Ντόρτμουντ - Γκλάντμπαχ: O Ρόις απέναντι στον Αζάρ!

Ντόρτμουντ – Γκλάντμπαχ: O Ρόις απέναντι στον Αζάρ!

Εναρξη: 21:30, 21/12/2018
Γήπεδο: Signal-Iduna-Park, Ντόρτμουντ

Η τελευταία στροφή του 2018 έχει ντέρμπι κορυφής στη Bundesliga, όπου η Ντόρτμουντ υποδέχεται τη Γκλάντμπαχ λίγες ημέρες μετά την απώλεια του αήττητου. 

H Bundesliga… αρχίζει ξανά; Το αήττητο σερί της Ντόρτμουντ σταμάτησε με ανέλπιστο τρόπο στο Ντίσελντορφ, όπου η Φορτούνα έφτασε στη μεγάλη νίκη με 2-1 και βγήκε από την τελευταία τριάδα. Οι γηπεδούχοι είχαν το σωστό πλάνο και έφτασαν δίκαια στους τρεις βαθμούς, με τους Βεστφαλούς να κάνουν κακή εμφάνιση. Μπορεί οι Βεστφαλοί να είναι πρωταθλητές Χειμώνα, ωστόσο η Μπάγερν μείωσε στους 6 βαθμούς κι έδειξε πανέτοιμη για την αντεπίθεση! Στην τελευταία στροφή η ομάφα του Φαβρ υποδέχεται τη Γκλάντμπαχ, ακόμα μια ανταγωνίστρια στη μάχη για την κορυφή! Ο Δεκέμβρης κυλούσε υπέροχα για τη Ντόρτμουντ με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς, όλα αυτά μέχρι την επίσκεψη στο Esprit Arena! Ρόις και Σάντσο είναι εντυπωσιακοί στη σεζόν, έχοντας συμμετοχή στα 27 από τα 42 γκολ της ομάδας τους, ενώ ο δυναμικός Πάκο Αλκάθερ οδηγεί την κούρσα στον πίνακα των σκόρερ με 12 τέρματα.

Βέβαια, ρόλο – κλειδί για την εξαιρετική εικόνα των Βεστφαλών έχει ο Ρόις. Ο Φαβρ ήταν εκείνος που το 2011-12 στην Γκλάντμπαχ τον χρησιμοποίησε ελεύθερο πίσω από τον επιθετικό, έχοντας ως αποτέλεσμα 13 ασίστ και 18 γκολ και την επιστροφή των «Πουλαριών» στο Champions League. Ο πρώην τεχνικός του στη Γκλάντμπαχ τον επανέφερε σε πιο κεντρικό ρόλο στην επίθεση, σε θέση σύγχρονου δεκαριού που πατά περιοχή, κινείται στα μεσοδιαστήματα και προκαλεί ρήγματα.

Στον αντίποδα, η Γκλάντμπαχ διαψεύδει τους πάντες κι έφτασε τον Δεκέμβρη να ονειρεύεται ακόμα και… τίτλο. Βέβαια, για να γίνει το όνειρο πιο αληθινό, καλείται να περάσει από τη Βεστφαλία. Με δέκα νίκες και 35 γκολ ενεργητικό, τα «πουλάρια» αποδεικνύουν πως δεν υπάρχουν μόνο δυο διεκδικήτριες για τον τίτλο…Ο Τοργκάν Αζάρ με συμμετοχή σε 15 γκολ σε 19 ματς είναι ο απόλυτος ηγέτης. Ολα πάνε καλά… Η σεζόν, ξεκίνησε με τα «πουλάρια» να προσπαθούν να χτίσουν κάτι από το μηδέν και να απαρνηθούν την παράδοση των τελευταίων ετών, που έφερε μεγάλες επιτυχίες, αλλά και σκαμπανεβάσματα. Δεν είναι, όμως, μόνο ο Πλέα (9 γκολ) που ανακάλυψε έναν καινούριο κόσμο στο Μενχεγκλάντμπαχ. Είναι και ο ίδιος ο σύλλογος που μέσα από την αλλαγή ανακαλύπτει ξανά τον εαυτό του.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Bundesliga με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X