Αφιέρωμα Superleague: Ποιοι οι κορυφαίοι σκόρερ της δεκαετίας ανά περιοχή;

Αφιέρωμα Superleague: Ποιοι οι κορυφαίοι σκόρερ της δεκαετίας ανά περιοχή;

Λίγες μέρες απομένουν για την αλλαγή του έτους, να αποχαιρετήσουμε το 2018, έχοντας έντονες αναμνήσεις από το ποδοσφαιρικό κάδρο. Σε ένα έτος, όπου συμπληρώθηκε μία 10ετία ζωής της Σούπερ Λιγκ, όταν το καλοκαίρι του 2007, η μορφή και η ονομασία του ελληνικού πρωταθλήματος άλλαξαν ριζικά.

Η Α’ Εθνική αντικαταστάθηκε από τη Σούπερ Λιγκ, ενώ από την πρώτη χρονιά μπήκε σε ισχύ η διαδικασία των πλέι οφ (θέσης 2-5) για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Στη συμπλήρωση 10 ετών της Σούπερ Λιγκ, η ΑΕΚ επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, αφού κατέκτησε το 12ο τίτλο της έπειτα από τη σεζόν 1993-94. Η συμπλήρωση μιας 10ετίας στάθηκε αφορμή για μία μίνι ανασκόπηση του πρωταθλήματος με τα σημαντικότερα νούμερα των παικτών που αγωνίστηκαν στις ελληνικές ομάδες αυτά τα χρόνια.

 

Ολυμπιακός στις νίκες, Παναθηναϊκός στα γκολ…
Η περιοχή με τη συμμετοχή των περισσότερων συλλόγων στη μεγάλη κατηγορία είναι σαφώς η Αττική, με τους «μεγάλους» (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ), τους ιστορικούς Πανιώνιο, Απόλλων Σμύρνης, αλλά και τον Ατρόμητο -ο οποίος αυτή τη 10ετία έχει συμπεριληφθεί στις top ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος- να δίνουν το παρών. Βάσει ποσοστών των ομάδων, βλέποντας τις νίκες τους, αλλά και τα γκολ που έχουν σημειώσει οι παίκτες αντλήσαμε κάποια νούμερα.

Από τις ομάδες της Αττικής η πρώτη τριάδα σε ποσοστό νικών έρχονται από τον Ολυμπιακό. Ο Μαροκινός στόπερ των «ερυθρολεύκων» Ντα Κόστα με 86,1% είναι στην κορυφή της λίστας, με το Βραζιλιάνο δεξί μπακ Σαλίνο στο 84,6% και τον Ελβετό Παϊτίμ Κασάμι με 84,4% να συμπληρώνουν την τριάδα.

Οσο αφορά τους σκόρερ, ο Τζιμπρίλ Σισέ έχει την… τιμητική του, αφού βρίσκεται στην πρώτη τριάδα. Δύο χρόνια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σκόραρε 0,80 γκολ ανά 90λεπτο. Στη 2η θέση της λίστας ο Ελληνας διεθνής επιθετικός, Κώστας Μήτρογλου (0,76), για να κλείσει την τριάδα ο Μάρκους Μπεργκ με 0,74 γκολ ανά 90λεπτο.

Η δεύτερη δύναμη της χώρας
Η Κεντρική Μακεδόνια είναι η δεύτερη δύναμη της χώρας σε συλλόγους στη Σούπερ Λιγκ. Εκτός του ΠΑΟΚ, του Αρη και του Ηρακλή, συμμετοχή στα… σαλόνια έγραψαν και η Βέροια, αλλά και ο Πανσερραϊκός. Από τους… βόρειους, ξεχωρίζει το ποσοστό νικών του Μπίσεσβαρ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, με το κοντέρ να τρέψει στο 82,4%. Ακόμα δύο παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» στην τριάδα. Ο Κάνιας με 79,1% και ο Κρέσπο με 77,6%.

Οσο αφορά τους σκόρερ, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτςς έχει τη συχνότερη επαφή με τα δίχτυα 0,83 γκολ ανά 90λεπτο! Ο άλλοτε επιθετικός της Βέροιας –και αργότερα του Ολυμπιακού- Μπεν ακολουθεί (0,46). Τρίτος στη σχετική λίστα από τους παίκτες στη συγκεκριμένη 5άδα ομάδων, ο Στέφανος Αθανασιάδης  με 0,44.

Η κυριαρχία της Ξάνθης
Παραμένουμε στο Βορρά και οδεύουμε λίγο πιο… αριστερά στο χάρτη και με τις ομάδες της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τέσσερις ομάδες έχουν δώσει το… λιθαράκι τους στα νούμερα της περιοχής, με τις Ξάνθη, Πανθρακικό, Καβάλα και Δόξα Δράμας.

Βέβαια, η μόνιμη δύναμη Ξάνθη βρίσκεται ακόμα στα σαλόνια και βέβαια οι παίκτες της έχουν… αρπάξει τις θέσεις στις δύο λίστες. Σε αυτή των νικών, πρώτος είναι ο Παναγιώτης Τριάδης με 46,5%, δεύτερος ο Πάμπλο Ντε Λούκας με 44,6% και συμπληρώνει την τριάδα ο Ντιέγκο Κιντάνα με 43,8%.

Η δύναμη της επαρχίας!
Η Θεσσαλία και η Κρήτη ακολουθούν με τις περισσότερες ομάδες σε συμμετοχές σε αυτή την 10ετία στη Σούπερ Λιγκ. Η μία με τις Λάρισα, Ολυμπιακό Βόλου και Νίκη Βόλου, ενώ από τη νότια Ελλάδα έρχονται οι ΟΦΗ, Εργοτέλης και Πλατανιάς. Από τη Θεσσαλία πρώτος σε ποσοστό νικών ο Χρήστος Μελίσσης με 32,4%, δεύτερος ο Παναγιώτης Κατσιαρός με 31,3% και τρίτος ο Ρομέου με 31,1%. Στην υπόθεση του γκολ έρχεται με χρώμα… βυσσινί! Ο Τούρκος Μετίν με 0,31 γκολ ανά αγώνα και Θωμάς Ναζλίδης με 0,26.

Από τις ομάδες της Κρήτης ξεχωρίζει η περίπτωση του Λετονού φορ Μάρις Βερπακόφσκις, ο οποίος έγραψε 44,1% ποσοστό νικών με τη φανέλα του Εργοτέλη. Ο Νίκολα Μπέλιτς με τον Πλατανιά ακολουθεί με ποσοστό 40%, αλλά και ο Κώστας Μενδρινός με 38,3% νικών.

Τα υπόλοιπα σημαντικά νούμερα
Ο Παναιτωλικός εκπροσωπεί μόνιμα τη Δυτική Ελλάδα, με τον Βιγιαφάνιες να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό νικών (40%) αλλά και τη συχνότερη επαφή με τα δίχτυα, έχοντας 0,35 γκολ ανά παιχνίδι! Μεγάλα νούμερα έχουν γράψει παίκτες του Αστέρα Τρίπολης στη Σούπερ Λιγκ, με την ομάδα της Τρίπολης να εκπροσωπεί την Πελοπόννησο μόνιμα αυτή τη 10ετία. Ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις, νυν παίκτης της Εϊμπαρ, είχε 52,7% ποσοστό νικών, ενώ ο Χόρχε Μπαράλες σκόραρε στη Σούπερ Λιγκ 0,51 γκολ ανά 90λεπτο.

Η Ηπειρος έχει για… μπροστάρη τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Σούπερ Λιγκ. Με ποσοστό 46,9% νικών ο Ντε Βινσέτι είναι ο πρώτος στη λίστα με τις περισσότερες παίκτη του ΠΑΣ στα «σαλόνια», ενώ ο Κόντε βρίσκει 0,6 γκολ ανά παιχνίδι, τη μεγαλύτερη συχνότητα από παίκτη του «Αγιαξ της Ηπείρου».

Η Κεντρική Ελλάδα ξεχωρίζει στη Σούπερ Λιγκ με την εκπροσώπηση των Λεβαδειακό και Λαμία. Ο Ιταλός μεσοεπιθετικός Ναπολεόνι (άλλοτε παίκτης των «πρασίνων») έχει 41.9% ποσοστό νικών στη Σούπερ Λιγκ. Ο Βαγγέλης Μάντζιος βρίσκεται στην κορυφή με τη μεγαλύτερη συχνότητα σκοραρίσματος. Ο Ελληνας επιθετικός σκόραρε 0,39 τέρματα ανά παιχνίδι.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Superleague με 100+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X