Άιντραχτ - Ολυμπιακός: Η Βρέμη οδηγός για την κορυφή στο Europa!

Άιντραχτ – Ολυμπιακός: Η Βρέμη οδηγός για την κορυφή στο Europa!

[jsEntainMatchHead2Head match_id=”263346″]

Η εμφάνιση ήταν συγκλονιστική, ο Ολυμπιακός διέλυσε κάθε αμυντικό πλάνο της Φενέρμπαχτσε, είχε ουσία σχεδόν στο… 100% κι έφυγε με μια μεγάλη νίκη από την Πόλη! Το 3-0 αποτυπώνει την εξαιρετική εμφάνιση των Πειραιωτών, οι οποίοι με συγκέντρωση και πειθαρχία στο παιχνίδι τους έδωσαν ελάχιστες ευκαιρίες στους Τούρκους για να απειλήσουν.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ακόμη κι όσοι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με άλλους συμπαίκτες τους (Ονιεκουρού και Μπα σε κακή βραδιά), μάχονταν σε κάθε φάση κι έτσι παρουσίασαν ένα σύνολο συμπαγές, που έπαιξε έξυπνα, δυνατά, αποφασιστικά και πήρε ένα μεγάλο διπλό. Το ποδόσφαιρο παίζει τα δικά του παιχνίδια και ο Ολυμπιακός κόντρα στη Φενέρ πήρε πράγματα που είχε χάσει σε Μιλάνο, Βελιγράδι, Μασσαλία και Λονδίνο.

MVP; Ο Γιώργος Μασούρας. Ασίστ και δύο γκολ, με τον διεθνή εξτρέμ να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού. Εξαιρετικός σε όλα του, κι αν στο τέλος πετύχαινε κι άλλο τέρμα, τότε θα μιλούσαμε για τον απόλυτο θρίαμβο.

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός είναι μεν πρώτος, αλλά με την Άιντραχτ κοντά, στους δύο βαθμούς πίσω, τη Φενέρ πιο μακριά, στους πέντε πόντους πίσω και την Άντβερπ ακόμη πιο μακριά, στους έξι πόντους πίσω. Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα δοκιμαστεί στη Φρανκφούρτη, κι εκεί πρέπει να δείξει την ίδια συνέπεια. Αλλωστε, βρίσκεται σε ένα γκρουπ… φωτιά, όπου η κάθε νίκη μετρά διπλά, όπως άλλωστε και η απώλεια. Γι αυτό και τίποτα δεν τελείωσε από τη 2η αγωνιστική.

Το πλάνο του Μαρτίνς για τη Φρανκφούρτη

Όλα δείχνουν πως ο Πέδρο Μαρτίνς θα επαναφέρει το 4-3-3, επιλέγοντας μια πιο ασφαλή διάταξη από το 4-2-3-1, με το οποίο άρχισε στους «Ζωσιμάδες» κόντρα στον ΠΑΣ. Ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών θέλει να παρουσιάσει ένα δυνατό αμυντικά σύνολο και θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» την Άιντραχτ με αντεπιθέσεις. Εξάλλου, οι αδυναμίες των Γερμανών εντοπίζονται τόσο στα άκρα της άμυνας όσο και στις στατικές φάσεις.

Ο Βατσλίκ θα είναι στο τέρμα, ενώ δύσκολα θα υπάρξουν αλλαγές στην αμυντική τετράδα των: Λαλά, Παπασταθόπουλου, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ. Μπουχαλάκης και Μαντί Καμαρά αναμένεται να πλαισιώσουν τον Εμβιλά στο κέντρο και για την επίθεση, στο πλευρό του Ελ Αραμπί έχουν προβάδισμα για να βρεθούν οι Μασούρας και Αγκιμπού Καμαρά.

Τα έσοδα από τις νίκες στο Europa League

Από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» δεν εξασφάλισαν συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, έχασαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, τα έσοδα από το Europa League μόνο… αμελητέα δεν είναι. Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε αρχικά 3.6 εκατομμύρια ευρώ μόνο και μόνο για τη συμμετοχή στους ομίλους. Το ξεκίνημα στο γκρουπ είναι τέλειο. Δύο νίκες στα δύο πρώτα παιχνίδια. Κάθε τρίποντο στον όμιλο χαρίζει 630.000 ευρώ. Ετσι, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν βάλει στα ταμεία τους 4.890.000 ευρώ για την παρουσία στο γκρουπ και για τις δύο επιτυχίες.

Σε ένα απίστευτο ενδεχόμενο να γίνει το «έξι στα έξι», θα μιλάμε για ένα ποσό που θα αγγίζει τα 3.780.000 ευρώ (η ισοπαλία χαρίζει 210.000 ευρώ). Σε περίπτωση πρωτιάς στον όμιλο, η ομάδα θα καρπωθεί 1.100.000 ευρώ επιπλέον. Ο δεύτερος παίρνει 550.000 ευρώ, ενώ αν περάσει στους «16» μέσα από τη φάση των knockout round play-offs (32), τότε θα λάβει επιπλέον 500.000 ευρώ. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός θα εισπράξει επίσης περίπου 3.600.000 ευρώ λόγω της παρουσίας του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την τελευταία δεκαετία.

Όλες οι αποδόσεις Europa League εδώ!

H παράδοση και το σερί του Ολυμπιακού!

Ο Ολυμπιακός θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η παράδοση πάντως με γερμανικές ομάδες δεν είναι σύμμαχος και για να πάρει βαθμό ή βαθμούς πρέπει να έχει συνέπεια, χαρακτήρα και η άμυνα να τον κρατήσει όρθιο και στη Γερμανία.

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας έχασε επτά διαδοχικούς αγώνες από γερμανικές ομάδες, αν και οι τέσσερις τελευταίες ήττες ήρθαν κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου στο Champions League. Η τελευταία του νίκη επι γερμανικού εδάφους χάνεται τη σεζόν 2007-08. Τότε, σε ένα… θρυλικό βράδυ είχε διαλύσει τη Βέρντερ Βρέμης με 3-1, σημειώνοντας το πρώτο διπλό σε φάση ομίλων Champions League στην ιστορία του.

Ολοζώντανη στο 90′ η Άιντραχτ

Την ώρα που ο Ολυμπιακός έκανε… περίπατο στην Πόλη θριαμβεύοντας με 3-0 επί της Φενέρμπαχτσε κι ανέβαινε στην κορυφή του ομίλου, ένας άλλοτε ποδοσφαιριστής του, του στερούσε την ισοπαλία… δώρο στην Αμβέρσα. Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης απέδρασε με το διπλό επί της Αντβέρπ (0-1) χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Γκονσάλο Πασιένσια στις καθυστερήσεις. Δεύτερο σερί ματς αήττητη, δεύτερο που κερδίζει βαθμό ή βαθμούς στο τέλος. Αλλωστε, στην πρεμιέρα, η Φενέρ είχε χάσει πέναλτι στις καθυστερήσεις (1-1).

Ομάδα με σκαμπανεβάσματα, αφού μετά το μεγάλο διπλό στο Μόναχο κόντρα στη Μπάγερν, ακολούθησε η εντός έδρας ήττα από τη Χέρτα Βερολίνου. Kάκιστο το ξεκίνημα στη Bundesliga, με την αντίπαλο των Πειραιωτών να είναι μόλις στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη! Αργές επιστροφές, προβλήματα στα άκρα, αδυναμία στις στατικές φάσεις είναι τα μειονεκτήματα των Γερμανών. Πάντως, παραμένει πάντα ένας μεγάλος σύλλογος, που αν πιάσει ρυθμό μπορεί να «πνίξει» τον αντίπαλο.

Βέβαια, η έδρα ήταν σύμμαχος από το 2013 ως το 2019 στο Europa League, μιας και είχε αήττητο 11 αγώνων (8 νίκες, 3 ισοπαλίες). Ωστόσο, την τελευταία διετία έχει χάσει τα τρία από τα έξι παιχνίδια που έχει δώσει στο «Deutsche Bank Park».

Το πρόγραμμα του Europa League και όλα τα στατιστικά!

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής, αλλά και όλα τα στατιστικά των αγώνων του Europa League.

[jsMatchDayStat season_id=”261858″ matchday_id =”4227″ photo=”0″ teamname=”1″ venue=”0″ layout=”0″]

Σχολιάστε

X