Έρλινγκ Χάαλαντ: H Bundesliga υποκλίνεται στο ταλέντο του!

Έρλινγκ Χάαλαντ: H Bundesliga υποκλίνεται στο ταλέντο του!

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ συστήθηκε στη Bundesliga με διαδοχικά ρεκόρ, που ούτε Λεβαντόφσκι και Μίλερ δεν είχαν κάνει. Η Ντόρτμουντ κάνει ήδη απόσβεση…

«Πιστεύω ότι δεν είχαμε τέτοιου τύπου παίκτη από τον Λεβαντόφσκι. Μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε πιο ευέλικτοι και να αντιδρούμε διαφορετικά στις συνθήκες. Έχω καλό προαίσθημα» ήταν η πρώτη ατάκα του Μάρκο Ρόις όταν ρωτήθηκε για τον Χάαλαντ. Οι προσδοκίες, φυσικά, είναι μεγάλες, αλλά κανένας δεν πρέπει να ξεχνάει ότι μιλάμε για έναν παίκτη που είναι μόλις 20 ετών. «Βρίσκει σιγά-σιγά την κατάλληλη φυσική κατάσταση, αλλά θα χρειαστεί χρόνο. Και πρέπει να του τον δώσουμε», συνέχισε ο αρχηγός των Βεστφαλών!

Ο Χάαλαντ πλησίασε στη Γιουνάιτεντ, είχε πεισθεί από τον Σόλσκιερ, ωστόσο η απόφασή του… σόκαρε την Μάντσεστερ, μιας και η Ντόρτμουντ έδειξε πως είναι αυτό που ταιριάζει απόλυτα στον 19χρονο Νορβηγό «Οι άνθρωποι του συλλόγου μου είπαν ξεκάθαρα: σε θέλουμε σαν τρελοί. Μας αρέσει ο τρόπος που παίζεις και σε θέλουμε μαζί μας. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που μου μίλησαν. Αυτό με ώθηση στην επιλογή μου. Είχα το αίσθημα: εγώ και η Μπορούσια; Αυτό είναι καλό ταίριασμα», αποκάλυψε ο Χάαλαντ. Πριν συστηθεί στους Βεστφαλούς τόνισε: «Παίζω με αμεσότητα. Αν έχω την επιλογή, θα κινηθώ προς την αντίπαλη εστία και θα σκοράρω. Αυτό είναι που μπορώ να κάνω καλύτερα. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια».

Πως συστήθηκε στους φίλους της Ντόρτμουντ; Στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Άουγκσμπουργκ και στο ντεμπούτο του στη Bundesliga, πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο 55ο λεπτό, σκόραρε για πρώτη φορά στο 59′ και μέχρι το 79′ είχε ολοκληρώσει το προσωπικό του χατ-τρικ. Αυτομάτως, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Bundesliga που ενώ έχει περάσει με αλλαγή σε ματς καταφέρνει να σκοράρει τρεις φορές! Η συνέχεια; Αλλαγή κόντρα στην Κολωνία και δυο ακόμα τέρματα. Συνολικά μαζί και με τα 23′ που χρειάστηκε στο πρώτο του παιχνίδι με τους Βεστφαλούς για τα τρία γκολ, έχει σκοράρει πέντε φορές σε 57 λεπτά συμμετοχής με τη φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ!

Φυσικά είναι ο ταχύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Bundesliga με πέντε γκολ και ο πρώτος ποδοσφαιριστής στη Λίγκα που καταφέρνει να σκοράρει 5 φορές σε μόλις δυο ματς. Και είναι ακόμα 19 ετών! Στα 56 χρόνια ιστορίας της διοργάνωσης ούτε ο Μίλερ, αλλά ούτε ο Λεβαντόφσκι έχουν πετύχει κάτι ανάλογο. Κι όμως ο Νορβηγός δεν ήταν χαρούμενος «Ηταν απογοητευμένος γιατί δεν μπόρεσε να πετύχει κι άλλα τέρματα…» τόνισε ο Σάντσο.

Τα ασύλληπτα ρεκόρ του Χάαλαντ

Σε ηλικία 16 ετών ο Χάαλαντ αποφάσισε να αφήσει την τρίτη κατηγορία στη Νορβηγία και να συνεχίσει στην Μόλντε, όπου πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε σταρ. Και τότε είχε κάνει περισσότερα από 10 ταξίδια σε όλη την Ευρώπη, πριν κάνει την τελική του επιλογή. Χρειάστηκε μόλις 6’ για να έρθει από τον πάγκο και να πετύχει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ ένα χρόνο αργότερα θα πετύχαινε 4 γκολ σε 5 ματς στα προκριματικά του Europa League. Η άνοδός του συνεχίστηκε και στη Ζάλτσμπουργκ, όπου ο Μάρκο Ρόζε, νυν τεχνικός της Γκλάντμπαχ, τον έπεισε να συνεργαστούν. Από τον Ιανουάριο του 2019 και μέσα σε 12 μήνες η αξία του εκτοξεύθηκε.

Το περασμένο καλοκαίρι ήταν ο βασικός επιθετικός της Νορβηγίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20 και έκανε ασύλληπτο ρεκόρ. Σκόραρε 9 φορές στο παιχνίδι με την Ονδούρα! Νωρίτερα, είχε βοηθήσει τη χώρα του να προκριθεί στα τελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2005, τερματίζοντας στην κορυφή των σκόρερ στα προκριματικά. Φέτος, έχει πετύχει 28 γκολ σε 22 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, συνεχίζοντας να παρουσιάζει αυτά τα εξωπραγματικά στατιστικά. Πριν λίγες εβδομάδες ο CEO της Ντόρτμουντ, Χανς Γιόαχιμ Βάτσκε, είχε αποκαλύψει ότι κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του προηγούμενου καλοκαιριού έγινε ένα μεγάλο λάθος: έπρεπε τότε να αποκτηθεί επιθετικός.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Bundesliga με 200+ ειδικά!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X