Ολυμπιακός - Άιντραχτ: Οπως με τη... Μίλαν το 2018!

Ολυμπιακός – Άιντραχτ: Οπως με τη… Μίλαν το 2018!

Ο Αμπάτε τραβάει τον Τοροσίδη και ο διαιτητής σφυρίζει πέναλτι. Ο Φορτούνης σκοράρει για το 3-1 και το «Γ. Καραϊσκάκης» παίρνει… φωτιά. Ο Ολυμπιακός γονατίζει το μεγαθήριο της Μίλαν, πετυχαίνει κάτι μοναδικό και παίρνει το εισιτήριο για τους «32» του Europa League! Στιγμές μαγικές σαν αυτή θέλει να γράψει ξανά η ομάδα του Μαρτίνς και απέναντι στην Άιντραχτ έχει την ευκαιρία για την πρωτιά!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Η κακή παρένθεση της Φρανκφούρτης

H πρώτη ήττα στη φετινή αγωνιστική περίοδο ήρθε στη Φρανκφούρτη! Ο Ολυμπιακός σε μια κακή εμφάνιση, χωρίς εμπνεύσεις, αλλά με πολλά κενά στην άμυνα ηττήθηκε 3-1 από την Άιντραχτ και βρέθηκε στη 2η θέση του 4ου ομίλου. Οι Πειραιώτες έπεσαν από την κορυφή, ωστόσο στην 4η στροφή έχουν την ευκαιρία να περάσουν ξανά στην 1η θέση και παράλληλα να κάνουν τεράστιο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Μπορέ με τον Κόστιτς έκαναν τη διαφορά, έβαλαν πολύ δύσκολα στους «Ερυθρόλευκους», που όμως διαμαρτυρήθηκαν έντονα για αποφάσεις της διαιτησίας.

[jsEntainMatchDetails match_id =”263385″]

Το χειρότερο για την ομάδα του Μαρτίνς ήταν η κακή αντίδραση της. Ο Ολυμπιακός είχε να κυνηγήσει ένα δεύτερο γκολ, ώστε να αγχώσει τους γηπεδούχους, όμως μετά το 3-1 είχε όλο κι όλο ένα ακίνδυνο σουτ του Αγκιμπού. Σα να παραδόθηκε… Ωστόσο, εντός συνόρων πέτυχε αυτό που ήθελε! Νίκη στο ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ και τρίποντο κόντρα στον Παναιτωλικό, παρά το γεγονός πως ήρθε με αρκετό άγχος.

Πως είναι ο φετινός Ολυμπιακός εντός κι εκτός συνόρων;

Μια ομάδα που δυσκολεύεται να είναι παραγωγική, έχει δυσκολίες στο να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο, δεν κερδίζει άνετα, όμως η εμπειρία, η σοβαρότητα και η πειθαρχία του δίνουν την ευκαιρία να παίρνει αυτό που θέλει. Βέβαια, υπάρχει και η δικαιολογία πως ο Μαρτίνς δεν παίρνει πολλά από τα νέα πρόσωπα που ήρθαν στην ομάδα, έτσι, βασίζεται σε μικρό αριθμό ποδοσφαιριστών με βάση το βάθος του ρόστερ που έχει η ομάδα. Ο Ονιεκούρου δεν έχει βοηθήσει καθόλου, ο Γκάρι Ροντρίγκες τώρα μπαίνει στο κλίμα (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη), ενώ ο Λόπες έδειξε κάποια καλά στοιχεία στο τελευταίο ματς. Ο Κούντε δεν έχει πείσει και ο Καρμπόβνικ μετά τα πρώτα παιχνίδια είναι στον πάγκο. Ο Μαρτίνς στηρίζει τα πάντα στον περσινό κορμό και παίρνει από εκεί τις λύσεις. Μοναδική εξαίρεση ο Αγκιμπού Καμαρά, ο νεαρός εξτρέμ που κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο.

Όλες οι αποδόσεις Europa League εδώ!

Στο Europa ο Ολυμπιακός δεν έχει ηττηθεί ποτέ δυο σερί φορές και φυσικά δεν επιθυμεί να συμβεί κάτι τέτοιο για πρώτη φορά το βράδυ της 4ης Νοεμβρίου. Στις δυο πρώτες στροφές έδειξε καλά στοιχεία, με τον Μασούρα να κλέβει την παράσταση. Ο νεαρός εξτρέμ είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στη φετινή διοργάνωση και ο παίκτης που κάνει τη διαφορά. Στην Τουρκία με τη Φενέρμπαχτσε οι Πειραιώτες έκαναν εξαιρετική εμφάνιση κι έβαλαν τις βάσεις για την πρόκριση. Είχε προηγηθεί η αγχωτική νίκη στο «Καραϊσκάκη» με την Αντβέρπ, σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός είχε καλά διαστήματα, εκρήξεις, αλλά λίγο έλειψε να πληρώσει τα λάθη της άμυνας. Στο 3.00 να πάρει την πρωτιά ο Ολυμπιακός στον όμιλο. 

Οι σκόρερ του Ολυμπιακού στο Europa League 

[jsPlayerStat id =”261858″ group_id=”162″ partic_id=”203946″ event=”3″ quantity=”4″ photo=”0″ teamname=”0″ display_name =”1″ display_player_name =”1″]

Οπως με τη… Μίλαν το 2018!

Ωστόσο, στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει ομάδες που δεν παίζουν κλειστά, που δεν περιμένουν στην περιοχή τους. Οι Πειραιώτες «πονάνε» όταν βρίσκουν απέναντί τους τέτοιες άμυνες, μιας και οι βοήθειες από τα άκρα δεν είναι αρκετές. Ωρα Ευρώπης λοιπόν, και ο Ολυμπιακός καλείται να δείξει πως είναι έτοιμος για την υπέρβαση, πως μπορεί να πάρει τη νίκη πρωτιάς. Ενα ματς, 90 λεπτά στο «καυτό» Καραϊσκάκη, το οποίο αναμένεται να γίνει ξανά ο 12ος παίκτης.

Οι παίκτες γνωρίζουν την κρισιμότητα του ματς, αφού ενδεχόμενο τρίποντο θα τον φέρει πιο κοντά στους «16» του Europa League. Ημέρες… 2018 στο Λιμάνι, τότε που πετούσε εκτός διοργάνωσης τη Μίλαν για να συνεχίσει στην επόμενη φάση. Αλλωστε, ήταν η τελευταία φορά που είχε πετύχει δυο διαδοχικές νίκες στον όμιλο της διοργάνωσης (Ντουντελάνζ και Μίλαν).

Οι δυο αλλαγές του Μαρτίνς

Με δυο αλλαγές θα παρουσιάσει την ομάδα του ο Μαρτίνς σε σχέση με το ματς στη Φρανκφούρτη. Η πρώτη είναι η παρουσία του Μπα αντί του τιμωρημένου Παπέ Σισέ. Η 2η αφορά την κάλυψη του Μπουχαλάκη που εκτός απροόπτου θα είναι εκτός. Στο 4-2-3-1 θα παίξει με: Βατσλίκ στο τέρμα, στην άμυνα με Λαλά, Σωκράτη, Μπα και Ρέαμπτσιουκ. Στη μεσαία γραμμή με Εμβιλά, Μ. Καμαρά και δεκάρι τον Α. Καμαρά. Στα άκρα Μασούρα με έναν εκ των άλλων Λόπες, Ονιεκούρου και φορ τον Ελ Αραμπί.

[jsEntainMatchAnalytics match_id =”263385″]

Η Άιντραχτ έρχεται για την πρωτιά

Η πρωτιά περνά από τον Πειραιά και η Άιντραχτ θα παρουσιαστεί έτοιμη για το διπλό που θα της δώσει το εισιτήριο για τους «16». Είναι στο +1 από τους Πειραιώτες κι ενδεχόμενο τρίποντο θα την εκτοξεύσει. Βέβαια, οι Γερμανοί δε βρίσκονται σε ιδανικό μομέντουμ, μιας κι εντός συνόρων παραμένουν εκτός ρυθμού, αλλά και κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. Η ομάδα που νίκησε τη Μπάγερν στο Μόναχο δεν τα καταφέρνει κόντρα σε μικρότερες ομάδες, της λείπει το εύκολο γκολ, γι αυτό και έχει μια από τις χειρότερες επιθέσεις στην κατηγορία. Κόντρα στη Λειψία (1-1) εμφανίστηκε βελτιωμένη και θα μπορούσε ακόμα και να πάρει το δεύτερο τρίποντο στο πρωτάθλημα. Στο 1.40 να πάρει την πρωτιά στον όμιλο η Άιντραχτ. 

Στην Ευρώπη… σώθηκε στο 90’+ από εντός έδρας ήττα κόντρα στη Φενέρ, ενώ πάλι στις καθυστερήσεις πήρε νίκη απέναντι στην Αντβέρπ. Ωστόσο, με τον Ολυμπιακό εκμεταλλεύθηκε όλες τις αμυντικές αδυναμίες και λάθη του αντιπάλου, έκανε το καλύτερο ματς στον όμιλο κι έβαλε βάσεις για πρόκριση. Βέβαια, εκτός έδρας δείχνει ένα καλύτερο πρόσωπο, αφού στα τελευταία δέκα ταξίδια της έχει οκτώ νίκες και μόλις δυο ήττες, ενώ σκοράρει τουλάχιστον μια φορά σε όλα.
Οι σκόρερ της Άιντραχτ

[jsPlayerStat id =”261858″ group_id=”162″ partic_id=”167550″ event=”3″ quantity=”3″ photo=”0″ teamname=”0″ display_name =”1″ display_player_name =”1″]

 

Σχολιάστε

X