ΑΕΚ: Ο Γιαννίκης έκλεισε μήνα κι έστειλε μήνυμα παραμονής!

ΑΕΚ: Ο Γιαννίκης έκλεισε μήνα κι έστειλε μήνυμα παραμονής!

«Γνωρίζω πολύ καλά πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη που αναλαμβάνω, αλλά βρίσκομαι εδώ για σκληρή δουλειά, τίτλους και καλό ποδόσφαιρο», ήταν τα πρώτα λόγια του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της ΑΕΚ.  Ο Έλληνας τεχνικός που ανήκει στην ίδια φουρνιά με τους Νάγκλεζμαν, Τεντέσκο, Νούρι, Στράσερ ανέλαβε την Ενωση σε μια κομβική περίοδο, αν και κανείς δε φανταζόταν πως η Ενωση θα άλλαζε τόσο σύντομα τεχνικό. Εξάλλου, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βρει έναν προπονητή να πορευτεί μαζί του για δυο με τρία χρόνια.

[jsEntainMatchDetails match_id=”256311″]

Ωστόσο, ελπίζει πως αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Για τον Γιαννίκη υπάρχει σεβασμός, αναγνωρίζουν την εξαιρετική δουλειά του, ξέρουν πως πρόκειται για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, δουλευταρά και χωρίς εκρήξεις. Βέβαια, όλα αποτυπώνονται στο γήπεδο και ο 41χρονος προπονητής καλείται να φέρει αποτελέσματα και τίτλους. Ολα εκεί θα φανούν.

[jsStandings id =”249108″ partic_id =”204141″ place =”5″ columns =”win_chk;draw_chk;lost_chk;gd_chk” display_name =”1″ display_legend =”1″]

Εκλεισε ένα μήνα παραμονής στην ΑΕΚ και το πρόσημο είναι θετικό! Η Ενωση παραμένει αήττητη σε αυτό το διάστημα με τρεις νίκες και μια ισοπαλία, είναι σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της Super League και τον Ολυμπιακό.  Σε διακοπή ανέλαβε τα ηνία και στην επόμενη διακοπή είχε την ευκαιρία να περάσει ακόμα περισσότερα από αυτά που θέλει για να δει την Ενωση πιο βελτιωμένη.

Με Γιαννίκη υπάρχει πλάνο στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ του Γιαννίκη επικράτησε των Ατρόμητου (εντός), Βόλου (εκτός), Άρη (εντός) και ήρθε το τέλος στο νικηφόρο σερί του στο ματς με τον Απόλλωνα. Με εξαίρεση την αναμέτρηση με τον Άρη, στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Ελληνας τεχνικός έστησε ιδανικά την ομάδα του, πρόσθεσε πολλά στοιχεία στο επιθετικό κομμάτι, ενώ το δημιουργικό κομμάτι παρουσιάζει σημαντική βελτίωση. Μάλιστα, αν η Ενωση ήταν πιο τυχερή στην τελική προσπάθεια, τότε θα μπορούσε να μιλά για απόλυτο νικών σε αυτό το διάστημα. Εχει βρει δέκα φορές δίχτυα σε τέσσερα ματς, όταν η ομάδα του Μιλόγεβιτς είχε πετύχει 11, αλλά σε επτά παιχνίδια.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Με τον Γιαννίκη στον πάγκο η ΑΕΚ είχε πλάνο. Παρουσίασε ένα σχέδιο, με ουσιαστική ανάγνωση του αντιπάλου. Ο 41χρονος βγάζει μια ζωηράδα από τον πάγκο, ζει το παιχνίδι, το διαβάζει, προσπαθεί να το αλλάξει όταν αυτό δεν κυλά σωστά.

[jsMatches id =”249108″ partic_id=”204141″ quantity=”9″ emblems=”0″ venue=”0″ season=”0″ slider=”0″ layout=”0″ groupbymd=”0″ morder=”0″ display_name =”1″]

Μέσα από τη δουλειά, τον χρόνο και το σχέδιο του Γιαννίκη μπορεί να δημιουργηθεί ένα σύνολο δυνατό, με τον 41χρονο να στηρίζει πολλά στον Λιβάι. Στόχος του είναι να δίνει χώρο στον εξτρέμ από Τρινιντάντ και Τομπάγκο,, ώστε ο σταρ της Ενωσης να κάνει τα… μαγικά του με τη μπάλα ή χωρίς αυτή.

[jsPlayerStat id =”249108″ partic_id=”204141″ event=”3″ quantity=”4″ photo=”0″ teamname=”0″ display_name =”1″ display_player_name =”1″]

Ο Ελληνας προπονητής παραμένει πιστός στο αρχικό του πλάνο, δεν είναι φαν των αλλαγών σε συστήματα και είναι χαρακτηριστικό πως στα τέσσερα ματς που έχει δώσει η ΑΕΚ με αυτόν στον πάγκο έχει παρουσιαστεί με 4-2-3-1. Αλλωστε, στόχος του είναι να αφομοιωθεί το πλάνο κι έπειτα να γίνει το «όπλο» της αντεπίθεσης του τίτλου. Ο Γιαννίκης δεν έχει δημιουργήσει το ρόστερ, ξέρει όμως να το σέβεται και να βρίσκει λύσεις απ όλους τους ποδοσφαιριστές. . Να κατακτήσει η ΑΕΚ τον τίτλο προσφέρεται στο 6.00.

Δεν έχει ανάγκη από υπέρμετρους ενθουσιασμούς. Αλλωστε, ο ίδιος τονίζει «Γνωρίζω φυσικά ότι ο σύλλογος είναι πολύ φιλόδοξος, αλλά τελικά είμαι κι εγώ. Για μένα η ΑΕΚ σημαίνει το επόμενο βήμα στην εξέλιξή μου ως προπονητής». Ο 41χρονος, καρπώνεται αυτό τον αέρα αισιοδοξίας που πνέει πλέον στην ΑΕΚ.

Όλες οι αποδόσεις Super League εδώ!

Ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά στα λάθη, η ψυχραιμία, η υπομονή στο παιχνίδι έχουν τη σφραγίδα του. Ο Γιαννίκης αναδεικνύει σε κάθε ματς και διαφορετικούς πρωταγωνιστές, αφετέρου παίρνει πράγματα απ’ όλους τους παίκτες του! Η δικαιοσύνη που υπάρχει στα αποδυτήρια φαίνεται και από τη χρησιμοποίηση παικτών όπως του Ρότα και του Μήτογλου. Αλλωστε, μέσα σε ένα μήνα έχει δώσει χρόνο συμμετοχής σε 22 παίκτες κι αυτό μαρτυρά τις ευκαιρίες που δίνει σε όλους.

Σχολιάστε

X