ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Πέντε μεγάλα ντέρμπι που δεν ξεχνάμε ποτέ!

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Πέντε μεγάλα ντέρμπι που δεν ξεχνάμε ποτέ!

ΑΕΚ – Ολυμπιακός στο ντέρμπι της αγωνιστικής (21/11). Ματσάρα κορυφής στο ΟΑΚΑ, αφού η Ενωση με νίκη πιάνει τους Πειραιώτες στο ρετιρέ της Super League. Στον αντίποδα, οι «Ερυθρόλευκοι» θα παρουσιαστούν με σύμμαχο την παράδοση, μιας και ο Μαρτίνς δεν έχει χάσει ποτέ από τους «κιτρινόμαυρους». Οι μονομαχίες τους… μοναδικές, πάθος, γκολ, δύναμη, αποβολές και το bwin News σας βάζει στο κλίμα με πέντε ματσάρες (με γηπεδούχο την ΑΕΚ) που πέρασαν στην ιστορία.

[jsEntainMatchDetails match_id=”256311″]

Όλες οι αποδόσεις Super League εδώ!

2001-2002 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3

Ενα μεγάλο διπλό που μένει χαραγμένο στις μνήμες των Πειραιωτών! Μια από τις μεγαλύτερες εμφανίσεις που έχει κάνει ομάδα του Τάκη Λεμονή εντός συνόρων. Δυο μεγάλες ομάδες που έδιναν μάχη τίτλου. Το σύνολο του Φερνάντο Σάντος υποδέχθηκε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος 2001-2002 τους Πειραιώτες (20/1/2002) στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Η αρχή ήταν μαγική για την Ενωση, που προηγήθηκε με τον Νικολαΐδη μόλις στο 6ο λεπτό με πλασέ από υπέροχη μακρινή μπαλιά του Τσάρτα. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός απάντησε με καρφωτή κεφαλιά του Αλεξανδρή έπειτα από σέντρα του Γιαννακόπουλου.

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύθηκε αδυναμίες και προηγήθηκε εκ νέου με εκτέλεση φάουλ του Τσάρτα! Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο κι έφτασε στην ανατροπή. Οι Πειραιώτες πίεσαν την Ένωση, έφτασαν στην ισοφάριση με υπέροχο πλασέ του Ζιοβάνι, ωστόσο δεν έμειναν εκεί. Συνέχισαν να πιέζουν, αναζητώντας και το τρίτο γκολ. Στο 90′, ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ, ο Τζόρτζεβιτς πήρε τη μπάλα και με τη βοήθεια της πλάτης του Πέτκοφ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ατματσίδη! Οι «Ερυθρόλευκοι» πήραν ένα απίθανο διπλό, με τον Λεμονή να κάνει το… σπριντ της ζωής του για να πανηγυρίσει μαζί με τους παίκτες του.

2006-2007 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3-3

Ματσάρα στο ΟΑΚΑ, με τον Ολυμπιακό να σημειώνει… πέντε γκολ, αλλά να μη φεύγει νικητής κόντρα στην ΑΕΚ! Ντέρμπι με έξι τέρματα συνολικά, με το 3-3 να δίνει το προβάδισμα τίτλου στους Πειραιώτες, που κράτησαν τη διαφορά στο +8 από την Ένωση. Συγκλονιστικό ματς. Πολλά γκολ, φάσεις και πάθος από τις δύο ομάδες, αποβολή και διαμαρτυρίες για τη διαιτησία. Λίγα λεπτά πριν την έναρξη άρχισε να χιονίζει, όμως το ντέρμπι «ζεστάθηκε» νωρίς… Διαδοχικές φάσεις και γκολ στο 28ο λεπτό! Ο Σέζαρ εκτέλεσε φάουλ, ο Νικοπολίδης έκανε λάθος εκτίμηση, αφού όχι μόνο δε μπλόκαρε, αλλά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με με τα πόδια του.

Η ισοφάριση του Ολυμπιακού στο 45′ άρχισε από… επίθεση της ΑΕΚ. Ο Πλιάτσικας έχασε τη μπάλα, ο Καστίγιο βγήκε υποδειγματικά στην αντεπίθεση και ο Τζόρτζεβιτς πλάσαρε ιδανικά. Το σοκ των γηπεδούχων ήταν μεγάλο και σε… νεκρό χρόνο δέχτηκαν κι άλλο γκολ. Δημιουργός ο Τοροσίδης κι εκτελεστής ο Ριβάλντο. Σούπερ παιχνίδι και στην επανάληψη! Αυτογκόλ ο Κωνσταντίνου στο 47′, αποβολή ο Ζεβλάκοφ στο 56′ και… ξανά τούμπα το ματς. Ωστόσο, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός βρήκε δίχτυα. Εντυπωσιακή κούρσα του Τοροσίδη και ο Σέζαρ με προβολή πέτυχε το 3-2. Η πίεση της ΑΕΚ όμως έφερε γκολ, ο Καμπάνταης πέτυχε το 3-3, όμως δεν μπόρεσε να κάνει την ολική ανατροπή!

2007-2008 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 4-0

Στις 30 Μαρτίου του 2008 η ΑΕΚ έκανε μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις της σε ντέρμπι. Ηταν η βραδιά του Ριβάλντο, ήταν η βραδιά της Ένωσης. Οσα χρόνια κι αν περάσουν το 4-0 επί του Ολυμπιακού θα αποτελεί μια μαγική ανάμνηση για κάθε οπαδό της ομάδας. Οχι, δεν ήταν η μεγαλύτερη νίκη κόντρα στους Πειραιώτες, όχι, εκείνη τη χρονιά δεν πήραν τίτλο οι «Κιτρινόμαυροι», αλλά με τα τέσσερα γκολ που πέτυχαν ξεδίπλωναν την ανωτερότητά τους. Η ΑΕΚ έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι τον Ολυμπιακό, δεν τον άφηνε να… ξεμυτίσει και απειλούσε. Τεράστιος πρωταγωνιστής ήταν ο Ριβάλντο, ο οποίος πήρε την εκδίκησή του για το πικάρισμα που δέχθηκε από τους οπαδούς των Πειραιωτών στην επιστροφή του στο «Γ. Καραϊσκάκης» λίγους μήνες νωρίτερα.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Το πρώτο ημίχρονο βγήκε από τα καλύτερα ποδοσφαιρικά όνειρα των οπαδών της ΑΕΚ. Το πρώτο 15λεπτο ήταν μαγικό. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου σκόραρε στο 9′ με κεφαλιά του Μπλάνκο και στο 13’ πέτυχε το δεύτερο γκολ ο Εντίνιο από ασίστ του Ρίμπο. Στο 32’ ο «κεραυνός» του Λυμπερόπουλου έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του  Νικοπολίδη. Ο Τζόλε αστόχησε στο πέναλτι και ο Καφές διαμόρφωσε το 4-0 από εντυπωσιακή ασίστ του Ριβάλντο. Ο πανηγυρισμός του Βραζιλιάνου με τα υψωμένα τέσσερα δάχτυλα πέρασε στην ιστορία.

2010-2011 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0

Αυτό κι αν ήταν ντέρμπι θρίλερ. Μόνο που αυτή τη φορά είχε νικητή! Το θέαμα… απουσίαζε, οι δυο ομάδες έριξαν όλο το βάρος στην άμυνα, με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο όχι όμως και τον τρόπο. Οταν προσπάθησε να τον βρει, ο Μιραλάς νικήθηκε σε μεγάλο τετ α τετ από τον Αραπατζή. Μοντέστο από τη μια, Δέλλας από την άλλη ήταν… κολοσσοί και δεν άφησαν τις εστίες τους να απειληθούν! Η μεγάλη φάση έγινε στο 57′, ο Λεονάρντο ανέτρεψε τον Πάντελιτς, αλλά τα… δίχτυα δεν κουνήθηκαν!

Ο Ντουντού δεν μπόρεσε να σκοράρει από την άσπρη βούλα και πήρε τον τίτλο του μοιραίου. Για το επόμενο μισάωρο οι δυο ομάδες προσπαθούσαν με σουτ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το ΟΑΚΑ… έσπρωξε την ΑΕΚ και τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, ο οποίος με υπέροχη ενέργεια έστρωσε στον Μπλάνκο ο οποίος έβαλε… φωτιά στο γήπεδο, διαμορφώνοντας το 1-0 στο 90′. Βέβαια, θα μπορούσε ο Πάντελιτς να τη… σβήσει, αλλά στις καθυστερήσεις έκανε από τα χειρότερα πλασέ της καριέρας του.

2020-2021 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-5

Ηταν ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο για τους φιλοξενούμενους. Ο Ολυμπιακός προκαλούσε… τρόμο και η ΑΕΚ… τρόμαζε με τις αντιδράσεις της. Σε 45 λεπτά οι Πειραιώτες έπαιξαν υπέροχο ποδόσφαιρο, πέτυχαν τέσσερα γκολ και διέλυσαν κάθε αμυντικό πλάνο της αντιπάλου. Οι «Ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 5-1, σημειώνοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Ενωση. Καμαρά, Μασούρας σημείωσαν τα τέσσερα γκολ και μαζί με τον Ελ Αραμπί έκαναν… πάρτι για τον αποτελεσματικό Ολυμπιακό, απέναντι στην Ένωση που κατέρρεε αγωνιστικά και ψυχολογικά στο χορτάρι του ΟΑΚΑ.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Μαρτίνς έκαναν απλά διαχείριση του σκορ. Πέτυχαν ένα πέμπτο γκολ με τον Φορτούνη, ενώ ο Ανσαριφάρντ απλά μείωσε απλά στο τέλος. Τρίποντο που εκτόξευε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και έστελνε την Ενωση ακόμα πιο χαμηλά.

[jsEntainMatchHead2Head match_id=”256311″]

Σχολιάστε

X