Πέντε ομάδες για τους «16» του Champions League!

Πέντε ομάδες για τους «16» του Champions League!

Ωρα για Champions League, ώρα γι αστέρια και η 4η στροφή δίνει… εισιτήρια για τους «16». Ναι, πέντε ομάδες, Λίβερπουλ, Άγιαξ, Μπάγερν, Γιουβέντους και Σάλτσμπουργκ με νίκες σφραγίζουν πρόκριση για την επόμενη φάση. Υπάρχουν και ομάδες που σε αυτή την αγωνιστική θα παίξουν το… μέλλον τους στη διοργάνωση.

Τρίτη 2 Νοεμβρίου

5ος Όμιλος

O Κούμαν έφυγε, αλλά η Μπαρτσελόνα δε βρήκε τον δρόμο για τη νίκη! Ισοπαλία 1-1 με την Αλαβές και οι Καταλανοί παραμένουν «παγιδευμένοι». Ο Τσάβι έρχεται, αλλά πριν βρεθεί στον πάγκο της ομάδας, η Μπάρτσα καλείται να περάσει από το Κίεβο για να σώσει το ευρωπαϊκό της μέλλον. Η νίκη κόντρα στη Ντιναμό στο Καμπ Νόου ήταν η πρώτη στον όμιλο, της έδωσε φιλί ζωής, όμως οι εμφανίσεις της παραμένουν απογοητευτικές. Πάντως, η τελευταία νίκη των Ουκρανών απέναντι σε ισπανική ομάδα… χάνεται τον Μάρτιο του 1999.

Στο 500ο της ευρωπαϊκό ματς η Μπάγερν θέλει νίκη για το γόητρο! Οι Βαυαροί… τρομάζουν, έχουν ήδη τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς κι ενδεχόμενο τρίποντο θα τους στείλει από τις 2 Νοεμβρίου στους «16» της διοργάνωσης. Η Μπενφίκα διασύρθηκε εντός με 4-0 από τους Γερμανούς και τα 30 γκολ παθητικό στα ματς με τη Μπάγερν κάνουν το έργο της πολύ δύσκολο. Nα κατακτήσει η Μπάγερν το Champions League τιμάται στο 5.00


6oς Όμιλος

Τον πρώτο… τελικό ο Σόλσκιερ τον πήρε, αφού η Γιουνάιτεντ επικράτησε εύκολα 3-0 στο Λονδίνο της Tότεναμ. Για να παραμείνει όμως στον πάγκο καλείται να περάσει κι από το Μπέργκαμο! Ο Κριστιάνο πήρε ξανά μπρος κι επιθυμεί να ξανακάνει τα μαγικά που έκανε στο πρώτο τους ραντεβού, όταν και η Γιουνάιτεντ με σούπερ ανατροπή επικράτησε 3-2 της Αταλάντα και βρέθηκε στην κορυφή του ομίλου. Σημαδιακή η νίκη αν έρθει, αφού θα είναι η 150η σε Πρωταθλητριών/Champions League και θα γίνει η πρώτη αγγλική που καταφέρνει κάτι ανάλογο. Η Αταλάντα με 4 βαθμούς θα επιδιώξει να πετύχει τρίποντο πρωτιάς, με το μομέντουμ να μην είναι σύμμαχος. Διπλό της Γιουνάιτεντ στο Μπέργκαμο στο 2.37.

Η Βιγιαρεάλ διέλυσε τη Γιουνγκ Μπόις στη Βέρνη με 4-1, πέτυχε την πρώτη νίκη στον όμιλο και μπήκε για τα καλά στη μάχη πρόκρισης. Ενα δεύτερο τρίποντο κόντρα στους Ελβετούς και η φάση των «16» θα έρθει πιο κοντά… Βέβαια, η τελευταία της εντός έδρας επιτυχία στο Champions League ήταν το 2008!

7oς Όμιλος

Οι «Ταύροι» κάνουν πάρτι στην αρένα του 7ου ομίλου, έχουν 7 βαθμούς κι αν κερδίσουν στη Γερμανία, τότε θα βρεθούν στη φάση των «16». Η Σάλτσμπουργκ επικράτησε εύκολα 3-1 της Βόλφσμπουργκ στο ματς της Αυστρίας και θέλει ανάλογη εμφάνιση για να σφραγίσει το εισιτήριο. Αντίθετα, οι «Λύκοι» παίζουν από τα τελευταία τους χαρτιά για πρόκριση, δεν έχουν ακόμα νίκη, ωστόσο εντός παραμένουν αήττητοι στα έξι τελευταία για το Champions League. Στο 1.57 να βγει πρώτη στον όμιλο η Σάλτσμπουργκ

Η Σεβίλλη μπήκε στον όμιλο ως το απόλυτο φαβορί. Όμως έπειτα από τρεις αγωνιστικές δεν έχει νίκη. Βέβαια, δεν έχει και… ήττα, ωστόσο με τρεις ισοπαλίες μόνο σίγουρη δεν είναι η πρόκριση. Απέναντι στη Λιλ των δυο βαθμών θα επιδιώξει νίκη – ανάσα, όμως προβληματίζει το γεγονός πως έχει πετύχει μόλις δυο γκολ, κι αυτά από την άσπρη βούλα. Στον αντίποδα, οι Γάλλοι ζητούν… λύτρωση, αν και οι τέσσερις διαδοχικές εκτός έδρας ήττες στη διοργάνωση κάνουν την αποστολή εξαιρετικά δύσκολη.

8oς Όμιλος

Νίκη κι έφυγε για τους «16» η Γιουβέντους! Η «Μεγάλη Κυρία» πάει από το κακό στο χειρότερο εντός συνόρων, ουσιαστικά έχει μείνει εκτός διεκδίκησης τίτλου από τον Νοέμβριο. Εκτός Ιταλίας η κατάσταση είναι διαφορετική, μετρά τρεις νίκες και μια τέταρτη θα τη στείλει στους «16». Πέρασε από την Αγία Πετρούπολη, δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ στον όμιλο και δείχνει το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά. Nα κατακτήσει η Γιουβέντους το Champions League τιμάται στο 23.00

Η Τσέλσι διέλυσε 4-0 τη Μάλμε στο Λονδίνο κι έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης. Οι Μπλε βρίσκονται σε εξαιρετικό μομέντουμ, είναι στην κορυφή της Premier League κι επιθυμούν να… τελειώνουν γρήγορα και στο Champions League. Αντίθετα, οι Σουηδοί δεν έχουν βαθμό, ενώ από το 2014 κι έπειτα έχουν σημειώσει μόλις ένα γκολ εντός έδρας.

[jsMatchDayStat season_id=”261855″ matchday_id =”4209″ photo=”0″ teamname=”1″ venue=”0″ layout=”0″]


Τετάρτη 3 Νοεμβρίου

1oς Όμιλος

Αποκλεισμός στο League Cup, εντός έδρας ήττα από την Κρίσταλ Πάλας και μια μίνι κρίση… αχνοφαίνεται για τη Μάντσεστερ Σίτι. Το καλύτερο γιατρικό για την ομάδα του Πεπ είναι οι νίκες και κόντρα στη Μπριζ έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να… ηρεμήσει! Αλλωστε, με τον Γκουαρδιόλα στον πάγκο της έχει νικήσει το 80% των αγώνων της στο Ετιχαντ για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η Μπριζ μετά την πεντάρα εντός έδρας από τους «Πολίτες» βρέθηκε στην 3η θέση και στο Μάντσεστερ θα τα παίξει όλα για όλα.

Τρεις ήττες, 11 γκολ παθητικό και η Λειψία είναι στον πάτο της βαθμολογίας και χωρίς ουσιαστικές ελπίδες πρόκρισης. Για την ακρίβεια, θα έχει πιθανότητες αν πάρει όλα τα ματς! Η Παρί Σεν Ζερμέν «ίδρωσε» για να νικήσει τους Γερμανούς, όμως τα κατάφερε κι αν το κάνει ξανά θα εξασφασλίσει ουσιαστικά την πρόκριση. Βέβαια, αμφίβολοι για το ματς είναι οι σταρ της, Μέσι και Μπαπέ!


2oς Όμιλος

Κορυφή στη Serie A, χωρίς βαθμό στο Champions League. H Μίλαν παίζει το τελευταίο της χαρτί  για να μείνει ζωντανή στον όμιλο και η φόρμα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς θα είναι σύμμαχος για το τρίποντο. Τέσσερα σουτ είχε κόντρα στους «Δράκους» στην ήττα (1-0) του Οπόρτο, κάτι που είχε να συμβεί από το 2013 σε ευρωπαϊκό ματς. Η Πόρτο πήρε το τρίποντο, έχει τέσσερις βαθμούς κι εκτός έδρας ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει. Αλλωστε, μετρά τέσσερα clean sheets στα πέντε τελευταία ταξίδια.

Νίκη για να πανηγυρίσει την είσοδο στους «16» του Champions League θέλει η Λίβερπουλ κόντρα στην Ατλέτικο. Στη Μαδρίτη υπερκέρασε το εμπόδιο των Μαδριλένων, έχει το απόλυτο επιτυχιών και είναι το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά. Εξάλλου, διαθέτει στο ρόστερ της τον πιο φορμαρισμένο παίκτη στον πλανήτη, τον Μο Σαλάχ. Η ομάδα του Σιμεόνε δεν πείθει με τη μπάλα που παίζει, ωστόσο παραμένει μια σκληρή ομάδα. Αλλωστε, ήταν αυτή που πέταξε εκτός διοργάνωσης την πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ μέσα στο Ανφιλντ το 2020. Nα κατακτήσει η Λίβερπουλ το Champions League στο 7.00


3oς Όμιλος

Η Σπόρτινγκ ήταν εντυπωσιακή, διέλυσε με 4-1 στην Τουρκία τη Μπεσίκτας και μπήκε στο κόλπο της πρόκρισης. Ενδεχόμενο νέο τρίποντο θα της δώσει αέρα, όμως δυο σερί τρίποντα στο Champions League δεν έχει πετύχει τα τελευταία επτά χρόνια. Στον πάτο χωρίς βαθμό οι Τούρκοι, με την πιο πρόσφατή τους νίκη να… χάνεται το 2017.

Η Ντόρτμουντ διασύρθηκε με 4-0 στο Αμστερνταμ από τον Αγιαξ και ψάχνει… εκδίκηση, αλλά και μια θέση στην επόμενη φάση. Οι Βεστφαλοί εντός συνόρων τα πάνε περίφημα, ωστόσο παραμένει ερωτηματικό αν θα τα καταφέρουν στο Champions League χωρίς τον σταρ, Ερλινγκ Χάαλαντ. Στον αντίποδα, ο Άγιαξ πάει… τρένο στ’ αστέρια. Τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς, 11 γκολ ενεργητικό και μόλις ένα τέρμα παθητικό! Αν οι νίκες γίνουν τέσσερις στη Βεστφαλία, τότε θα βρεθεί αυτόματα στους «16».

4oς Όμιλος

Ο όμιλος των εκπλήξεων! Η «σταχτοπούτα» Σερίφ κέρδισε εντός τη Σαχτάρ κι εκτός τη Ρεάλ Μαδρίτης, βάζοντας φωτιά στον όμιλο. Βέβαια, στην 3η στροφή αποκαταστάθηκε η τάξη. Η Ίντερ νίκησε τους Μολδαβούς κι αν κάνει το ίδιο κι εκτός έδρας τότε θα μπει ξανά δυνατά στη μάχη της πρόκρισης. Αν η ομάδα των Αθανασιάδη, Κολοβού ξανακάνει το μπαμ, τότε οι «Νερατζούρι» θα δουν τ’ αστέρια με… κυάλια.

Η Ρεάλ Μαδρίτης με δυο νίκες έγινε το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση και την πρωτιά. Ωστόσο, απέναντι στη Σαχτάρ του ενός βαθμού θέλει μόνο τρίποντο, ελπίζοντας πως το περσινό πάθημα (2-3 εντός από τους Ουκρανούς) της έγινε μάθημα. Η εικόνα της πάντως στο Κίεβο (5-0) ήταν εντυπωσιακή!

[jsMatchDayStat season_id=”261855″ matchday_id =”4212″ photo=”0″ teamname=”1″ venue=”0″ layout=”0″]

Σχολιάστε

X