Ετσι ήταν η Ελλάδα στο Clasico χωρίς Μέσι και Κριστιάνο!

Ετσι ήταν η Ελλάδα στο Clasico χωρίς Μέσι και Κριστιάνο!

Η ζωή χωρίς τον Μέσι είναι… καταθλιπτική στη Μπαρτσελόνα! Το να βλέπεις την ομάδα χωρίς το Νο 10 είναι κάτι που ποτέ δεν περίμενες να συμβεί, όμως έπειτα από 17 χρόνια οι δρόμοι χώρισαν και θα παρακολουθήσουμε Clasico χωρίς Μέσι – Κριστιάνο!

Εκείνη τη σεζόν 2003/04, πριν ο έξι φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας ενταχθεί στο σύλλογο, η Μπαρτσελόνα είχε ακόμα μια εκπληκτική ομάδα. Ο Ραφαέλ Μάρκες στην άμυνα δίπλα στον Κάρλες Πουγιόλ, πίσω από τους θρύλους της μεσαίας γραμμής, Αντρές Ινιέστα και Τσάβι. Μπροστά σε αυτή τη συμπαγή ράχη στεκόταν η δημιουργική ιδιοφυΐα του Ροναλντίνιο. Κι όμως, παρά τα ονόματα των αστέρων, δεν ήταν η Μπαρτσελόνα αυτή που γεύτηκε τη δόξα του τίτλου εκείνη τη χρονιά. Οι Καταλανοί βρέθηκαν στο -5 από τη Βαλένθια που έβαλε το στέμμα της LaLiga (κατέκτησε και το κύπελλο UEFA). Να κατακτήσει πρωτάθλημα η Μπάρτσα τιμάται στο 5.50

Με αφορμή το Clasico χωρίς Κριστιάνο – Μέσι, το bwin News γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται πως ήταν η Ελλάδα το 2004! Την «ισχυρή Ελλάδα» όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο Κώστας Σημίτης. Το 2004 ζούσαμε πάντως το όνειρό μας σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στον αθλητικό.

Πριν το καλοκαίρι των μεγάλων αθλητικών-και όχι μόνο- εξάψεων, στην Ελλάδα είχαμε και τεράστια μια πολιτική αλλαγή. Τον Μάρτιο εκείνης της χρονιάς το ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψε την εξουσία έπειτα από 11 χρόνια διαδοχικής παραμονής σ’ αυτήν και παρέδωσε τη σκυτάλη στη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή.

Euro 2004 και Ολυμπιακοί Αγώνες

Από τη στιγμή που ο Γιώργος Καραγκούνης πέτυχε γκολ στην πρεμιέρα του Euro 2004 κόντρα στην Πορτογαλία μέχρι που έπεσε η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας πέρασαν για την ακρίβεια 78 ημέρες, διάστημα στο οποίος ο Ελληνας είχε σχεδόν καθημερινά κι ένα λόγο να πανηγυρίζει.

Το ποδοσφαιρικό έπος της Πορτογαλίας, το μεγαλύτερο και πιο ένδοξο που γράφτηκε ποτέ στο βασιλιά των σπορ, έκανε την Ελλάδα διάσημη και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά του πλανήτη. Διθύραμβοι για την ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ, το τέλειο μπουστάρισμα στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες για τους οποίους η χώρα προετοιμαζόταν πυρετωδώς από το 1997.

Η Ελλάδα βάδιζε στο μέλλον, μεγάλες κατασκευές που άλλαξαν την εικόνα της χώρας, όπως η γέφυρα του Ρίου – Αντιρρίου, σύγχρονα γήπεδα, αλλαγές στο οδικό δίκτυο, αλλά και έργα που έγιναν και χρόνια αργότερα μοιάζουν στοιχειωμένα. Εκείνη τη χρονιά (2003-04), η Ελλάδα με το ισχυρό ευρώ, με το μετρό, με τη μεγάλη ανάπτυξη, με τα ολυμπιακά της μετάλλια και τις σπουδαίες επιδοσεις, με το Euro της, τις γεμάτες πίστες και τα μαγαζιά, ζούσε το όνειρο που κανείς δεν ήθελε να τελειώσει ποτέ.

Εκείνη τη χρονιά, ο Παναθηναϊκός έβαζε τέλος στην επταετή κυριαρχία του Ολυμπιακού και κατακτούσε το νταμπλ. Ναι, τότε που ο Αλέφαντος… άφριζε με τον Δούρο για τα όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο. Ηταν η σεζόν που είδαμε σε τελικό Champions League Ελληνα ποδοσφαιριστή, τον Άκη Ζήκο. Τώρα που το φέραμε στο μυαλό μας, ήταν από τις ελάχιστες απογοητεύσεις, μιας και η Μονακό, η ομάδα του, δεν μπόρεσε να κατακτήσει την κούπα.

Πριν τις μεθυστικές παραστάσεις της Εθνικής στο Euro και τις κραυγές αποθέωσης για τα όσα πετύχαιναν οι Ελληνες στους Ολυμπιακούς, οι Ελληνες ήταν καθηλωμένοι και στην τηλεόραση.
Οι τούρκικες σειρές έφερναν… δάκρυα, αλλά και νούμερα, ενώ τα reality έφερναν τον… δυτικό αέρα στη χώρα. Το 2003 είδαμε να μπαίνουν στα σπίτια το «Mission», το «Τhe Wall», το «Survivor», το «Fame story 2», το «Party» και το «Popstars».

H Ελλάδα κινούνταν στους ρυθμούς του «Shake It» του Σάκη Ρουβά. Μπορεί να πήραμε το… χάλκινο μετάλλιο, αλλά θέλαμε χρυσό. Είπαμε, ήταν η χρονιά των επιτυχιών. Η επικοινωνία γινόταν μέσω κινητού, ενώ οι … ψαγμένοι ήταν στο Myspace. Τό 2003 ιδρύθηκε το κοινωνικό δίκτυο και σύστηθηκε άμεσα και στην Ελλάδα. Twitter, facebook ήταν απλά… ιδέες!

Θα ζήσουμε, άραγε, ποτέ ανάλογη χρονιά σαν αυτή του 2004; Δεν υπάρχει απάντηση. Δεν πιστεύαμε ποτέ πως η Ελλάδα θα κατακτούσε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μέσα στην έδρα του διοργανωτή του τουρνουά. Δεν πιστεύαμε ποτέ πως ο Μέσι θα έβγαζε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Το 2021 μας βρίσκει να γελάμε γι αυτά που ζήσαμε και να δακρύζουμε την ίδια στιγμή γι αυτά που χάσαμε. Καλή απόλαυση στο Clasico!

Για να κρατήσετε στο μυαλό σας τις μοναδικές στιγμές που προσέφεραν σε Clasico, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο παρακολουθήστε το Unboxing Glory της bwin. Μιχάλης Τσόχος και Βασίλης Σαμπράκος θυμούνται και καθηλώνουν!

Σχολιάστε

X