Κύπελλο Γερμανίας: Ολα για τον τελικό η Λεβερκούζεν!

Κύπελλο Γερμανίας: Ολα για τον τελικό η Λεβερκούζεν!

Έναρξη: 21.45, 09/06/2020
Γήπεδο: Hermann-Neuberger-Stadion (Völklingen)

 Νοκ άουτ ματς με παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας μετά από το 90λεπτο, για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Γερμανίας.

Ο Ντάνιελ Μπατζ κατάφερε να σταματήσει πέντε φορές τους αντιπάλους του από την άσπρη βούλα και να στείλει την Σάαρμπρικεν για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας. Ο γκολκίπερ των θριαμβευτών απέναντι στη Φορτούνα Ντίσελντορφ (1-1 κ.α. και παράταση, 7-6 πεν.), πρώτα στην κανονική διάρκεια και συγκεκριμένα στο 83ο λεπτό κι έπειτα στη διαδικασία των πέναλτι, κατάφερε να βγει πέντε φορές νικητής και να χαρίσει μια σπουδαία στιγμή στον σύλλογό του.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του DFB Pokal ομάδα από την τέταρτη κατά σειρά κατηγορία της Γερμανίας έχει καταφέρει να βρεθεί στα ημιτελικά και το πέτυχε η Σάαρμπρικεν το 2020.

Πριν τη Φορτούνα, είχαν αποκλειστεί από την Σάαρμπρικεν η Γιάν Ρέγκενσμπουργκ (δεύτερης κατηγορίας) τον Αύγουστο του 2019, η Κολωνία (πρώτης κατηγορίας) τον Οκτώβριο του 2019 και η Καρλσρούη (δεύτερης κατηγορίας) τον Φεβρουάριου του τρέχοντος έτους. Κι όμως το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας ήταν στις 7 Μαρτίου εκτός έδρας από την Αστόρια Βάλντορ.

Τα πρωταθλήματα της Ρεγκιονάλιγκα διακόπηκαν εξαιτίας της πανδημίας, ωστόσο η ομάδα του Λούκας Κβάσνιοκ κέρδισε τον άνοδο της στην τρίτη κατηγορία ως η πρωτοπόρος του ομίλου της, ενλω επιστρέφει σε αυτήν έξι χρόνια μετά από τον υποβιβασμό της. Κάνει μια εντυπωσιακή χρονιά, τα έσοδα από την πορεία στο κύπελλο είναι πολλά, ενώ κατάφερε να κρατήσει τους παίκτες προσγειωμένους και να προετοιμαστεί γι αυτό το παιχνίδι.

«Θα δώσουμε ότι έχουμε, η διαφορά είναι τεράστια, υπερέχει ξεκάθαρα σε πάρα πολλούς τομείς, αλλά ξέρουμε καλά πως θα κάνουμε τα πάντα να τη δυσκολέψουμε. Δεν μας έχει μείνει και κάποιος άλλος στόχος στη σεζόν», είπε ο προπονητής Λούκας Κβάσνιοκ.

Η Λεβερκούζεν δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στη νίκη στο Φράιμπουργκ, μιας και ηττήθηκε 4-2 εντός έδρας από τη Μπάγερν. Παρουσιάστηκε χωρίς τον Χάβερτς, προηγήθηκε, αλλά η πίεση των Βαυαρών την έκανε άνω – κάτω. Ετσι, το τέλος της αγωνιστικής τη βρήκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας της Bundesliga, ισόβαθμη με την τέταρτη Γκλάντμπαχ για την τελευταία θέση που οδηγεί στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Aν υπάρχει πάντως κάτι που πρέπει να ανησυχεί τον προπονητή της ομάδας, είναι το γεγονός πως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις.

«Είμαστε το φαβορί, το ξέρουμε, πρέπει να παίξουμε με δύναμη όπως θα κάναμε αν ήταν παιχνίδι για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου», τόνισε ο Μπος, και δεν θα προβεί σε κανένα ροτέισον. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ξανά ο Αλάριο που βρήκε δίχτυα με τη Μπάγερν. Παραμένει εκτός ο βασικός αμυντικός, Σίνκχραφεν, αλλά και ο βασικός μεσοεπιθετικός, Χάβερτς.

Σάαρμπρικεν – Λεβερκούζεν, η παράδοση

Η Σάαρμπρικεν δύο φορές υποδέχτηκε τη Λέβερκουζεν, έχοντας ισάριθμες νίκες, 3-1 το 1985 και 3-1 το 1993.

Η Σάαρμπρικεν θα παίξει για τέταρτη φορά στην ιστορία της σε ημιτελικό Κυπέλλου Γερμανίας, ωστόσο δεν έχει καταφέρει ποτέ να προκριθεί στον τελικό. Μπάγερν, Στουτγκάρδη και Ιρντινγκεν της έκοψαν τον δρόμο

Η Λέβερκουζεν διεκδικεί την τέταρτη παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας. Μόνο το 1993 κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο απέναντι στη Χέρτα Βερολίνου.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Bundesliga με 200+ ειδικά!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X