ΠΑΟΚ - Κοπεγχάγη: Για το αήττητο και την πρωτιά στην καυτή Τούμπα!

ΠΑΟΚ – Κοπεγχάγη: Για το αήττητο και την πρωτιά στην καυτή Τούμπα!

 Ο ΠΑΟΚ στο σταυροδρόμι της πρόκρισης! Νίκη με Κοπεγχάγη θα τον στείλει ουσιαστικά στην επόμενη φάση του Conference League και η Τούμπα είναι σύμμαχος για την επιτυχία!

Ο δρόμος για την κορυφή περνούσε από την Κοπεγχάγη και ο ΠΑΟΚ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει ανεκμετάλλευτη. Το… δώρο που έκανε ο γκολκίπερ των Δανών ήταν το καλύτερο κίνητρο, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να απαντά με δυο γκολ! Μπορεί στο τέλος να δυσκολεύθηκε, όμως κράτησε το 2-1! Με το έκτο διαδοχικό «διπλό» οι «ασπρόμαυροι» πήραν «κεφάλι» στον 6ο όμιλο και με 7 βαθμούς έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν, ότι στο τέλος θα κόψουν πρώτοι την… κορδέλα του τερματισμού που θα τους οδηγήσει στους «16» του Europa Conference League δίχως τη διαδικασία των μπαράζ.

Nα ξεπεράσει το αήττητο ευρωπαϊκό του  σερί!

Η Τούμπα αναμένεται καυτή στο κρισιμότερο φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε καλό μομέντουμ. Αλλωστε, εντός έδρας έχει βρει τα πατήματά του, κι αν είναι ήταν λίγο πιο ουσιαστικός θα μπορούσε να είχε πάρει περισσότερα στην Ευρώπη! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι αήττητη στα έξι τελευταία στην Τούμπα σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετρώντας δυο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Η τελευταία ήττα ήρθε από την Κράσνονταρ τον Σεπτέμβριο του 2020! Αυτό πάντως δεν είναι και το μεγαλύτερό του ευρωπαϊκό σερί εντός έδρας, αφού από τον Σεπτέμβριο του 1977 έως τον Οκτώβριο του 1983 μέτρησε επτά νίκες και μια ισοπαλία.

«Τα πράγματα είναι ανοιχτά, έχουμε δύο σοβαρές ομάδες, τη Σλόβαν και την Κοπεγχάγη. Η υπόθεση πρόκριση δεν έχει τελειώσει, ακόμη και η Λίνκολν δεν τα παρατάει ποτέ. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να παλεύουμε, σήμερα πήραμε τρεις σημαντικούς βαθμούς αλλά υπάρχουν άλλα τρία παιχνίδια» τονίζει ο Λουτσέσκου και γνωρίζει πως η Κοπεγχάγη θα τα παίξει όλα για όλα στην Τούμπα.

Με κορυφαίο τον Ελ Καντουρί

Ο Μαροκινός δεν είναι ο παίκτης που θα πετύχει το εύκολο γκολ, δεν είναι αυτός που θα μοιράσει ασίστ, ωστόσο η ποιότητα του αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο, εκεί όπου βοηθάει με εντυπωσιακό τρόπο την ανάπτυξη της ομάδας του. Ο Ελ Καντουρί είναι παίκτης μεγάλων αγώνων, ανεβάζει τον ΠΑΟΚ και μαζί του η ομάδα ξέρει να παίρνει αποτελέσματα. Ο Λουτσέσκου στηρίζει πολλά στην οξυδέρκειά του, αποτελεί τον ποδοσφαιριστή – κλειδί και στα μεγάλα ματς είναι το «όπλο» του.  Ετσι, μαζί με τον Ζίφκοβιτς θα σηκώσει το βαρύ φορτίο της πρόκρισης. Τα προβλήματα για τους ασπρόμαυρους είναι τρία, καθώς μετά τον μεγάλο άτυχο της χρονιάς, Νέλσον Ολιβέιρα, εκτός παρέμειναν και οι Σίντκλεϊ και Μιτρίτσα που έχουν υποστεί θλάση.Ανώμαλη προσγείωση και ασπίδα προστασίας

Όπως με… Παναθηναϊκό η Κοπεγχάγη!

Οι Δανοί προσγειώθηκαν ανώμαλα στο Πάρκεν, ηττήθηκαν 2-1 από τον ΠΑΟΚ και βρέθηκαν στη 2η θέση και με την πλάτη στον τοίχο. Η Κοπεγχάγη μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα προβληματίζει με την εικόνα της, κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι. Αλλωστε, οι απουσίες των Ζέκα, Φαλκ την «έκοψαν» στα δυο, μιας και δεν υπάρχουν λύσεις για να τους αντικαταστήσουν. Ο κόουτς, Τόρουπ δέχεται έντονη κριτική, ωστόσο η διοίκηση στάθηκε… ασπίδα για να τον καλύψει.

«Ναι, είναι ο καλύτερος. Είναι επαγγελματικά καταρτισμένος και είναι άμεσος ως προς τον τρόπο που θέλουμε να δουλέψουμε. Ανταποκρίνεται στα θέλω μας και σε όλα όσα θέλουμε να χτίσουμε.Τα αποτελέσματα θα έρθουν με την πάροδο του χρόνου. Του έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη». Η Κοπεγχάγη έρχεται στην Ελλάδα για να πετύχει αυτό που έκανε το 2010, όταν για τη φάση των ομίλων του Champions League επικρατούσε 2-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ! Τότε, με ηγέτη τον πρώην «πράσινο», Ντάμε Εντόι πανηγύριζε ένα σπουδαίο διπλό που ουσιαστικά της έδινε το εισιτήριο για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Σχολιάστε

X