Κοπεγχάγη - ΠΑΟΚ: Ωρα για διπλό κορυφής στη Δανία!

Κοπεγχάγη – ΠΑΟΚ: Ωρα για διπλό κορυφής στη Δανία!

Η Σλόβαν αποδεικνύεται κακός δαίμονας για τον ΠΑΟΚ, που παρά την προσπάθεια και την απόλυτη κατοχή έμεινε από δυνάμεις. Το 1-1 με τους Σλοβάκους στην Τούμπα δεν τον ικανοποίησε τόσο αγωνιστικά όσο και βαθμολογικά. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν κατάφερε να πάρει αέρα έξι βαθμών, διατηρώντας απλά την απόσταση στους τρεις από τους Σλοβάκους. Ακολουθούν οι δύο αγώνες (έξω-μέσα) με την Κοπεγχάγη, όπου θα κρίνουν πολλά για την ευρωπαϊκή πορεία των «ασπρόμαυρων». Όσο είχε δυνάμεις ο Σβαμπ ήταν καθοριστικός για τον ΠΑΟΚ, όμως ήταν ο μοναδικός που ξεχώρισε για την ομάδα του.

Η διακοπή αποσυντόνισε το σύλλογο και η επιστροφή στη Super League δεν ήταν η ιδανική! Κόντρα στον Βόλο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε το δρομολόγιο «Παράδεισος – Κόλαση» σε 45 λεπτά, αφού το εξαιρετικό α’ μέρος τον έφερε μπροστά με 4-1. Ομως, ένα… καταστροφικό δεύτερο ημίχρονο… σκόρπισε την ομάδα του Λουτσέσκου και το 4-4 πέρασε στην ιστορία! O ΠΑΟΚ σε ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι δεν πήρε αυτό που ήθελε. Ηταν το τρίτο μετά τον ΠΑΣ και τη Σλόβαν, όπου έχασε τη συγκέντρωσή του.

Τα πλάνα του Λουτσέσκου

Η Κοπεγχάγη είναι ταχύτατη ομάδα και θα επιχειρήσει να «τρέξει», για να… πνίξει τον ΠΑΟΚ. Πως θα αντιδράσει ο «Δικέφαλος του Βορρά»; Με ενισχυμένη την μεσαία γραμμή καλείται να κοντρολάρει το ρυθμό. Η επιστροφή του Αουγκούστο στα χαφ μαζί με τον Σβαμπ αποτελεί αξιόπιστη λύση που σκέφτεται σοβαρά ο Λουτσέσκου. Από την στιγμή δε, που επέστρεψε ο Ελ Καντουρί, ο οποίος μπορεί να παίξει, είτε ως επιτελικός μέσος, είτε ως αριστερό εξτρέμ, αυτομάτως ενισχύεται το κέντρο.

Αχίλλειος πτέρνα τα εκτός έδρας ματς του ΠΑΟΚ

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κάνει το κάτι παραπάνω στη Δανία; Το παιχνίδι στο «Πάρκεν» είναι κρίσιμο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» παίζει το μέλλον του, όμως πρέπει να παρουσιαστεί συνεπής, πειθαρχημένος, έτοιμος να αντέξει την πίεση της αντιπάλου και να πάρει αυτό που θέλει. Οπως έκανε στην Κροατία με τη Ριέκα, όπως συνέβη με τη Λίνκολν στο Γιβραλτάρ. Βέβαια, το εμπόδιο της τελευταίας δεν ήταν δύσκολο να ξεπεραστεί, μιας και η δυναμική της είναι περιορισμένη. Ωστόσο, τα εκτός έδρας ματς… πληγώνουν τον ΠΑΟΚ και αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στο δρόμο για την πρόκριση. Μόλις τον Αύγουστο έσπασε ένα κάκιστο σερί, το οποίο και έφερε την ομάδα του Λουτσέσκου στους ομίλους του Conference League.

Η ήττα του Αυγούστου στο «AVIVA Stadium» από τη Μποέμιανς ήταν το πιο δυνατό καμπανάκι. Ναι, ήταν το ένατο διαδοχικό αποτέλεσμα χωρίς νίκη εκτός συνόρων. Αλλωστε, πριν την επιτυχία κόντρα στη Ριέκα, η τελευταία νίκη χανόταν στη φάση των ομίλων του Europa League στις 4 Οκτωβρίου του 2018 (4-1 τη ΜΠΑΤΕ). Βέβαια, τη φετινή σεζόν έχει δείξει πως έχει σοβαρευτεί μακριά από την Τούμπα, είναι αποτελεσματικός και το απέδειξε με τους βαθμούς που πήρε κόντρα σε ΟΦΗ, Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης. Συγκυρία; Θα δείξει το βράδυ της Πέμπτης (21/10 – 22.00).

 

Ημερομηνία Διοργάνωση Αποτελέσμα
2018/19 Ομ. Europa League MOL Βίντι-ΠΑΟΚ 2-0

 

2018/19 Ομ. Europa League Τσέλσι-ΠΑΟΚ 4-0

 

2019/20 Πρ. Champions League Άγιαξ-ΠΑΟΚ 3-2

 

2019/20 Πρ. Europa League Σλόβαν Μπρατισλάβας-ΠΑΟΚ 1-0

 

2020/21 Πρ. Champions League Κράσνονταρ-ΠΑΟΚ 2-1

 

2020/21 Ομ. Europa League Γρανάδα-ΠΑΟΚ 0-0

 

2020/21 Ομ. Europa League Αϊντχόφεν-ΠΑΟΚ 3-2

 

2020/21 Ομ. Europa League Ομόνοια-ΠΑΟΚ 2-1

 

2021/22 Πρ. Conference League Μποέμιαν-ΠΑΟΚ 2-1

 

26/08/21 Oμ. Conference League Ριέκα – ΠΑΟΚ 0-2

 

16/09/21 Oμ. Conference League Λίνκολν – ΠΑΟΚ 0-2

 

Σερί, παράδοση και αριθμοί!

Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στην Κοπεγχάγη και τον ΠΑΟΚ. Οι Δανοί έχουν κερδίσει τα δυο τελευταία ματς με ελληνικές ομάδες, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι αήττητος στα τρία πιο πρόσφατα με συλλόγους από τη Δανία.

Η Κοπεγχάγη έχει κερδίσει τα πέντε τελευταία ματς της σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά ποτέ δεν είχε καλύτερο σερί στην Ευρώπη. Εχει πετύχει συνολικά 17 τέρματα κι έχει δεχθεί 5 σε αυτή την πορεία!

Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στα πέντε πιο πρόσφτα σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετρώντας τρεις νίκες και δυο ισοπαλίες. Ωστόσο, δεν είχε καλύτερο σερί από το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου 2015, όταν ήταν αήττητος σε οκτώ διαδοχικά παιχνίδια (3 νίκες, 5 ισοπαλίες).

Η Κοπεγχάγη στις δυο πρώτες στροφές έχει δεχθεί μόλις δυο σουτ εντός στόχου, τα λιγότετα από οποιαδήποτε ομάδα στο UEFA Conference League! Βέβαια, αυτά τα δυο σουτ αποδείχθηκαν μοιραία, μιας και οι Δανοί δέχθηκαν ισάριθμα τέρματα.

Ποιος έχει δημιουργήσει περισσότερα ευκαιρίες για γκολ; Ο Λούκας Τέιλορ του ΠΑΟΚ έχει κάνει τέσσερις ευκαιρίες κι έχει βοηθήσει την ομάδα του να πετύχει δυο γκολ!

Η Κοπεγχάγη ψάχνει την επιστροφή στην κορυφή!

Η περσινή 4η θέση που τερμάτισε στη Δανίας ήταν από τις χειρότερες θέσεις που έχει πάρει στη σύγχρονη ιστορίας της. Ετσι, μπήκε από νωρίς στα δύσκολα για να βρεθεί στους ομίλους του Conference. Αρχικά, οι Δανοί, απέκλεισαν την Τορπέντο, έπειτα την Λοκομοτίβ Πλόβντιβ και ακολούθως την Σίβασπορ. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως σε αυτά τα έξι παιχνίδια σημείωσαν συνολικά 21 γκολ, εξασφαλίζοντας επί της ουσίας την πρόκριση με εντυπωσιακό τρόπο. H εξαιρετική παρουσία συνεχίζεται και στους ομίλους! Εύκολο 3-1 στη Μπρατισλάβα κόντρα στη Σλόβαν, με το ίδιο σκορ νίκησε εντός τη Λίνκολν. Εντός συνόρων η πορεία είναι καλύτερη από την περσινή, αφού βρίσκεται στο -3 από την κορυφή. Οι Δανοί δαπάνησαν αρκετά για να αποκτήσει ποδοσφαιριστές ικανούς να κάνουν τη διαφορά, ωστόσο είδε δυο εξαιρετικά «εργαλεία», Ζέκα και Φαλκ να τραυματίζονται σοβαρά!

Σχολιάστε

X