα και να επιβεβαιώνει αυτούς που λένε πως ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός. Η επιστροφή στη Μπαρτσελόνα συνιστά μια εξαιρετική κίνηση. Ηταν η πρώτη ενέργεια του Γκουαρδιόλα το 2008, είναι η πρώτη του Τσάβι το 2021. Ο Αλβες δεν είναι πλέον… πυραυλοκίνητος, αλλά είναι παίκτης ικανός να προσφέρει πολλά σε μια ομάδα που πονάει!

«Tα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Είμαι ακόμα ενθουσιασμένος. Προσπαθούσα να γυρίσω εδώ και πάρα πολύ καιρό. Είναι προνόμιο που επέστρεψα. Θα προσπαθήσουμε να σώσουμε τη Μπαρτσελόνα που όλοι ξέρουμε. Πρέπει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας. Είμαστε η Μπάρτσα και δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη. Υπάρχουν δυο φανέλες που με κάνουν να αισθάνομαι ήρωας: Της Βραζιλίας και της Μπαρτσελόνα. Η επιστροφή μου ήταν αναπόφευκτη», τόνισε ο Βραζιλιάνος κι ετοιμάζεται να κάνει τη διαφορά.

Η συνάντηση Τσάβι με Πικέ!

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η συνάντηση που είχε ο Τσάβι με τον Πικέ. Τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες ο επαγγελματισμός του έμπειρου αμυντικού έχει αμφισβητηθεί πολλές φορές. Οι επιχειρηματικές του δεσμεύσεις και οι δημόσιες εμφανίσεις του έθεσαν υπό αμφισβήτηση την αποκλειστική του αφοσίωση στη Μπάρτσα. Η συνάντηση του Τσάβι με τον Πικέ ήταν πολύ χρήσιμη. Διότι και ο κεντρικός αμυντικός έχει ξαναβρεί την ελπίδα του με τον ερχομό του νέου προπονητή. Αλλωστε, στο παρελθόν ήταν παρτενέρ του και τον ξέρει όσο λίγοι. Ο Τσάβι και ο Πικέ μίλησαν ανοιχτά. Ο τελευταίος υποσχέθηκε απόλυτη δέσμευση και από το πρώτο λεπτό. Τόσο πολύ που ακύρωσε διάφορες εκδηλώσεις που είχε αυτή την εβδομάδα αλλαγής για να επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στην προπόνηση.

Όλες οι αποδόσεις LaLiga εδώ!

Στόχος η επιστροφή των θρύλων Μέσι και Ινιέστα!

«Όπως είδατε η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός από τη στιγμή που γύρισε και ο Ντάνι Άλβες. Οι Ινιέστα και Μέσι είναι ακόμα ενεργοί παίκτες και ουδείς ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή δεσμεύονται με άλλα κλαμπ, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει…» ήταν τα λόγια του Λαπόρτα και φυσικά τα σενάρια πήραν… φωτιά! Ο Αντρές Ινιέστα έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των Καταλανών, μιας και όνειρό του είναι να επιστρέψει και να βοηθήσει από οποιοδήποτε πόστο.

Οσο για τον Μέσι; Ο σταρ των σταρ δεν μπορεί να εγκλιματιστεί ακόμα στο Παρίσι, το μυαλό του είναι στη Μπαρτσελόνα και οι Παριζιάνοι κάνουν διάφορες σκέψεις. Χωρίς τέρμα ακόμα στη Ligue 1, με διαδοχικούς τραυματισμούς και κάποιες εκλάμψεις στο Champions League, ο Μέσι δε θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που βρίσκεται κοντά στην 7η Χρυσή Μπάλα. Ο ίδιος διαλύθηκε ψυχολογικά με την αποχώρησή του, αλλά οι μεγάλες αγάπες δεν τελειώνουν ποτέ και ο ίδιος δεν αρνήθηκε πως θέλει να επιστρέψει σπίτι του, στο Καμπ Νόου.

Ενεργοποιήθηκε και ο… Ντέκο!

Ακόμα ένας παλαίμαχος της Μπαρτσελόνα θα βοηθήσει στη νέα εποχή της ομάδας. Ο Ντέκο θα έχει ρόλο στο θέμα του Καμπράλ της Βασιλείας και της πιθανής μετακίνησής του στο «Καμπ Νόου». Η Μπάρτσα αναζητά επιθετικό μετά το σοβαρό πρόβλημα με τον Αγουέρο και ο Καμπράλ με τα 23 γκολ σε 24 ματς φαντάζει μια πολύ καλή λύση για τα δεδομένα που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στη Βαρκελώνη.

Η επιστροφή των θρύλων είναι το μεγάλο σχέδιο των Καταλανών για να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο. Η παρουσία του Τσάβι είναι η ιδανική λύση για τον πάγκο της ταλαιπωρημένης Μπαρτσελόνα, μετά την  απόλυση του Ρόναλντ Κούμαν. Ο Καταλανός έδειξε σθένος για να αναλάβει την ομάδα στην πιο δύσκολη φάση των τελευταίων δεκαετιών κι ελπίζει να δει δίπλα του, τους θρύλους που έφεραν τον σύλλογο στην κορυφή του κόσμου. Είναι αυτό αρκετό; Θα καταφέρει να επαναφέρει το καράβι σε ήρεμα νερά; Μπορεί να δώσει τη χαμένη αίγλη; Οι φουρτούνες είναι πολλές, το «πλοίο» μπάζει νερά και το έργο του «Καπετάνιου» είναι τρομερά δύσκολο. Αυτή τη φορά όμως τα αποδύτηρια είναι ήρεμα και οι παίκτες έτοιμοι να τα δώσουν όλα για να βοηθήσουν τον Legend να αναγεννήσει τον σύλλογο.

Σχολιάστε

X