Champions League: Η 5η αγωνιστική έχει ματσάρες και δίνει εισιτήρια!

Champions League: Η 5η αγωνιστική έχει ματσάρες και δίνει εισιτήρια!

Eπιστροφή στ’ αστέρια, επιστροφή στο Champions League και η 5η στροφή δίνει εισιτήρια για τους «16»! Τέσσερις ομάδες έχουν εξασφαλίσει ήδη την πρόκρισή τους από την προηγούμενη αγωνιστική, με τη Λίβερπουλ και ουσιαστικά τον Άγιαξ και την Μπάγερν να έχουν πάρει μαζί και την πρωτιά. Το τέταρτο εισιτήριο ανήκει στη Γιουβέντους, η οποία θα δώσει μάχη κορυφής στο Λονδίνο με την Τσέλσι!

[jsMatchDayStat season_id=”261855″ matchday_id =”4212″ photo=”0″ teamname=”1″ venue=”0″ layout=”0″]

1ος Όμιλος

Η Σίτι διέλυσε με 4-1 τη Μπριζ στην Αγγλία, εκμεταλλεύθηκε το στραβοπάτημα της Παρί Σεν Ζερμέν και βρέθηκε στην κορυφή του ομίλου και αγκαλιά με την πρόκριση. Υποδέχεται τους Παριζιάνους στο Ετιχαντ και με νίκη παίρνει… εκδίκηση για την ήττα του πρώτου γύρου (0-2), αλλά και την κορυφή, μιας και θα βρεθεί στο +4. Η ομάδα του Ποτσετίνο δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Λειψίας στη Γερμανία, παραχώρησε ισοπαλία 2-2 και θα τα παίξει όλα για όλα στην Αγγλία. Βέβαια, μόλις στο… 20% βρίσκεται το ποσοστό νικών της απέναντι στη Μάντσεστερ και μόνο με τη Ρεάλ Μαδρίτης έχει μικρότερο (17%). Ωστόσο, αν πετύχει τρίποντο θα βρεθεί στην επόμενη φάση! Στο άλλο ματς, Μπριζ και Λειψία δίνουν ουσιαστικά τη μάχη της 3ης θέσης. Οι Βέλγοι έχουν το πλεονέκτημα κι ένας βαθμός τους δίνει σίγουρα το εισιτήριο για το Europa League. Στο 1.44 να κατακτήσει η Σίτι την 1η θέση του ομίλου. 

2ος Όμιλος

Στο δυσκολότερο όμιλο της φετινής διοργάνωσης η Λίβερπουλ κάνει περίπατο και ήδη έχει εξασφαλίσει πρόκριση και πρωτιά! Τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς, αφού πέρασε εύκολα και το εμπόδιο της Ατλέτικο Μαδρίτης! Στόχος της το απόλυτο και σύμμαχος το «Ανφιλντ» στο ματς με την Πόρτο. Αλλωστε, σε 23 εντός έδρας ματς για το Champions League με τον Κλοπ στον πάγκο της μετρά μόλις δυο ήττες. Θυμίζουμε, πως στο Οπόρτο είχε διαλύσει τους Δράκους» με 5-1. Οι Πορτογάλοι δεν έχασαν στο Μιλάνο, ο βαθμός τους έστειλε στη 2η θέση κι ελπίζουν στην πρόκριση! Ματσάρα και στη Μαδρίτη, η Ατλέτικο που βρίσκεται στο -1 από την Πόρτο θέλει μόνο νίκη απέναντι στη Μίλαν. Στο Σαν Σίρο είχε φύγει με το διπλό, με τον Σουάρες να σκοράρει το μοναδικό του γκολ στα δέκα πιο πρόσφατα στη διοργάνωση. Η ομάδα του Πιόλι έχει μόλις ένα βαθμό, έχει μαθηματικές ελπίδες, αρκεί να περάσει νικηφόρα από τη Μαδρίτη. Βέβαια, έχει κερδίσει μια φορά στα 16 τελευταία με ισπανικές ομάδες. Στο 2.10 να ακολουθήσει η Πόρτο τη Λίβερπουλ στην επόμενη φάση. 

3ος Ομιλος

Ο όμιλος ήταν αμφίρροπος, όμως ο Άγιαξ φρόντισε να κάνει… πάρτι! Τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, 14 γκολ ενεργητικό και μόλις δυο παθητικό! Ο Αίαντας πέρασε εύκολα και από τη Βεστφαλία, πήρε την πρόκριση και ουσιαστικά την πρωτιά, μιας και πρέπει να γίνουν… απίθανα πράγματα για να τη χάσει! Βέβαια, αν πάρει ένα βαθμό στην Τουρκία κόντρα στη Μπεσίκτας θα έχει φτάσει στο στόχο του. Ντέρμπι στην Πορτογαλία, όπου η Σπόρτινγκ υποδέχεται τη Ντόρτμουντ. Οι δυο ομάδες συγκατοικούν στη 2η θέση, με τους Γερμανούς να έχουν το πάνω χέρι, χάρη στη νίκη (1-0) στο μεταξύ τους ματς. Αν η Σπόρτινγκ καλύψει αυτό το μειονέκτημα, τότε θα έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Το έργο των Βεστφαλών γίνεται δυσκολότερο από τη στιγμή που ο Χάαλαντ παραμένει εκτός.

4ος  Όμιλος

Η Σερίφ έβαλε φωτιές στον 4ο όμιλο, όμως η Ίντερ φρόντισε να τις σβήσει μέσα σε δυο αγωνιστικές. Νίκες σε Μιλάνο, Τιρασπόλ με αποτέλεσμα να την προσπεράσει στη βαθμολογία και να βρίσκεται στο -2 από την κορυφή! Αν νικήσει  τη Σαχτάρ στην Ιταλία, θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα πρόκρισης για τους «16» του Champions League. H Ρεάλ Μαδρίτης ψάχνει εκδίκηση στη Μολδαβία, δεν ξεχνά το σοκ του πρώτου ματς και αν τα καταφέρει τότε θα έχει βρεθεί στην επόμενη φάση! Πάντως, ο τελευταίος προπονητής της «Βασίλισσας» που πέτυχε τρεις σερί νίκες στη διοργάνωση χωρίς να δεχθεί γκολ ήταν ο Κάρλο Αντσελότι το 2015! Να πάρει η Ίντερ την 1η θέση στον όμιλο τιμάται στο 5.00.

5ος  Όμιλος

Μπάγερν μια από τα ίδια… Νίκες, γκολ, αήττητο! Οι Βαυαροί κάνουν πάρτι στον 5ο όμιλο, δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης, μετρούν πετύχει τέσσερις νίκες, έχουν σκοράρει 17 φορές, ενώ δέχηκαν  μόλις δυο τέρματα. Μάλιστα, στα τρία τελευταία ματς πέτυχαν 4+ γκολ κόντρα σε Ντιναμό Κιέβου και Μπενφίκα (εντός κι εκτός). Από το 1955 κι έπειτα καμία ομάδα δεν έχει σημειώσει σε τέσσερα σερί παιχνίδια 4+ τέρματα. Ακόμα ένα κίνητρο για τη Μπάγερν! Η εποχή του Τσάβι στη Μπαρτσελόνα άρχισε με νίκη, τα χαμόγελα επιστρέφουν και θα συνεχίσουν αν η ομάδα συνεχίσει στο Champions League. Κόντρα στη Μπενφίκα θέλει νίκη πρόκρισης, μιας και ενδεχόμενο στραβοπάτημα θα τη βάλει σε μπελάδες. Αλλωστε, στην τελευταία στροφή φιλοξενείται στο Μόναχο, την ώρα που οι «Αετοί» θα υποδέχονται τη Ντιναμό Κιέβου. Στο 1.30 η  πρόκρισης της Μπαρτσελόνα.

6ος Όμιλος

Ο Σόλσκιερ έφυγε και η Γιουνάιτεντ αναζητά τη χαμένη της ηρεμία με ένα διπλό στην Ισπανία. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο… έσωσε την κατάσταση στο Μπέργκαμο, ισοφάρισε στις καθυστερήσεις την Αταλάντα και κράτησε τη Μάντσεστερ στην κορυφή. Η πρόκριση δεν έχει έρθει, όμως μπορεί να σφραγιστεί αν οι «Κόκκινοι» επικρατήσουν της Βιγιαρεάλ. Το είχαν κάνει με ανατροπή και σούπερ Κριστιάνο στο Ολντ Τράφορντ. Οι Ισπανοί με δυο σερί νίκες πάτησαν κορυφή και αναζητούν νίκη για να βρεθούν στους… «16». Η Αταλάντα έχασε την ευκαιρία, έπεσε στην 3η θέση, είναι στο -2 από την κορυφή και θέλει μόνο νίκη στη Βέρνη για να εκμεταλλευθεί καταστάσεις. Στο 3.75 να πάρει την πρωτιά του ομίλου η Βιγιαρεάλ. 

7ος Όμιλος

Πλησίασε την πρόκριση στη Γερμανία, ωστόσο η ήττα από τη Βόλφσμπουργκ της… χάλασε τα σχέδια! Η Σάλτσμπουργκ είναι στην κορυφή, αλλά είδε τη Λιλ και τους «Λύκους» να μειώνουν στους δυο βαθμούς τη διαφορά. Ντέρμπι στη Γαλλία για τους Αυστριακούς, αφού ενδεχόμενη νίκη θα τη στείλει στην επόμενη φάση, ενώ ήττα θα τη βάλει σε μεγάλους μπελάδες. Βέβαια, η Σάλτσμπουργκ στα 12 τελευταία ταξίδια της (εκτός προκριματικών) στη διοργάνωση, μόλις δυο φορές έχει πανηγυρίσει. Η Βόλφσμπουργκ πέτυχε το πρώτο τρίποντο στον όμιλο, έδειξε σημάδια ζωής, όμως η κατάσταση δεν είναι η ευκολότερη. Αποστολή στην Ανδαλουσία και η Σεβίλλη ξέρει πως αν δεν κερδίσει… χάνεται! Αλλωστε, η τελευταία επιτυχία της κόντρα σε γερμανική ομάδα ήταν το 2015!

8ος Όμιλος

Εντός… ασθμαίνει, εκτός συνόρων… πετάει! Η Γιουβέντους είναι μια από τις τέσσερις ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση για τους «16», όμως μια μεγάλη πορεία… απαιτεί και πρωτιά στον όμιλο. Τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς, με μόλις δυο γκολ παθητικό και στο Λονδίνο θα δώσει μάχη κορυφή. Δυο σερί επιτυχίες έχει απέναντι στους Μπλε κι επιθυμεί να γίνει η πρώτη ομάδα που θα την κερδίσει τρεις διαδοχικές φορές στο Champions League. Στο -3 η Τσέλσι, με ισοπαλία παίρνει το εισιτήριο, αλλά δεν της είναι αρκετό. Το μομέντουμ είναι ιδανικό, όχι όμως και η παράδοση. Ναι, μόλις μια νίκη έχουν οι Λονδρέζοι απέναντι σε ιταλικές ομάδες την τελευταία δεκαετία, κι αυτή… χάνεται το 2012 κόντρα στη Νάπολι! Στο ραντεβού της… 3ης θέσης, η Ζενίτ έχει το πάνω χέρι, μιας και το 4-0 της Αγίας Πετρούπολης με τη Μάλμε την κάνει φαβορί. Οι Σουηδού πάντως θέλουν το θετικό αποτέλεσμα για να μη μπουν στο κλειστό club των ομάδων που δεν πήραν ούτε βαθμό στον όμιλο του Champions League. Στο 3.00 να πάρει την πρωτιά του ομίλου η Τσέλσι 

[jsMatchDayStat season_id=”261855″ matchday_id =”4215″ photo=”0″ teamname=”1″ venue=”0″ layout=”0″]

Σχολιάστε

X